NRK Meny
Normal

Reddet av dommertabbe

Liverpool fikk feilaktig straffe på overtid.

Steven Gerrad scorer for Liverpool på straffe i det 94. minutt.
Foto: PAUL ELLIS / AFP

Da alle trodde Atletico Madrid hadde tatt tre poeng på Anfield, utlignet Steven Gerrard på straffe for Liverpool og kampen endte 1-1.

Slik var Liverpool - Atletico Madrid.

Tre minutter på overtid gikk Steven Gerrard i duell med Atletico-backen Mariano Pernia. Tv-bildene viser at Gerrard hopper inn i kroppen på Gerrard, men den svenske dommeren Martin Hansson, dømte feilaktig straffe til Liverpool.

Gerrard tok selv straffen som han satte sikkert i mål til høyre for Atletico-keeperen Leo Franco.

Sjansesløseri av Liverpool

Selv om Liverpool ikke skulle hatt straffe var et uavgjort resultat rettferdig. Liverpool var best og hadde flest sjanser, men klarte ikke score.

Det gjorde effektive Atletico og Maxi Rodriguez. Argentineren avsluttet en vakker kontring i det 37. minutt. Midtstopper John Heitinga spilte fram høyreback Antonio Lopez, som stormet fram og la inn til Maxi. Han lurte Jamie Carragher og skjøt utagbart i hjørnet.

Torres på tribunen

Liverpool presset på for utligning, men skapte ikke så mange store sjanser mot et godt organisert spansk lag. Tidligere Atletico-helt Fernando Torres har ristet av seg lårskaden, men kom ikke lenger enn til tribuneplass i oppgjøret mot sin gamle klubb. Hans måljegeregenskaper var savnet.

Begge lag kunne hatt straffespark for hands i annen omgang, men først på overtid pekte dommeren altså på straffemerket.

Alle resultater og tabeller i mesterligaen her.

Like mange poeng

Med ett poeng hver er både Liverpool og Atletico Madrid veldig nær avansement til cupspillet. De har begge åtte poeng og har fem poengs forsprang på Marseille og PSV Eindhoven når to kamper gjenstår.

Marseille tok sine første poeng med 3-0-seier over PSV på en gjennombløt bane. Kampen sto i fare for å bli utsatt på grunn avdet kraftige regnværet i Provence, men franskmennene er glade for at det ble spill. Bakari Kone og Mamadou Niang (2) scoret målene.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.