NRK Meny
Normal

Kvisvik: - Kjekt å score

Innbytter Raymond Kvisvik ble matchcvinner for Fredrikstad da han scoret 2-1-målet borte mot Viking.

 Raymond Kvisvik and Ardian Gashi etter eliteseriekampen mellom Viking og Fredrikstad
Foto: Hansen / SCANPIX

NRKsport.no fulgte Viking - FFK

Kampfakta: Viking - Fredrikstad

Kvisvik satte inn vinnermålet på sitt første spark på ballen minuttet før full tid.

Super-Ray stod på sju meter og dundret ballen i mål etter at den noe tilfeldig havnet der han stod da Viking ikke klarerte etter et hjørnespark.

- Det er alltid kjekt å score mål. Det viktigste er at det er til lagets beste. Hadde vi tapt 4-1 og jeg hadde scoret mål, så hadde det ikke vært så morsomt, men det er klart det er artig å komme inn og avgjøre. Jeg ble brukt som en joker i dag, og jeg innfridde, sa Raymond Kvisvik til NRK.

Viking sliter

Viking ble dermed nok en gang ydmyket foran eget publikum i det som var
en de dårligst besøkte eliteseriekampene på Viking stadion siden åpningen i 2004. Det spørs om flere kommer på neste kamp.

I 1. omgang hadde hjemmelaget brukbar kontroll i etablert spill og presset motstanderen bakover, men rundt 16-meteren fislet det ut i lite og ingenting slik vi har sett det så ofte før denne sesongen. Viking er for tiden tannløse i angrep.

Fredrikstad framsto like tafatte de få gangene de var på besøk i Vikings målgård, selv om Everton viste hvilken fart og ballteft som bor i ham. Felles for begge lag var et imponerende antall feilpasninger.

Etter en drøy halvtime festet Viking grepet på kampen, og Peter Ijeh begynte å skyte inn skuddkanonen. Fredrikstad-keeper Lasse Staw og lagkameratene red av den lille stormen, og klarte å presse Viking tilbake på egen banehalvdel før dommeren blåste til pause.

Ny tenning

Etter pausen skjedde det mer foran mål. Alexander Ødegaard fikset kampens hittil største sjanse med flere frekke driblinger og et presist innlegg som Peter Ijeh akkurat ikke nådde.

Vikings Rangvald Soma scoret på straffe

Vikings Rangvald Soma scoret på straffe

Foto: Hansen / SCANPIX

Fredrikstad ville være med på leken og gikk respektløst i angrep i fortsettelsen. Dermed ble det duket for kontringer fra Vikings side, noe publikum visste å sette pris på.

Problemet er bare at Viking ikke er så flinke til å kontre. Dermed måtte det til et billig straffespark for å skaffe Viking ledelsen i det 59. minutt. Ragnvald Soma scoret.

Men ledelsen holdt i bare åtte minutter da Ardian Gashi klemte til et skudd som gikk i mål via Børre Steenslid.

Nerve

Den siste halvtimen ble det langt mer nerve i kampen. To av Vikings spillere klarte å pådra seg gule kort for munnbruk, selv om de egentlig ikke burde vært misfornøyd med dommer Tommy Skjerven. Han lot seg ikke lure av Vikings stadige forsøk på nye straffespark.

I stedet kontret Fredrikstad. Viking-dødaren Raymond Kvisvik kom inn i sluttminuttene og satte en retur enkelt i mål.

- Jeg er lei meg på spillernes vegne. Jeg synes at de fortjente mer etter denne kampen. Etter at vi ledet 1-0 er det tøft å tape kampen i sluttminuttene, sa Viking-trener Uwe Rösler til NRK.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.