Kvisvik sparket ned Jarstein

Raymond Kvisvik ble utvist, men Rosenborg klarte ikke vinne med én mann mer.

Raymond Kvisvik
Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX

Fredrikstad - Rosenborg 1-1.

FFK måtte spille andre omgang med 10 mann etter at Kvisvik så rødt og sparket til Rune Jarstein. Likevel klarte Fredrikstad på imponerende måte å utligne til 1-1 i andre omgang.

NRKSport.no fulgte kampen spark for spark

Sterkt RBK

Rosenborg åpnet kampen forrykende på bortebane, og trillet ball rundt ett Fredrikstad-lag som virket uinspirerte foran hjemmepublikummet.

Aleksander Tettey var mye involvert fra sin nye indreløperrolle, og fikk en gratissjanse etter sju minutter da Jan Tore Ophaug bommet på en avklaring. Tettey kom alene med keeper, men viste manglende avslutnings-egenskaper da han bommet på målet fra sju meters hold.

Fredrikstad våknet noe utover i kampen, men RBK var det klart beste laget i første omgang. Trønderne slet imidlertid med uttellingen.

Steffen Iversen hadde en kjempesjanse etter 27 minutter da han lobbet ballen over en utrusende Daniel Örlund. Men en god Raio Piiroja kom i siste liten og reddet på streken.

God Ghaneser

Rosenborgs nyervervelse Anthony Annan spilte fra start og kom greit fra det i debuten, men han ble overskygget av sin Ghanesiske landsmann Dominic Adiyiah. 18-åringen spilte sin andre kamp for FFK og gjorde en imponerende hjemmedebut.

Unggutten skapte en del gode sjanser, men klarte ikke å sette ballen i mål.

Dommertrøbbel

Dommer Kjetil Sælen hadde flere kontroversielle avgjørelser, og stemning på banen var amper. Spillerne var i tottene på hverandre flere ganger og det hele toppet seg på slutten av første omgang, da Sælen dømte indirekte frispark etter at Stadsgaard fikk ballen i hælen og ballen spratt inn til Rune Almenning Jarstein som tok ballen med hendene.

Det virket klart at det ikke var noe forsøk på tilbakespill fra danskens side og RBK-spillerne var rasende.

Deretter fikk Jarstein gult kort for og ruse frem for tidlig da frisparket skulle tas.

Kvisvik så rødt

Da frisparket endelig ble tatt ble ballen trillet til Kvisvik, men Kvisvik bruker for lang tid og må spille videre. Jarstein takler Kvisvik hardt og begge blir liggende. Det kunne se ut som Jarstein holdt Kvisvik nede, og Kvisvik reager med å sparke Jarstein mot brystet og ansiktet fra liggende stilling.

Begge lags spillere føk i tottene på hverandre og det ble mye dytting fra begge sider. Dommer Kjetil Sælen ventet til kranglingen hadde roet seg før han viste Kvisvik det røde kortet.

Fredrikstad-spillerne mente at Jarstein skulle fått sitt andre gule for sin involvering i situasjonen, men dommeren lot landslagskeeperen slippe unna.

Dermed måtte FFK klare seg med ti mann resten av kampen, og RBK brukte ikke lang tid på å utnytte overtallet.

De stormet i angrep og Dorsin slo hardt inn mot mål. Der kom Didier Konan Ya, brøt ballbanen foran FFK-keeperen, og satte ballen i mål. 1-0 til trønderne på overtid av første omgang, og de fleste trodde FFK skulle slite med å holde unna for RBK i andre omgang.

Fredrikstad hadde andre planer, og imponerte med 10 mann i andre omgang. RBK klarte ikke å følge opp den gode 1. omgangen og Fredrikstad rullet opp sjanse på sjanse.

Brasse-perle

Etter 73 minutter skaffet Ardian Gashi hjemmelaget et frispark like utenfor 16-meteren, og Fernando Wallace gjorde seg klar til å teste ut skuddfoten.

Brasselianeren skrudde ballen nydelig over muren og opp mot krysset. En perle av ett mål og 1-1.

Fredrikstad kunne fort ha stukket av med seieren, men stillingen stod seg ut kampen.

Etter kampen var de fleste opptatt av Kvisviks Kung Fu-spark, men Fredrikstad-trener Anders Grönhagen vil ikke si om utvisningen får noen konsekvenser for Kvisvik.

- Jeg kan ikke forsvare oppførselen hans (Kvisvik), men jeg skjønner engasjementet.Vi skal se på DVD-bildene av utvisningen i kveld, sier Grönhagen til NRK.

Dermed må Kvisvik etter det NRK erfarer vente til mandag før han får vite om klubben reagerer mot sparkene hans.

Rune Almenning Jarstein var oppgitt over frisparket i forkant av situasjonen, og mente han selv ikke skulle hatt noe kort.

- Jeg mener han filmer, og forsøker å dytte ham unna, så sparker han meg to ganger i brystet, sa landslagskeeperen til TV2 etter kampen.

Dommer Kjetil Sælen var sikker i sin avgjørelse om det røde kortet.

- Jeg var aldri i tvil fordi jeg ser Kvisvik sparke Jarstein. Hva som skjer før episoden ser jeg ikke, sa dommer Kjetil Sælen til NRK.

Rosenborg har vært i god form den siste tiden, men dagens andre omgang skaper nok bekymringer for Erik Hamren.

- Første omgang er riktig bra, men vi scorer ikke nok mål. Vi skal jo avgjøre i første, men det har vært ett problem hele sesongen. Vi er ikke stabile i 90 minutter, og har altfor mange kamper hvor kvaliteten går opp og ned, sa treneren til TV2 etter kampslutt.

Fotball

 • Atletico stormer videre

  Atlético Madrid vendte til 3-1-seier mot Valencia og har sju poengs luke til byrival Real på tabelltoppen i spansk fotball.

  Uros Racic ga gjestene ledelsen, men João Felix utlignet før pause. I 2. omgang sørget Luis Suárez og Angel Correa for seier.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Juventus nærmere teten

  Juventus slo tilbake etter tapet for Inter i forrige runde og vant enkelt 2-0 over Bologna i Serie A søndag.

  Arthur og Weston McKennie scoret målene.

  De ni siste årenes seriemester har ikke vært like dominerende som vanlig i italiensk fotball. Med seier over Bologna klatret Juve iallfall fra en skuffende 7.-plass til 5.-plass og meldte seg for alvor på kampen om ligagullet igjen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Mesut Özil forlater Arsenal

  En oppsiktsvekkende historie i toppfotballen er endelig over: Arsenal bekrefter at Mesut Özil forlater klubben og reiser til Fenerbahce i Tyrkia. Den tyske verdensmesteren, Arsenals best betalte, fikk ikke spille på ett år etter krangler med klubben.

 • Villa med enkel seier

  Aston Villa brukte cuphelgen til å slå Newcastle 2-0 i en hengekamp og klatre til øvre halvdel av Premier League-tabellen.

  Ollie Watkins og Bernard Traoré scoret målene i første omgang av en kamp hjemmelaget dominerte. Seieren kunne godt vært større.

  Newcastle sliter tungt for tiden og måtte tåle sitt femte tap på rad. Manager Steve Bruce så sitt lag bli overkjørt i perioder, og laget har bare fire rivaler bak seg på tabellen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP