Normal

«Drillo»: – På trynet å sammenligne kvinnefotball med herrefotball

ULLEVAAL STADION (NRK.no): Egil Olsen er imponert over kvinnelandslagets EM-prestasjon og tror nå at Norge kan vinne mesterskapet.

Egil Olsen

– Herrelandslaget får den oppmerksomheten det fortjener og vel så det, sier landslagssjef Egil Olsen, her på Ullevaal Stadion tirsdag.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Hjemme i Norge følger herrenes landslagssjef med på kvinnenes fotball-EM i Sverige. «Drillo» liker det han ser.

– De spiller etter de samme prinsippene som oss (herrelandslaget, journ.anm.) og jeg synes de gjennomfører det bra. Jeg er imponert over hva de har fått til, spesielt med tanke på resultatene i forkant av mesterskapet, sier han.

Før seieren over Nederland hadde Norge åtte kamper på rad uten seier. I EM har det etter hvert snudd og mandag ble fotballkvinnene klare for semifinale mot Danmark.

Ada Heberberg

Egil Olsen trekker frem Ada Hegerberg som en av Norges beste spillere. Her er Hegeberg på onsdagens trening i Kalmar.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Nå kan de gå hele veien. Det er spillere med gode ferdigheter i det norske laget, sier «Drillo» og trekker frem blant andre Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen.

– Herrelandslaget får nok

NRK.no møter landslagssjefen på et solfylt Ullevaal Stadion. Mens 71-åringen rusler rundt på gressmatten, og konstaterer at det ikke finnes en eneste brun flekk, dundrer bygningsmaskinene bare noen meter unna. Nasjonalarenaen skal få ny kortside og publikumskapasiteten skal økes med 2800 sitteplasser.

Om en drøye måned innledes siste del av VM-kvalifiseringen når Kypros entrer den samme banen. Da vil et massivt pressekorps følge herrelandslaget.

Til sammenligning får landslagskvinnene svært lite oppmerksomhet.

– Jeg ser poenget med at kvinnefotballen får for lite oppmerksomhet. Når det gjelder herrelandslaget får vi den oppmerksomheten vi fortjener og vel så det, sier Olsen.

– Fortjener kvinnelandslaget mer oppmerksomhet enn de får?

– Det er alltid vanskelig å si hva noen fortjener, men jeg synes i hvert fall det er morsomt at de gjør det bra. De fortjener all den oppmerskomheten de kan få.

Sammenligner ikke kvinner og menn

Til torsdag spiller Norge semifinale mot Danmark og et eventuel EM-gull vil de kunne dra i land til søndag.

Selv om landslagssjefen har latt seg imponere av laget vil han aldri kunne sammenligne kvinnenes prestasjoner i EM med et tilsvarende mesterskap på herresiden.

– Det er helt på trynet å sammenligne kvinnefotball og herrefotball. Kvinner og menn sammenlignes ikke i noen andre idretter så hvorfor gjøre det i fotball? Prestasjonene vil alltid være ulike, men det er fortsatt like morsomt å se på, sier han.

Fotballnyheter