Kvinnene får spille cupfinalen på Ullevaal likevel

Kvinnenes cupfinale skal likevel spilles på Ullevaal samme helg som mennenes finale – iallfall hvis forholdene ikke gjør det umulig.

ada hegerberg scorer for Stabæk.

I fjor kunne Ada Hegerberg juble for cupfinalescoring, men da på Åråsen. Nå kan hele kvinnefotballen juble for cupfinalehelg på Ullevaal

Det vedtok styret i Norges Fotballforbund torsdag. Dermed er en lang strid løst, og det til Serieforeningen for kvinners glede. Kvinnene får spille cupfinale på Ullevaal

Om baneforholdene blir vurdert til at det er er utilrådelig å spille to kamper på to dager, blir kvinnenes finale flyttet til innendørsarenaen Vallhall.

Fotballpresident Yngve Hallén sier til NRK at det må avgjøres allerede innen 15. september om finalen skal gå på Ullevaal eller i Vallhall.

- Vil ikke spille finale i Vallhall

Caroline Graham Hansen

- Om finalen går i Vallhall, kommer ikke jeg til å spille, sier Stabæks Caroline Graham Hansen

Foto: Roald, Berit / NTB Scanpix

Det synes Stabæks Caroline Graham Hansen i utgangspunktet er positivt. Men hun liker ikke tanken om kanskje å spille i Vallhall.

- Hvis cupfinalen går i Valhall, tro jeg jeg vil velge å ikke spille. Det er lite attraktivt og skikkelig dårlig. Cupfinaler skal spilles ute, ikke inne. Der er det for små tribuner og ikke stemning i det hele tatt. Det blir helt feil og veldig stusslig, sier Hansen til NRK.

Men hun er meget godt fornøyd med prinsippet om at også kvinnenes cupfinale skal spilles på nasjonalarenaen.

- Vi skal ikke klage på det. Matta holder, det så vi jo i fjor. Da var det strøkent i slutten av november. Det er bare at det skal være avhengig av været om vi faktisk får spille der eller ikke, det er det jeg reagerer negativt på, sier hun.

- En gledens dag

– Det er en gledens dag for oss, sier daglig leder i Serieforeningen for kvinner. Hun sitter i bilen hjem og har ikke hørt nyheten før NRK.no forteller henne om vedtaket.

Kvinnenes cupfinale skal spilles på nasjonalarenaen lørdag 23. november, dagen før guttas finale.

– Dette betyr enormt mye for jentene. Det gir et helt annet signal å spille på nasjonalarenaen på cupfinalehelgen enn å spille på en annen arena. Dette er utrolig viktig, sier Angeltveit.

– Vi har fattet et prinsippvedtak om at kvinnecupfinalen skal spilles på Ullevaal stadion – vår nasjonalarena. Det har hele tiden vært vårt ønske få det til, selv om baneforholdene kan by på utfordringer. Vi har likevel stor tro på at dette lar seg gjennomføre på en god måte, sier fotballpresident Yngve Hallén til fotball.no.

Tone Angeltveit

- Dette er en glendens dag, sier Serieforeningens leder Tone Angeltveit

Foto: Holm, Morten / Scanpix

– Jeg synes det er viktig at Hallén sier at dette er et prinsippvedtak. Da er det en varig ordning, sier Tone Angeltveit.

Kvinnene spilte ti år på Ullevaal fram til 2005. Men det året var det uvanlig mye nedbør i dagene før cupfinalehelga. Etter at kvinnene hadde spilt sin finale lørdag, var det derfor nesten en åker som møtte Lillestrøm og Molde da de skulle spille mennenes cupfinale dagen etter.

– Det var dette som gjorde at de kastet oss ut. Ellers har det gått fint, og Ullevaal-matta er jo også av en mye bedre kvalitet nå enn i 2005, sier Angeltveit.

Tvil om Ullevaal tålte to kamper

Det har vært sådd mye tvil om det lar seg gjøre å spille to kamper på Ullevaal i løpet to dager så seint på høsten. Tidligere har NFF foreslått at kvinnene enten spiller på Ullevaal på en annen helg, eller at deres finale går på en annen arena. I fjor gikk finalen på Åråsen på Lillestrøm .

– Det var vanskelig med Åråsen i fjor. Ikke på grunn av arrangøren, for de gjorde en kjempejobb og la til rette for et førsteklasses arrangement. Men publikumsmessig er det mye vanskeligere å spille utenfor Oslo.

– Vi godtok det da, fordi spørsmålet kom opp for seint til at det lot seg endre. Men vi sa også at vi ville komme tilbake i år med kravet om å få spille på Ullevaal den helgen. Det er jo tross alt en nasjonalarena, og bør derfor være for begge kjønn. Derfor er vi glade for forbundsstyrets vedtak i dag, sier Angeltveit.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • 13 spelarar koronasmitta

  Åtte spelarar på AZ Alkmaar, med tre norske spelarar, fekk tysdag påvist korona. I alt er 13 spelarar i klubben smitta, opplyser dei på eigen nettside.

  Den nederlandske klubben opplyser ikkje kven som er smitta. Både Håkon Evjen, Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spelar i klubben som skal møte Napoli i Europaligaen torsdag kveld.

  Ukraine Soccer Champions League
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Målløst i bunnoppgjør

  Med to avslutninger i tverrliggeren var Chris Wood nærmest scoring da Burnley og West Bromwich spilte 0–0 i Premier League mandag.

  Oppgjøret på The Hawthornes endte målløst, men det ble skapt nok sjanser til at begge lag kunne sprukket nullen.

  Karlan Grant trodde han hadde sendt hjemmelaget i ledelsen åtte minutter før pause, men assistentdommeren vinket for en offside. VAR bekreftet at den avgjørelsen var korrekt.

  I annen omgang var det Burnleys Chris Wood som kom til to store sjanser. Begge gangene, med fem minutters mellomrom, endte ballen i metallet.

  Det ene poenget var Burnleys første i ligaen denne sesongen. West Bromwich har to. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Solskjær uten kapteinen

  Manchester United-kaptein Harry Maguire er skadd og spiller ikke tirsdagens mesterligaåpning mot Paris Saint-Germain i Frankrike.

  Det bekreftet manager Ole Gunnar Solskjær da han møtte pressen mandag kveld. Maguire har pådratt seg en skade.

  – Ja, det stemmer. Vi har mistet et par spillere. (Eric) Bailly reiste ikke. Det gjorde heller ikke (Jesse) Lingard. Vi er litt svekket, men har mer enn nok spillere, sa Solskjær.

  I Maguires skadefravær tirsdag blir portugisiske Bruno Fernandes kaptein mot PSG.

  – Det forventet jeg ikke. For meg er det en stor ære, sa midtbanestjernen på pressekonferansen.

  Han la samtidig til at hele laget må være med å ta ansvar dersom PSG skal beseires. (NTB)

  OGS
  Foto: Alex Livesey / AFP
 • PSG i skadetrøbbel før United-møte

  Paris Saint-Germain må klare seg uten en håndfull spillere i tirsdagens mesterligaduell mot Manchester United. Det ble klart da trener Thomas Tuchel mandag møtte pressen foran det som er lagets åpningskamp i mesterligaen.

  På pressekonferansen opplyste tyskeren blant annet at måltyven Mauro Icardi er uaktuell til United-kampen som følge av en skade.

  I midtbaneleddet er Marco Verratti og Leandro Paredes skadd. I tillegg kan Tuchel heller ikke regne med forsvarsduoen Thilo Kehrer og Juan Bernat. (NTB)

  gdgdg
  Foto: Franck Fife / AFP
 • Grønt lys for Norge

  Wales stenger utesteder og butikker for å bekjempe spredningen av koronaviruset, men EM-kvalifiseringskampen mot Norge 27. oktober påvirkes ikke.

  Mandag kunngjorde myndighetene i Wales at det innføres en såkalt «branngatenedstenging» for å intensivere kampen mot viruset. Det innebærer at alle utesteder og de fleste butikker stenges fram til 9. november.

  Waliserne har fått beskjed om å holde seg hjemme og får ikke møte folk fra utenfor husstanden. Det blir også munnbindpåbud på offentlige steder, i tillegg til at videregående skoler går over til nettundervisning.

  Walisiske myndigheter opplyser at «kamper som involverer profesjonelle idrettsfolk vil fortsette å bli spilt bak lukkede dører».

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal