Kvinnene får spille cupfinalen på Ullevaal likevel

Kvinnenes cupfinale skal likevel spilles på Ullevaal samme helg som mennenes finale – iallfall hvis forholdene ikke gjør det umulig.

ada hegerberg scorer for Stabæk.

I fjor kunne Ada Hegerberg juble for cupfinalescoring, men da på Åråsen. Nå kan hele kvinnefotballen juble for cupfinalehelg på Ullevaal

Det vedtok styret i Norges Fotballforbund torsdag. Dermed er en lang strid løst, og det til Serieforeningen for kvinners glede. Kvinnene får spille cupfinale på Ullevaal

Om baneforholdene blir vurdert til at det er er utilrådelig å spille to kamper på to dager, blir kvinnenes finale flyttet til innendørsarenaen Vallhall.

Fotballpresident Yngve Hallén sier til NRK at det må avgjøres allerede innen 15. september om finalen skal gå på Ullevaal eller i Vallhall.

- Vil ikke spille finale i Vallhall

Caroline Graham Hansen

- Om finalen går i Vallhall, kommer ikke jeg til å spille, sier Stabæks Caroline Graham Hansen

Foto: Roald, Berit / NTB Scanpix

Det synes Stabæks Caroline Graham Hansen i utgangspunktet er positivt. Men hun liker ikke tanken om kanskje å spille i Vallhall.

- Hvis cupfinalen går i Valhall, tro jeg jeg vil velge å ikke spille. Det er lite attraktivt og skikkelig dårlig. Cupfinaler skal spilles ute, ikke inne. Der er det for små tribuner og ikke stemning i det hele tatt. Det blir helt feil og veldig stusslig, sier Hansen til NRK.

Men hun er meget godt fornøyd med prinsippet om at også kvinnenes cupfinale skal spilles på nasjonalarenaen.

- Vi skal ikke klage på det. Matta holder, det så vi jo i fjor. Da var det strøkent i slutten av november. Det er bare at det skal være avhengig av været om vi faktisk får spille der eller ikke, det er det jeg reagerer negativt på, sier hun.

- En gledens dag

– Det er en gledens dag for oss, sier daglig leder i Serieforeningen for kvinner. Hun sitter i bilen hjem og har ikke hørt nyheten før NRK.no forteller henne om vedtaket.

Kvinnenes cupfinale skal spilles på nasjonalarenaen lørdag 23. november, dagen før guttas finale.

– Dette betyr enormt mye for jentene. Det gir et helt annet signal å spille på nasjonalarenaen på cupfinalehelgen enn å spille på en annen arena. Dette er utrolig viktig, sier Angeltveit.

– Vi har fattet et prinsippvedtak om at kvinnecupfinalen skal spilles på Ullevaal stadion – vår nasjonalarena. Det har hele tiden vært vårt ønske få det til, selv om baneforholdene kan by på utfordringer. Vi har likevel stor tro på at dette lar seg gjennomføre på en god måte, sier fotballpresident Yngve Hallén til fotball.no.

Tone Angeltveit

- Dette er en glendens dag, sier Serieforeningens leder Tone Angeltveit

Foto: Holm, Morten / Scanpix

– Jeg synes det er viktig at Hallén sier at dette er et prinsippvedtak. Da er det en varig ordning, sier Tone Angeltveit.

Kvinnene spilte ti år på Ullevaal fram til 2005. Men det året var det uvanlig mye nedbør i dagene før cupfinalehelga. Etter at kvinnene hadde spilt sin finale lørdag, var det derfor nesten en åker som møtte Lillestrøm og Molde da de skulle spille mennenes cupfinale dagen etter.

– Det var dette som gjorde at de kastet oss ut. Ellers har det gått fint, og Ullevaal-matta er jo også av en mye bedre kvalitet nå enn i 2005, sier Angeltveit.

Tvil om Ullevaal tålte to kamper

Det har vært sådd mye tvil om det lar seg gjøre å spille to kamper på Ullevaal i løpet to dager så seint på høsten. Tidligere har NFF foreslått at kvinnene enten spiller på Ullevaal på en annen helg, eller at deres finale går på en annen arena. I fjor gikk finalen på Åråsen på Lillestrøm .

– Det var vanskelig med Åråsen i fjor. Ikke på grunn av arrangøren, for de gjorde en kjempejobb og la til rette for et førsteklasses arrangement. Men publikumsmessig er det mye vanskeligere å spille utenfor Oslo.

– Vi godtok det da, fordi spørsmålet kom opp for seint til at det lot seg endre. Men vi sa også at vi ville komme tilbake i år med kravet om å få spille på Ullevaal den helgen. Det er jo tross alt en nasjonalarena, og bør derfor være for begge kjønn. Derfor er vi glade for forbundsstyrets vedtak i dag, sier Angeltveit.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Hegerberg får dansk spisskollega

  Den danske fotballprofilen Signe Bruun forlater Paris Saint-Germain og blir spisskollega med Ada Hegerberg i Lyon.

  Det melder Lyon på sine nettsider. Bruun har signert en toårskontrakt med sin nye arbeidsgiver. 23-åringen har spilt for PSG siden 2018.

  Lyon har vært den dominerende klubben i europeisk kvinnefotball i en årrekke. Sist sesong ble imidlertid Hegerberg og lagvenninnene vippet ned fra tronen i hjemlandet av nettopp PSG.

  I mesterligaen ble det exit i kvartfinalen, også det mot PSG.

  Signe Bruun spilte tidligere for Fortuna Hjørring i fire sesonger. Hun står med 13 landskamper.

  Spain Soccer Women's Champions League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Çalhanoglu på vei til erkerival

  Hakan Çalhanoglu forlater AC Milan som bosmanspiller og går gratis til erkerivalen Inter. Det bekrefter den tyrkiske stjernen mandag.

  Calhanoglu og Tyrkia røk ut av EM søndag kveld da de tapte deres tredje strake kamp i turneringen med et 1-3-tap mot Sveits. Nå returnerer stjernespilleren til Milano, men ikke for å spille for Milan, klubben han har vært i siden 2017.

  – Jeg har blitt enig med Inter. Jeg reiser til Milano i morgen og signerer kontrakten, sier Calhanoglu til tyrkiske trtspor.

  Hakan Çalhanoglu
  Foto: Str / AFP
 • Bøe Risa ferdig i Sandviken

  Det var mange som ble overrasket da Vilde Bøe Risa vendte hjem til Bergen og signerte for Sandviken før denne sesongen.

  Hun brukte lang tid på å finne seg ny klubb etter at kontrakten hennes med Göteborg gikk ut i desember 2020. Bøe Risa var blant annet koblet til Manchester United, men i slutten av april signerte hun altså en kontrakt med Sandviken ut året.

  Nå bekrefter Toppserielaget at Bøe Risa er ferdig i klubben etter bare tre spilte kamper. Begge parter har blitt enige om å terminere kontrakten, heter det i en pressemelding.

  Det står også at landslagsprofilen vil offentliggjøre ny klubb i begynnelsen av juli.

  Football, Norway, Practice. Vilde Bøe Risa.
  Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
 • Tettey-comeback var ikke nok

  Selv en tilbakevendt Alexander Tettey og 600 tilskuere på Lerkendal var ikke nok til å skaffe Rosenborg tre poeng etter nedturen mot Strømsgodset forrige helg. Nå er det seks poeng opp til rival Molde på serielederplass.

  Selv om Rosenborgs Dino Islamovich fant veien til nettmaskene etter bare 12. minutter, stoppet dommeren den gleden. Målet ble annullert på grunn av offside.

  62. minutter skulle det ta før ballen satt i nettmaskene igjen. Det var det Joachim Thommassen som fikset - sitt første mål på over to år.

  Dermed endte gjensynet med Lerkendal poengløst for den mangeårige utenlandsproffen. Tettey avsluttet proffkarrieren i Norwich i vår.

  Rosenborg - Sarpsborg08
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Kamara matchvinner i MLS

  Ola Kamara fortsetter å score for DC United i MLS. Natt til søndag scoret han kampens eneste mål i 1-0-seieren mot et svekket Inter Miami.

  Miami-laget, som eies av David Beckham og trenes av Phil Neville, måtte klare seg uten blant andre Rodolfo Pizarro og Gonzalo Higuaín.

  20 minutter før slutt skulle Kamara få scoringen sin. 31-åringen trillet et straffespark kaldt og rolig i mål. Han så på keeper hele veien og ventet ham ut.

  Kamaras DC United ligger på 6.-plass i avdeling øst. Kamara har scoret fire mål på seks kamper, men kun startet i to av dem. (NTB)

  MLS DC United Inter Miami Soccer
  Foto: Jim Rassol / AP