Hopp til innhold

Kvinnene får spille cupfinalen på Ullevaal likevel

Kvinnenes cupfinale skal likevel spilles på Ullevaal samme helg som mennenes finale – iallfall hvis forholdene ikke gjør det umulig.

ada hegerberg scorer for Stabæk.

I fjor kunne Ada Hegerberg juble for cupfinalescoring, men da på Åråsen. Nå kan hele kvinnefotballen juble for cupfinalehelg på Ullevaal

Det vedtok styret i Norges Fotballforbund torsdag. Dermed er en lang strid løst, og det til Serieforeningen for kvinners glede. Kvinnene får spille cupfinale på Ullevaal

Om baneforholdene blir vurdert til at det er er utilrådelig å spille to kamper på to dager, blir kvinnenes finale flyttet til innendørsarenaen Vallhall.

Fotballpresident Yngve Hallén sier til NRK at det må avgjøres allerede innen 15. september om finalen skal gå på Ullevaal eller i Vallhall.

- Vil ikke spille finale i Vallhall

Caroline Graham Hansen

- Om finalen går i Vallhall, kommer ikke jeg til å spille, sier Stabæks Caroline Graham Hansen

Foto: Roald, Berit / NTB Scanpix

Det synes Stabæks Caroline Graham Hansen i utgangspunktet er positivt. Men hun liker ikke tanken om kanskje å spille i Vallhall.

- Hvis cupfinalen går i Valhall, tro jeg jeg vil velge å ikke spille. Det er lite attraktivt og skikkelig dårlig. Cupfinaler skal spilles ute, ikke inne. Der er det for små tribuner og ikke stemning i det hele tatt. Det blir helt feil og veldig stusslig, sier Hansen til NRK.

Men hun er meget godt fornøyd med prinsippet om at også kvinnenes cupfinale skal spilles på nasjonalarenaen.

- Vi skal ikke klage på det. Matta holder, det så vi jo i fjor. Da var det strøkent i slutten av november. Det er bare at det skal være avhengig av været om vi faktisk får spille der eller ikke, det er det jeg reagerer negativt på, sier hun.

- En gledens dag

– Det er en gledens dag for oss, sier daglig leder i Serieforeningen for kvinner. Hun sitter i bilen hjem og har ikke hørt nyheten før NRK.no forteller henne om vedtaket.

Kvinnenes cupfinale skal spilles på nasjonalarenaen lørdag 23. november, dagen før guttas finale.

– Dette betyr enormt mye for jentene. Det gir et helt annet signal å spille på nasjonalarenaen på cupfinalehelgen enn å spille på en annen arena. Dette er utrolig viktig, sier Angeltveit.

– Vi har fattet et prinsippvedtak om at kvinnecupfinalen skal spilles på Ullevaal stadion – vår nasjonalarena. Det har hele tiden vært vårt ønske få det til, selv om baneforholdene kan by på utfordringer. Vi har likevel stor tro på at dette lar seg gjennomføre på en god måte, sier fotballpresident Yngve Hallén til fotball.no.

Tone Angeltveit

- Dette er en glendens dag, sier Serieforeningens leder Tone Angeltveit

Foto: Holm, Morten / Scanpix

– Jeg synes det er viktig at Hallén sier at dette er et prinsippvedtak. Da er det en varig ordning, sier Tone Angeltveit.

Kvinnene spilte ti år på Ullevaal fram til 2005. Men det året var det uvanlig mye nedbør i dagene før cupfinalehelga. Etter at kvinnene hadde spilt sin finale lørdag, var det derfor nesten en åker som møtte Lillestrøm og Molde da de skulle spille mennenes cupfinale dagen etter.

– Det var dette som gjorde at de kastet oss ut. Ellers har det gått fint, og Ullevaal-matta er jo også av en mye bedre kvalitet nå enn i 2005, sier Angeltveit.

Tvil om Ullevaal tålte to kamper

Det har vært sådd mye tvil om det lar seg gjøre å spille to kamper på Ullevaal i løpet to dager så seint på høsten. Tidligere har NFF foreslått at kvinnene enten spiller på Ullevaal på en annen helg, eller at deres finale går på en annen arena. I fjor gikk finalen på Åråsen på Lillestrøm .

– Det var vanskelig med Åråsen i fjor. Ikke på grunn av arrangøren, for de gjorde en kjempejobb og la til rette for et førsteklasses arrangement. Men publikumsmessig er det mye vanskeligere å spille utenfor Oslo.

– Vi godtok det da, fordi spørsmålet kom opp for seint til at det lot seg endre. Men vi sa også at vi ville komme tilbake i år med kravet om å få spille på Ullevaal den helgen. Det er jo tross alt en nasjonalarena, og bør derfor være for begge kjønn. Derfor er vi glade for forbundsstyrets vedtak i dag, sier Angeltveit.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Norge til EM-semifinale etter drømmescoring

  – For en drømmescoring på et drømmetidspunkt, ropte NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith da Oda Johansen klinket til og sendte ballen i krysset i skjebnekampen mot Sverige.

  Da gjensto det i underkant av et kvarter av oppgjøret, og Hege Riises utvalgte holdt unna helt inn.

  Samtidig vant Tyskland 3-0 over England, og dermed føk Norge opp til toppen av gruppa i J19-EM i Tsjekkia.

  Nå venter semifinale for de norske jentene.

 • HamKam stanset Moldes superrekke – målløst på Briskeby

  HamKam fortsetter den gode trenden i sin første sesong tilbake i eliteserien siden 2008. Søndag holdt de unna til 0-0 mot topplaget Molde.

  HamKam kom til kampen etter tre strake seire i eliteserien, blant annet mot serieleder Lillestrøm. Det nyopprykkede laget har dermed virkelig vist at de hører hjemme på øverste nivå i norsk fotball.

  For Molde betyr det at det nå er fire poeng opp til serieleder Lillestrøm, men romsdalingene har en kamp til gode.

  Laget hadde ikke avgitt poeng siden 7. mai før søndagens kamp.

  Eliteserien 2022: Hamkam - Molde
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Adams reddet LSK mot bunnlaget – snudde til seier i Kristiansund

  Kristiansund har slitt stort denne sesongen og står med kun et poeng. Søndag ledet de i 50 minutter mot Lillestrøm, men da slo serieleder, anført av Akor Jerome Adams, etter hvert nådeløst tilbake og vant 3-1.

  Bendik Bye sendte hjemmelaget i ledelsen etter 19 minutter. Ledelsen var langt fra ufortjent, men etter pause tok LSK over.

  Det ga først uttelling da Adams satte utligningen med 20 minutter igjen, før samme man fullbyrdet snuoperasjonen i det 84. minutt.

  Adams hadde også målgivende da Hólmbert Fridjónsson fastsatte sluttresultatet tre minutter senere.

  Eliteserien i fotball 2022: Kristiansund - Lillestrøm
  Foto: Marius Simensen / NTB
 • KFUM forbi Sogndal etter hjemmeseier

  Tre mål den første halvtimen sørget for at KFUM kunne juble for 3-2-seier over Sogndal søndag.

  Tidligere i uken stakk sistnevnte av med avansementet da lagene møttes i tredje runde i cupen.

  Etter snaue tre minutter var det vidåpent bak hos Sogndal, som måtte se Dadi Dodou Gaye kontrollert sette inn 1-0. 17 minutter senere la Simen Hestnes på til 2-0 etter effektivt kontringsspill, og før halvtimen var spilt rakk Petter Dahl å sette vertenes tredje for dagen.

  Sogndal rakk å få med seg et reduseringsmål før hvilen ved midtstopper Andreas van der Spa. Et kvarter etter sidebyttet lå gjestenes andre i nettet etter mål fra Jónatan Ingi Jónsson, men nærmere kom de ikke poeng. (NTB/NRK)

  1. divisjon fotball menn, KFUM Oslo - Brann
Oslo 20220509. KFUMs Moussa Njie t.v. jubler sammen med Keivan Ghaedamini og Simen Hestnes, etter at han ga hjemmelaget ledelsen 1-0 i kampen i 1. divisjon mellom KFUM Oslo og Brann på KFUM Arena i Oslo.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Rise ga Skeid viktig trepoenger fire minutter på overtid

  Bendik Rise ble den store helten da Skeid vant bunnoppgjøret mot Oslo-rivalen Grorud i 1. divisjon søndag.

  Skeid gikk til pause med 2-0-ledelse, men innen kvarteret var spilt i annen omgang sto det likt på Nordre Åsen.

  Dermed så det ut til å bli poengdeling, men fire minutter på overtid satte Rise seiersmålet.

  For Skeid var seieren den andre denne sesongen. De ti andre seriekampene har alle endte med tap. Også Grorud og Stjørdals-Blink har seks poeng.

  Football, OBOS-ligaen, Skeid - Brann
  Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY