Hopp til innhold

Kvarteret som kan gi Godset-gull

Tross Strømsgodsets begredelige målfangst tidlig i kamper, kjemper de om gull i eliteserien. For laget hamrer inn mål i slutten av begge omganger.

Strømsgodsets målgraf

Dette diagrammet viser når i første omgang Strømsgodset scorer sine mål. De aller fleste kommer altså i slutten av omgangen.

Foto: Scanpix/NRK

Anders Ågnes Konradsen

Anders Ågnes Konradsen står for det eneste målet Strømsgodset har scoret det første kvarteret av en kamp denne sesongen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix
Ronny Deila

Strømsgodset-trener Ronny Deila kan applaudere for lagets scoringsstatistikk i siste kvarter av omgangene. Ingen lag scorer flere mål enn dem i siste kvarter av første omgang.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix
Lars Iver Strand

Lars Iver Strand og Strømsgodset kunne slippe seiersjubelen løs etter et overtidsmål mot Vålerenga.

Foto: Karlsen, Anette / NTB scanpix
Alexander Aas

Med en sen scoring sørget Alexander Aas for at Godset fikk med seg tre fremfor ett poeng mot Odd.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix
Video - Glimt er ikke gode nok

NRKs fotballeksper Karl-Petter Løken tror mye handler om tilfeldigheter, men ser også en logikk i at Strømsgodset scorer mål sent i omgangene.

Foto: Nyhetsspiller

Strømsgodset har den dårligste målfangsten i eliteserien på kampenes første kvarter.

Bare ett mål har gullkandidaten klart å score i løpet av de første 15 minuttene av sine seriekamper denne sesongen.

Til sammenligning har gulljagende Molde og Rosenborg scoret henholdsvis sju og seks mål i samme periode av kampene.

Sluttspurt redder Godset

Selv om Strømsgodset kommer dårligst ut når det gjelder tidlig mål i kamper, tar de en sugende revansje når det kommer til mål mot slutten av kampens to omganger.

En eventyrlig scoringsjakt kvarteret før pause, samt tosifret antall mål siste kvarter av kampen, gjør at drammenserne likevel har tatt med seg nok poeng til å toppe tabellen.

Så langt i sine 22 eliteseriekamper har lagets 47 mål kommet på følgende tidspunkter:

 • Første kvarter: 1 mål
 • Andre kvarter: 4 mål
 • Kvarteret før pause: 14 mål
 • Kvarteret etter pause: 9 mål
 • Midtkvarteret etter pause: 7 mål
 • Siste kvarter av kampen: 12 mål
  (Tall fra Infostradasports.)

Topper statistikken

Ingen andre lag er i nærheten av Ronny Deilas menn når det kommer til antall scoringer i kvarteret før pause. Lillestrøm med sine ni mål er nærmest, mens Molde og Rosenborg står med henholdsvis tre og fem.

Strømsgodset er også helt i toppen når det gjelder mål i det siste kvarteret av kampen. Bare Rosenborg har flere scorede mål med sine 15, mens Strømsgodset deler andreplassen med Viking.

I kveld møtes de to lagene i eliteserien. I kampen er det duket for scoringer i kampens siste kvarter, om statistikken opprettholdes.

Signal om løpskraft

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken tror tidspunkt for scoringene er noe tilfeldig, men mener også statistikken til en viss grad kan forklares logisk.

– Det er et signal om at Strømsgodset maler på. De har mye løpskraft og entusiasme i laget som de klarer å opprettholde. Da er det ikke helt ulogisk at mostanderlaget ikke klarer å stå imot på slutten, sier Løken til NRK.no.

Den tidligere fotballspilleren peker på at laget har en klar filosofi og tydelig måte å spille på. De spiller med mye bevegelse og stort engasjement.

– Når motspillerne begynner å bli slitne kan det bli mye å forholde seg til. Da er det en viss logikk på at de scorer sent i omgangene, sier han.

Avgjørende for poengene

For å kunne si at de sene målene har ført Strømsgodset til tabelltopp, må de hatt betydning for utfallet i kampen. Ligger laget under 3-0, hjelper det lite å score et mål to minutter før slutt.

En mer detaljert analyse av tallene viser imidlertid at målene flere ganger har betydd forskjell på ett og tre poeng.

Dette er bare noe av eksemplene der sene mål har avgjort poengfordelingen mellom Strømsgodset og laget de har møtt. Fortsetter de slik, kan det godt endte med seriegull i Drammen.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Dommeren ut mot ballguttene

  Dommer Svein Oddvar Moen går hardt ut mot noen av ballguttene på Åråsen på grunn av språkbruk etter kveldens 1–1-kamp mellom Lillestrøm og Tromsø. Hjemmefansen var tidvis svært lite imponerte over dømmingen, noe som kan ha smittet over på ballguttene.

  – Altså vi som dommere vi tåler å få masse vi, det er ikke det det handler om. Men det er ikke greit at det står tolv-, tretten-, fjorten- og femtenåringer som er ballgutter i kampen, og kaster seg på og bruker ord som ikke skal komme ut av deres munn i den alderen, sier han til NRK.
  – Det var ballgutter som meldte til deg?
  – Ja. Så det kommer vi til å ta videre med Lillestrøm, fordi sånn ønsker vi ikke å ha det. Jeg skal hvert fall si et ord om det inn til Fotballforbundet fordi nå har vi veldig fokus på dette.

  Medie- og kommunikasjonsansvarlig i LSK, Morten Stokstad, skriver følgende om hendelsen i en sms til NRK:

  – Det er riktig at noen av ballguttene ble revet med og kastet seg på publikums mishagsytringer mot dommertrioen. De fikk umiddelbart beskjed om at det ikke er greit, og de kommer helt sikkert ikke til å gjøre noe sånt igjen. Samtidig er dette snakk om 12 år gamle gutter som er engasjerte og glade i klubben sin, så vi tenker vel at dette ikke er verdens største sak, skriver han.

  Dommer Svein Oddvar Moen
  Foto: Thomas Hagajore Fosse / NRK
 • Deilas Standard Liège tok sesongens første seier

  Ronny Deila og hans Standard Liège slo Cercle Brugge 2-0 i den belgiske toppdivisjonen i fotball søndag. Det var nordmannens første seier som trener for laget.

  Liège-laget sesongåpnet med uavgjort og tap foran søndagens duell mot Cercle. Selim Amallah ble avgjørende med to scoringer før pause.

  Aron Dønnum, som foran sesongen var tilbake i Deilas klubb etter utlånet til Vålerenga, har startet alle tre kampene under sin gamle VIF-sjef.

  Standard Liège ligger på 8.-plass etter tre serierunder. Det skiller to poeng opp til serieleder OH Leuven som har én kamp mindre spilt. (NTB)

  MLS Cup Preview Soccer
  Foto: Chris Szagola / AP
 • Real Madrid-stjerne klar for ny klubb

  Isco forlater Real Madrid og er klar for La Liga-rival Sevilla. Det bekrefter sistnevnte klubb på sine nettsider.

  Dersom han består den medisinske testen, vil han signere en toårskontrakt med Sevilla.

  Midtbanespilleren forlater Madrid etter en rekke trofeer, blant annet fem trofeer i Mesterligaen.

  Isco har de siste to sesongene slitt med spilletid for hvittrøyene, og det har lenge vært klart at han forlater den spanske storklubben.

  LaLiga - Real Madrid v Espanyol
  Foto: SUSANA VERA / Reuters
 • Messi med drømmescoring i PSG-seier

  Både Neymar og Lionel Messi viste at toppformen ikke er langt unna da de både scoret og assisterte i 5-0-seieren over Clermont i fransk 1.-divisjon søndag.

  Ni minutter var spilt da Messi var nest sist på ballen til en formsterk Neymar. Skuddet til brasilianeren var utenfor rekkevidde til hjemmelagets keeper Mory Diaw.

  Messi spilte bak spissene i et 3-4-1-2-system. Det kan virke som en svært giftig kombinasjon.

  Neymar var selv nest sist på ballen da PSG gikk opp i 2–0 etter 26 spilte minutter. Scoringen kom ved Achraf Hakimi. Han skjøt fra nokså kort hold innenfor 16-meteren og høyt i det høyre hjørnet.

  Neymar var igjen mannen som assisterte på 3-0-scoringen. Denne gangen fant frisparket hans hode til Marquinhos, og sistnevnte flikket den rett i mål.

  Samme Neymar satte opp Lionel Messi til 4–0 med ti minutter igjen å spille, og samme mann scoret et glitrende 5-0-mål på et saksespark fire minutter før full tid. Argentineren ble perfekt satt opp av en krossball fra Leandro Paredes. (NTB)

  Ligue 1 - Clermont v Paris St Germain
  Foto: STEPHANE MAHE / Reuters