Kvarteret som kan gi Godset-gull

Tross Strømsgodsets begredelige målfangst tidlig i kamper, kjemper de om gull i eliteserien. For laget hamrer inn mål i slutten av begge omganger.

Strømsgodsets målgraf

Dette diagrammet viser når i første omgang Strømsgodset scorer sine mål. De aller fleste kommer altså i slutten av omgangen.

Anders Ågnes Konradsen

Anders Ågnes Konradsen står for det eneste målet Strømsgodset har scoret det første kvarteret av en kamp denne sesongen.

Ronny Deila

Strømsgodset-trener Ronny Deila kan applaudere for lagets scoringsstatistikk i siste kvarter av omgangene. Ingen lag scorer flere mål enn dem i siste kvarter av første omgang.

Lars Iver Strand

Lars Iver Strand og Strømsgodset kunne slippe seiersjubelen løs etter et overtidsmål mot Vålerenga.

Alexander Aas

Med en sen scoring sørget Alexander Aas for at Godset fikk med seg tre fremfor ett poeng mot Odd.

Video - Glimt er ikke gode nok

NRKs fotballeksper Karl-Petter Løken tror mye handler om tilfeldigheter, men ser også en logikk i at Strømsgodset scorer mål sent i omgangene.

Strømsgodset har den dårligste målfangsten i eliteserien på kampenes første kvarter.

Bare ett mål har gullkandidaten klart å score i løpet av de første 15 minuttene av sine seriekamper denne sesongen.

Til sammenligning har gulljagende Molde og Rosenborg scoret henholdsvis sju og seks mål i samme periode av kampene.

Sluttspurt redder Godset

Selv om Strømsgodset kommer dårligst ut når det gjelder tidlig mål i kamper, tar de en sugende revansje når det kommer til mål mot slutten av kampens to omganger.

En eventyrlig scoringsjakt kvarteret før pause, samt tosifret antall mål siste kvarter av kampen, gjør at drammenserne likevel har tatt med seg nok poeng til å toppe tabellen.

Så langt i sine 22 eliteseriekamper har lagets 47 mål kommet på følgende tidspunkter:

Topper statistikken

Ingen andre lag er i nærheten av Ronny Deilas menn når det kommer til antall scoringer i kvarteret før pause. Lillestrøm med sine ni mål er nærmest, mens Molde og Rosenborg står med henholdsvis tre og fem.

Strømsgodset er også helt i toppen når det gjelder mål i det siste kvarteret av kampen. Bare Rosenborg har flere scorede mål med sine 15, mens Strømsgodset deler andreplassen med Viking.

I kveld møtes de to lagene i eliteserien. I kampen er det duket for scoringer i kampens siste kvarter, om statistikken opprettholdes.

Signal om løpskraft

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken tror tidspunkt for scoringene er noe tilfeldig, men mener også statistikken til en viss grad kan forklares logisk.

– Det er et signal om at Strømsgodset maler på. De har mye løpskraft og entusiasme i laget som de klarer å opprettholde. Da er det ikke helt ulogisk at mostanderlaget ikke klarer å stå imot på slutten, sier Løken til NRK.no.

Den tidligere fotballspilleren peker på at laget har en klar filosofi og tydelig måte å spille på. De spiller med mye bevegelse og stort engasjement.

– Når motspillerne begynner å bli slitne kan det bli mye å forholde seg til. Da er det en viss logikk på at de scorer sent i omgangene, sier han.

Avgjørende for poengene

For å kunne si at de sene målene har ført Strømsgodset til tabelltopp, må de hatt betydning for utfallet i kampen. Ligger laget under 3-0, hjelper det lite å score et mål to minutter før slutt.

En mer detaljert analyse av tallene viser imidlertid at målene flere ganger har betydd forskjell på ett og tre poeng.

Dette er bare noe av eksemplene der sene mål har avgjort poengfordelingen mellom Strømsgodset og laget de har møtt. Fortsetter de slik, kan det godt endte med seriegull i Drammen.

• United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.