Kuyt berget svakt Liverpool

Liverpool var store favoritter i onsdagens mesterligakamp mot Debrecen, men målene ble det ikke mange av.

Dirk Kuyt feirer 1-0-scoringen
Foto: Tim Hales / AP

Kampen mot Debrecen fra Ungarn endte 1-0 til Liverpool.

Se også: Kampfakta Liverpool - Debrecen

Dirk Kuyt feirer med Fernando Torres

Dirk Kuyt feirer med Fernando Torres

Foto: PHIL NOBLE / REUTERS

Dirk Kuyt scoret kampens første mål like før pause etter slett keeperspill av Vukasin Poleksic. Torres avsluttet fra omlag 20 meter, returen ble sendt rett i beina til Nederlenderen som plasserte ballen i lengste hjørne fra kort hold.

Lite futt

Men det var en treg start på kampen. Nok en gang fikk brasilianeren Lucas Leiva plass i førsteelleveren. Det medførte til feilpasninger på løpende bånd, og lite oppfinnsomt spill for hjemmelaget.

Se også: Resultat onsdagens mesterligakamper

Bortelaget som på forhånd var dømt nord og ned, leverte en solid første omgang, da de markerte ut flere av Liverpools midtbanespillere. Hvordan? Rett og slett ved å løpe som villmenn.

Første sjanse

Etter en halvtimes spill fikk bortelaget kampens virkelig store målsjanse. Et hardt skudd fra omlag tjue meter sendte Liverpools keeper Reina ut i full strekk. Hjørnesparket ble det ingenting ut av.

Debrecens panserspiss Adamo Coulibaly var et godt oppspillspunkt for ungarerne i første omgang, og han skapte trøbbel for Jamie Carragher og Martin Skrtel.

Skudd og bom

Yossi Benayoun mot Zoltan Kiss og Steven Gerrard lenger bak

Yossi Benayoun mot Zoltan Kiss og Steven Gerrard lenger bak.

Foto: Tim Hales / AP

Albert Riera startet på venstresiden til Liverpool, men til tross for flere gigantsjanser klarte han ikke å få ballen i mål.

Etter omlag 37 minutter kom han alene mot keeper etter å ha blitt spilt lekkert igjennom av Steven Gerrard, og det som burde ha blitt scoring endte med bom.

Kort og godt så leverte hjemmelaget, som vant mesterligaen i 2005 svakt spill i de første 45 minuttene. Det betød pipekonsert og misnøye fra hjemmepublikum.

Den stoppet riktignok like før pause da Dirk Kuyt tuppet ballen i mål etter at keeperen måtte gi retur.

Mer futt

Andre omgang startet i et helt annet tempo enn den første. Etter bare få minutter ble Glen Johnson spilt i gjennom på Liverpools høyre side. Innlegget fra kloss hold til Torres endte med hjørnespark, og det ble det ikke noe av.

Steven Gerrard løper mot Norbert Meszaros

Steven Gerrard løper mot Norbert Meszaros

Foto: PHIL NOBLE / REUTERS

Ette snaue ti minutter våknet kaptein Seteven Gerrard. Ballen ramlet ned på 22 meter. På hel volley klinket landslagsspilleren til kula, som strøk tverrliggeren.

Bare nesten

Yossi Benayoun scoret tre ganger i forrige seriekamp mot Burnley, det ville han også i kveld. Liverpool-spilleren var meget bevegelig, og skapte mye på høyresiden.

Etter å ha driblet store deler av motstanderen på baken fikk hjemmelaget corner. Innlegget var strålende, men Leiva var den som skallet ballen tre meter til side for mål. Her burde det ha stått 2-0.

Kanonsjansen

Ti minutter før slutt var kampen over for Albert Riera og ryan Babel ble satt inn. Like før hadde bortelaget en eventyrlig mulighet da Carragher vinket for offside, og dommeren korrekt ga blaffen. Plutselig var Adamo Coulibaly alene mot keeper, men mistet hodet i det avgjørende øyeblikket og Liverpool slapp med skrekken.

Flere sjanser fikk ikke Ungarerne, det endte 1-0 til Liverpool. Med litt flaks kan dette laget bli vanskelig å slå i Ungarn.

Lagjubel etter 1-0-scoringen

Lagjubel etter 1-0-scoringen

Foto: Tim Hales / AP

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp