18 av 19 Newcastle-mål er scoret av franskmenn

Alan Pardews Newcastle har flere franskmenn enn noen annen Premier League-klubb. Det gjenspeiler seg i lagets formsterke målprotokoll.

Loic Remy

FRANSK MÅLMASKIN: Loic Remy leder an blant Newcastles franske målscorerer. Remy har scoret åtte mål så langt i år, og har vært brennhet i de siste kampene.

Foto: Ian MacNicol / Afp

Yohan Cabaye, Hatem Ben-Arfa, Yoan Gouffran, Loic Remy, Matieu Debuchy, Gabriel Obertan, Sylvain Marveaux, Mapou Yanga-Mbiwa, Massadio Haidara, Moussa Sissoko, Romain Amalfitano.

Paul Dummet

Paul Dummet er eneste ikke-franske spiller som har scoret for Newcastle denne sesongen.

Foto: Ian MacNicol / Afp

Listen over Newcastles franske spillere er lang – og det siste halve året har de stått for så godt som alt Newcastle har prestert framover på banen.

Les mer om Newcastle: Parlez-vous français, Pardew?

18 av 19 mål er «franske»

Kun reservebacken Paul Dummet (waliser journ.anm.) har klart å snike seg med på den ellers helfranske scoringslista for de svartstripede denne sesongen.

Frankrike-dominansen er så stor at selv ikke franske fotballklubber klarer å matche klubben fra Nord-England. Kun Lyon (20 mål) har scoret flere mål med franske spillere enn Newcastle!

Dummet scoret ett av målene da Newcastle spilte 2-2 mot Liverpool tidligere i høst. Før det var det siste ikke-franske Newcastle-målet scoret av senegalesiske Papiss Cisse, som scoret mot Fulham så langt tilbake som i april.

Senegalesiske Cisse tok Premier League med storm da han ankom for halvannet år siden, men siden nettkjenningen i april har det sagt stopp. Godt hjulpet av årets nykommer Loic Remy har Newcastle imidlertid kommet som en kanon denne høsten – selv om manager Alan Pardew ikke klarer å bestemme seg for om han skal være fornøyd eller ikke:

– Er vi virkelig gode, eller er vi virkelig dårlige? Vi er ikke sikre, sier Pardew ifølge BBC.

Newcastle i storfom

Onsdag møter Newcastle – som har klatret til en foreløpig 6.-plass på tabellen – et Swansea på gyngende grunn. «The Magpies» har på sin side vunnet fire strake Premier League-kamper og er virkelig i dytten om dagen.

Kun serieleder Arsenal kan skilte med en like sterk poengfangst (12 poeng på de siste fem kampene) som Pardews «franske» mannskap.

Gouffran og Remy

FRANSK SUPERDUO: Loic Remy og Yoan Gouffran har blitt Newcastles superduo denne høsten. Remy står med åtte seriemål så langt i år, mens Gouffran har scoret tre mål på sine fire siste kamper.

Foto: Ian MacNicol / Afp

Pardew merker at lagets mange nysigneringer det siste året, stort sett franskmenn, har skapt en effektfull konkurranse om plassene i startelleveren.

– Jeg har hatt flere spillere på døra som ønsker å spille. Steven Taylor, Hatem Ben Arfa, Papiss Cisse, Anita og Jonas Gutierrez får lite spilletid for tiden, og de er desperat etter å spille. Vi har fått det vi ikke hadde i fjor, nemlig virkelig konkurranse om plassene, og det lover godt, sier Pardew.

– Høye forventninger til oss selv

Pardew ledet Newcastle til en imponerende 5.-plass i sin første sesong som Newcastle-manager, og signerte like godt en åtteårsavtale (!) året etter.

Sist sesong ble ikke like oppløftende - da endte Tyneside-klubben helt nede på 16.-plass. I år virker klubben imidlertid å ha «funnet seg selv».

– Vi drar til Swansea med selvtillit nok til å kunne satse på seier. Den selvtilliten hadde vi ikke for fire-fem uker siden, sier Pardew.

– Dette er Newcastle, vi liker å stille høyere forventninger til oss selv enn hva som kanskje er realistisk å håpe på, sier han.

Fotballnyheter