Normal

Tøffere for nordmenn i Bundesliga

Ikke i noe land på høyere nivå er det flere norske spillere enn i tysk Bundesliga, men med få unntak er det blitt en nedtur denne sesongen. Med unntak av landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred, sitter de fleste på benken nå.

Skjelbred

Per Ciljan Skjelbred med stor tillit i Hertha Berlin.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Den tidligere Rosenborg-spilleren kom til Hertha Berlin etter et mislykket opphold hos Hamburger Sport-Verein.

Han har virkelig tatt steget, og fått en solid posisjon i Hertha, sier Tor Thodesen som er Bundesliga-ekspert på Eurosport.

Helt i toppen

Den tidligere toppserietreneren er full av lovord om landslagskapteinen.

– Skjelbred scorer høyt på alle statistikker, både med løpsdistanse og postive bidrag med ball i beina. Der er han helt i toppen i Bundesliga, sier Thodesen.

Ute fra start

Men bak Skjelbred er det tynt for tiden. Og det er noe også landslaget får merke, senest mot Kroatia i Zagreb.

Håvard Nordtveit var fast på midtbanen hos topplaget Borussia Mönchengladbach som kjemper om mesterligaplass kommende sesong, men er nå havnet på benken.

Det samme er tilfellet med Tarik Elyounoussi hos Hoffenheim.

– For begge disse to har konkurransen blitt tøffere denne sesongen. Samtidig synes jeg ikke det er noen grunn for at verken Håvard eller Tarik skal begynne å tenke på klubbskifte. Ting endrer seg, og de slipper til med ujevne mellomrom, sier Thodesen.

Klubb-bytte?

Da er det verre for Rune Almenning Jarstein på benken til Hertha i den tyske hovedstaden.

– Det er verre for en keeper å havne på benken. I tillegg er Jarstein i en fase av karrieren og i en alder at han må spille fast.

Fortuna Düsseldorf i 2. Bundesliga er nevnt som ny klubb for den tidligere landslagskeeperen.

– Det er ikke noe dårlig valg i så fall. Det er en stor klubb med stort potensiale. Med gode fasiliteter og stor interesse selv om denne sesongen har vært en nedtur, mener Thodesen.

Situasjonen er også tung for Mohammed Abdellaoue i Stuttgart. "Moa" hadde stor suksess med Hannover 96, men etter overgangen til bunnlaget Stuttgart er det stort sett blitt langtidsskader og tribuneplass. Ikek ett eneste minutt Bundesliga denne sesongen.

Store talenter

Bård Finne

Bård Finne kom som ubeskrevet til tysk fotball.

Foto: MARIUS BECKER / Afp

Men det er også noen som kan se lyst på fremtiden. Mats Møller Dæhli fikk tillit med en gang han kom til Freiburg, men også vært noe skadeplaget.

Hos Köln har Bård Finne fått mye tillit selv om han kom ubeskrevet fra Brann og til tysk fotball.

Han bør seriøst vurderes på landslaget. En spiller som får såpass med tillit på et høyt nivå må ha noe å bidra med. Det er verdt å merke seg. Noen i Köln må jo ha tro på han, mener Thodesen.

Fotballnyheter