NRK Meny
Normal

Kritisk til Gamsten

Morten Gamst Pedersen må bevise at han fortjener en plass i første-elleveren på landslaget. Det sier NRKs fotballekspert, Karl-Petter Løken.

Morten Gamst Pedersen
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Må prestere

- Jeg synes det er noe uforløst, spesielt på hjemmebane hvor Gamst Pedersen ikke har vært så bra som det vi hadde forventet, og definitivt ikke god nok i forhold til det potensiale han har.

- Jeg synes det er noe uforløst, spesielt på hjemmebane

Karl-Petter Løken

- Jeg synes også at han har vært for upresis på dødballer hvor ballen ligger i ro. Da må Gamst Pedersen klare å slå ballen dit han vil. Det har jeg sett at han har klart tidligere, så jeg synes kanskje at Gamsten nå trenger å prestere.

Har ikke imponert

Morten Gamst Pedersen har ikke imponert i landslagsdrakta i år og han har fått kritikk fra mange hold. Selv det norske publikummet har gitt ham pipekonsert, det var i kampen mot Malta på Ullevål stadion i sommer. Landslagstrener Åge Hareide forsvarer likevel bruken av Blackburn-spilleren som førstevalg på venstrekanten.

- Gamsten har fått ekstra hard stryk synes jeg. I mine øyne er han ikke så dårlig som det noen vil ha det til, men det er klart han skal prestere jevnt og godt for Norge, og det må han. I øyeblikket vurderes han likevel som det beste alternativet på kanten, sier Hareide.

God nok

Gamst Pedersen selv mener han er god nok for landslaget.

- Jeg føler meg bra. Det har vært morsomt å spille i og med at det har gått så bra med laget i de siste kampene. Det var godt å få trøkke litt til i Moldova, å krige litt der, så skal vi gi jernet på onsdag også.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.