NRK Meny
Normal

Kristoff: – Cavendish burde vært disket

SHEFFIELD (NRK.no): Alexander Kristoff (27) imponerte stort ved å henge godt med på dagens kuperte andreetappe av Tour de France. Etter målgang fyrte han av mot Mark Cavendish (29).

Alexander Kristoff

KRITISK: Alexander Kristoff synes ikke det er synd at Mark Cavendish måtte bryte årets Tour de France etter velten på første etappe.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Søndag morgen ble det klart at stjernerytteren Mark Cavendish må stå av årets Tour de France etter å ha skadet seg stygt på lørdagens åpningsetappe. Den spurtsterke briten fikk skulderen ut av ledd etter å ha gått i asfalten i stor fart.

Cavendish veltet

STYGG VELT: Mark Cavendish fikk skulderen ut av ledd etter å ha veltet under innspurten av lørdagens åpningsetappe. Skaden gjorde at briten valgte å trekke seg fra Touren.

Foto: Fred Mons / Ap

At Cavendish er ute, synes imidlertid ikke Kristoff er spesielt synd.

– Er du synd for Touren at Cavendish er ute av Touren?

– Nei, ikke etter det han gjorde i går. Jeg synes det er bra at han er ute, faktisk.

– Hvorfor det?

– Slik han syklet i går, burde han ha vært disket. Det er farlig å kjøre sånn. Han utsetter andre syklister for fare, sier Kristoff på direkte spørsmål fra NRK etter søndagens etappe.

Kristoff kjempet om seieren på lørdagens førsteetappe, men ble forstyrret da Cavendish og to-tre andre ryttere deiset i asfalten med 200 meter igjen til mål.

Nordmannen måtte ta til takke med en 7.-plass i Tour-starten. Det var han ikke spesielt fornøyd med.

Han brakk blant annet enn pedal da de andre rytterne veltet foran ham.

Cavendish innrømmet søndag formiddag at han selv var skyld i velten.

– Det var ikke mulig å starte i dag. Jeg er knust. Velten var min skyld, sa Mark Cavendish til pressen utenfor lagbussen før starten på andre etappe.

Imponerte på dag to

Alexander Kristoff satt lenge med i teten av feltet på søndagens langt mer kuperte etappe, men maktet ikke å følge teten da det dro seg til mot slutten.

Nordmannen trillet i mål til 37.-plass, 35 sekunder bak vinneren. Det var imidlertid et langt bedre resultat enn forventet. Etappen var regnet som altfor tøff for Norges spurtkanon. Stavanger-rytteren hang med de beste over åtte tøffe stigninger.

Kristoff fikk med seg sju spurtpoeng på veien.

– Det ble én stigning for mye i dag. Jeg følte meg bra, men det ble litt for tøft. Jeg var sluttkjørt da det siste fjellet kom. Dette er uansett bedre enn forventet, sier Norges eneste Tour-deltager.

– Jeg slet, men jeg klarte å henge med ganske bra. Men da sammenlagtrytterne satte opp farten klarte jeg ikke å henge med. Det var litt dumt. Hadde jeg visst at de skulle kjøre så hardt, hadde jeg kanskje ikke brukt så mye krefter i dag, sier han.

Nibali vant etter solorykk

Etappen ble vunnet av italienske Vincenzo Nibali, som rykket fra resten av tetgruppa med 1,5 kilometer til mål.

«Haien» holdt unna med to små sekunder og tok sin aller første etappeseier i Tour de France.

Italienerens etappeseier gjør at han overtar den gule ledertrøya i Touren. Det var samtidig hans første etappeseier i det franske rittet.

Topp fem:

1. Vincenzo Nibali (Astana)

2. Greg van Avermaet (BMC), 0.02

3. Michal Kwiatkowski (OPQS)

4. Peter Sagan (Cannondale)

5. Tony Gallopin (Lotto)

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.