NRK Meny
Normal

Runar Kristinsson tar over LSK

Runar Kristinsson blir ny hovedtrener i Lillestrøm, og ble presentert på en pressekonferanse torsdag.

Islendingen Runar Kristinsson ble presentert som ny hovedtrener i Lillestrøm i dag. Han har skrevet 3-års-kontrakt med klubben, og bgynner i jobben 1. januar.

Runar Kristinsson skal trener Lillestrøm de tre neste sesongene

– Det er helt fantastisk. Det er en klubb jeg har spilt for og som jeg liker veldig godt. Det er veldig hyggelig å være tilbake her, sa Runar Kristinsson etter å ha bltt presentert som Lillestrøms nye trener.

Jeg ønsket å komme ut i Europa og prøve på en proffkarriere i denne jobben. Muligheten fantes her, og jeg har hatt samtaler med andre klubber i Skandinavia, men det er denne klubben jeg likte best, fortalte han til NRK.no.

Vil ikke endre mye

Runar Kristinsson

Runar Kristinsson blir ny Lillestrøm-trener.

Foto: Georgios Kefalas / AP

– Jeg har fortsette den jobben Magnus Haglund har gjort. Han har gjort en fantastisk jobb her, og det er ikke nødvendig å endre på så mye. Jeg skal fortsette å bygge på det, og forsøke å komme med mine detaljer.

Hvis vi får beholde de viktigste spillerne, og noen av de spillerne som nå er uten kontrakt. Hvis vi får beholde dem så tror jeg Lillestrøm kommer til å få et meget sterk lag neste sesong, sa han.

Høy stjerne i klubben

Runar Kristinsson er nå tilbake i klubben der han oppnådde stjernestatus i på slutten av 90-tallet. 45-åringen spilte 73-kamper i LSK-drakten fra 1997-2000, og noterte seg for 14 scoringer før han gikk til en profftilværelse i belgiske Lokeren.

Med over 100 landskamper for Island har Kristinsson en høy stjerne på sagaøya, og sluttet nylig i jobben som trener for KR Reykjavik. Der ledet han klubben til to seriemesterskap og tre cupmesterskap siden 2010.

Kristinsson har også jobbet som analysesjef for Islands landslag.

Runar Kristinsson i Lillestrøm-drakt i 1999.

Runar Kristinsson oppnådde stjernestatus i Lillestrøm på 90-tallet. Her et bilde fra 1999.

Foto: Sannum, Tore / SCANPIX

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.