Krisen fortsetter

Krisen i Kristiansand fortsetter etter at Haugesund detonerte en cupbombe og vant 1-0 på Starts egen hjemmebane

Start
Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Start har slitt voldsomt i det siste og det ble ikke lysere etter 4.runde oppgjøret mot Haugesund. Sørlendingene spilte begredelig fotball, særlig i 2.omgang.

Åpningen på kampen var jevn og begge lag kom til få muligheter. Det var i kampens siste omgang at dramatikken skulle begynne.

Haugesunds franskmann Michael Antoine Curier kom til to gigantiske muligheter i løpet av ti minutter ut i 2.omgang. Den første skøt han i stolpen, før han på utrolig vis klarte å bomme på åpent mål på sin andre mulighet.

Det var derfor ikke ufortjent at Haugesund avgjorde i kampens siste spilleminutt.

Tom Erik Moen avgjorde for Haugesund

Da 90 minutter var spilt dukket 23 år gamle Moen opp bakerst i feltet og sendte ballen lekkert i mål fra 20-meter. Målet må ha vært et karriere høydepunkt for Moen som er født i Namsos og tidligere har spilt i Rosenborg.

Start i trøbbel

Mørket har så absolutt senket seg over Kristiansand og trener Stig Inge Bjørnebye kan ikke lenger sitte trygt i sjefsstolen.

Ikke nok med at sørlendingene har tapt sine fem siste kamper i eliteserien, men nå er de også ute av cupen etter å ha godt på et fortjent tap mot Haugesund.

Ting må snart begynne å snu ellers står laget som er kjent for å spille makrellfotball med begge beina godt plantet i nedrykksstriden.

Ole Martin Årst ingen frelser

Starts nyinnkjøpte spiss fra Tromsø viste seg ikke fra sin beste side i dagens kamp. Han slet med å komme til muligheter og satte aldri sitt preg på kampen.

Så det gjenstår å se om han blir den frelseren alle på sørlandet håper han skal bli.

 

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Grønt lys for Norge

  Wales stenger utesteder og butikker for å bekjempe spredningen av koronaviruset, men EM-kvalifiseringskampen mot Norge 27. oktober påvirkes ikke.

  Mandag kunngjorde myndighetene i Wales at det innføres en såkalt «branngatenedstenging» for å intensivere kampen mot viruset. Det innebærer at alle utesteder og de fleste butikker stenges fram til 9. november.

  Waliserne har fått beskjed om å holde seg hjemme og får ikke møte folk fra utenfor husstanden. Det blir også munnbindpåbud på offentlige steder, i tillegg til at videregående skoler går over til nettundervisning.

  Walisiske myndigheter opplyser at «kamper som involverer profesjonelle idrettsfolk vil fortsette å bli spilt bak lukkede dører».

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal
 • Oppgitt Rooney isoleres

  Wayne Rooney har testet negativt på koronaviruset, men er ikke blid for at han må i karantene og selvisolering.

  Årsaken er at han hadde besøk av en kamerat som hadde blitt instruert til å teste seg og som senere testet positivt på koronaviruset.

  Vennen til Rooney kom på besøk for å gi ham en klokke forrige torsdag. Rooneys karanteneperiode gjør at han mister flere kamper for Derby i mesterskapsserien.

  34 år gamle Rooney var ikke klar over smittefaren da han spilte for Derby i 0–1-tapet hjemme for Watford sist fredag.

  – Jeg er glad for at jeg og familien er smittefrie, men åpenbart sint og skuffet fordi jeg må isolere meg, og at jeg dermed går glipp av viktige kamper, tvitret den tidligere Manchester United-spilleren. (NTB)

  FILE PHOTO: Championship - Derby County v Blackburn Rovers
  Foto: Jason Cairnduff / Reuters
 • Tre land søkjer om fotball-VM

  Tyskland, Nederland og Belgia går saman om å søkje om fotball-VM for kvinner i 2027, melder fotballforbunda i dei tre landa i dag.

  Detaljane i planene blir offentleggjort i slutten av året. FIFA har enno ikkje sett nokon frist for dei som vil søke arrangementet.

  Tyskland arangerte VM i 2011. Nederland arrangerte EM i 2017.

  VM i 2023 skal gå i Australia og New Zealand.

  Trofeet i fotball-VM for kvinner
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Van Dijk må operere kneet

  Forsvarsspelar på Liverpool, Virgil van Dijk, må operere kneet etter å ha roke korsbandet. Det bekreftar klubben. Van Dijk vart takla av Everton-keeper Jordan Pickford i kampen mellom dei to laga laurdag, og han vert truleg ute i fleire månadar.

  Van Dijk skadet
  Foto: Laurence Griffiths / AFP
 • Endelig poeng for Berge

  Sheffield United med Sander Berge på laget tok sesongens første poeng med 1–1 hjemme mot Fulham i Premier League søndag.

  Det så lenge ut som om Sheffield United skulle gått på sitt femte strake tap, men takket være en straffe fem minutter før slutt reddet de seg unna ydmykelsen og fikk med seg ett poeng.

  Aleksandar Mitrovic skulle klarere en ball, men traff beinet til Jack Robinson. Dommeren måtte ty til VAR for å se om det var en forseelse eller ikke.

  Det ble straffe, og Billy Sharp var sikker fra ellevemeteren da han banket ballen midt i mål. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Oli Scarff / AP