Krisen fortsetter

Krisen i Kristiansand fortsetter etter at Haugesund detonerte en cupbombe og vant 1-0 på Starts egen hjemmebane

Start
Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Start har slitt voldsomt i det siste og det ble ikke lysere etter 4.runde oppgjøret mot Haugesund. Sørlendingene spilte begredelig fotball, særlig i 2.omgang.

Åpningen på kampen var jevn og begge lag kom til få muligheter. Det var i kampens siste omgang at dramatikken skulle begynne.

Haugesunds franskmann Michael Antoine Curier kom til to gigantiske muligheter i løpet av ti minutter ut i 2.omgang. Den første skøt han i stolpen, før han på utrolig vis klarte å bomme på åpent mål på sin andre mulighet.

Det var derfor ikke ufortjent at Haugesund avgjorde i kampens siste spilleminutt.

Tom Erik Moen avgjorde for Haugesund

Da 90 minutter var spilt dukket 23 år gamle Moen opp bakerst i feltet og sendte ballen lekkert i mål fra 20-meter. Målet må ha vært et karriere høydepunkt for Moen som er født i Namsos og tidligere har spilt i Rosenborg.

Start i trøbbel

Mørket har så absolutt senket seg over Kristiansand og trener Stig Inge Bjørnebye kan ikke lenger sitte trygt i sjefsstolen.

Ikke nok med at sørlendingene har tapt sine fem siste kamper i eliteserien, men nå er de også ute av cupen etter å ha godt på et fortjent tap mot Haugesund.

Ting må snart begynne å snu ellers står laget som er kjent for å spille makrellfotball med begge beina godt plantet i nedrykksstriden.

Ole Martin Årst ingen frelser

Starts nyinnkjøpte spiss fra Tromsø viste seg ikke fra sin beste side i dagens kamp. Han slet med å komme til muligheter og satte aldri sitt preg på kampen.

Så det gjenstår å se om han blir den frelseren alle på sørlandet håper han skal bli.

 

Fotball

Oppsummert

 • 19.00: FIFA kårer verden beste fotballspillere på både herre- og kvinnesiden. Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen kan havne på årets lag.
 • Maanum spilte siste ti da Arsenal økte ligaledelsen

  Etter å ha ligget under 0-1 til pause mot Brighton, snudde Arsenal kampen og økte ligaledelsen. Norske Frida Maanum fikk ti minutter da London-laget vant 2-1.

  Arsenal var det beste laget fra start, men havnet under 0-1 hjemme da finske Emma Koivisto sendte Brighton i ledelsen etter 15 minutter. Det var også stillingen til pause. Etter hvilen var derimot London-laget overlegen, og to kjappe mål fra Vivianne Miedema og Bethany Mead i det 55. og 61. minuttet, sikret Arsenal seieren.

  Norske Frida Maanum startet kampen på benken, men ble byttet inn åtte minutter før ordinær tid. Det var hennes 12. ligakamp for Arsenal, siden overgangen fra svenske Lindköpings i juli i fjor. Den 22-årige midtbanespilleren har så langt presterte godt for hovedstadsklubben, med fire mål på 25 kamper.

  Med kveldens seier over Brighton, økte Arsenal-kvinnene ledelsen med fire poeng ned til byrival Chelsea, som har én kamp mindre spilt. Arsenal har etter tolv ligarunder kun ett tap, og står med 29 poeng. (NTB)

  Women's Super League - Arsenal v Everton
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • Iran klar for Qatar-VM

  Iran ble den 14. nasjonen, og den første fra Asia, til å kvalifisere seg til fotball-VM i Qatar etter å ha slått Irak 1-0 hjemme torsdag.

  Porto-spissen Mehdi Taremi ble den store helten da han i det 48. minuttet sendte Iran til sitt sjette VM-sluttspill, foran 10.000 tilskuere på Azadi stadion i Teheran. Med torsdagens 1-0-seier over Irak, har iranerne etter sju kamper tatt 19 av 21 mulige poeng i kvalifiseringen.

  Ifølge nyhetsbyrået AP var 2000 av de 10.000 fremmøtte på tribunen kvinner. Det var første gang på 2,5 år at kvinner fikk gå på fotballkamp med herrelandslaget. VM-kvalifiseringskampen mot Kambodsja i oktober 2019, var det første gang siden 1981 at kvinner i Iran fikk rett til å kjøpe billetter til en fotballkamp. (NTB)

  WCUP Iran Iraq
  Foto: Vahid Salemi / AP
 • Ekvatorial-Guinea videre etter straffesparkkonkurranse

  Ekvatorial-Guinea er klare for kvartfinale i afrikamesterskapet i fotball etter å ha slått Mali i straffesparkkonkurranse. Det var målløst etter 120 minutter spill.

  Begge lag brente to av de første fem straffene, og senere bommet Malis Falaye Sacko. Dermed røk hans lag ut av turneringen.

  Ekvatorial-Guinea får bryne seg på Senegal i kvartfinalen.

  Africa Cup of Nations - Round of 16 - Mali v Equatorial Guinea
  Foto: THAIER AL-SUDANI / Reuters
 • Salah sendte Egypt videre i afrikamesterskapet i straffedrama

  Stjernevingen Mohamed Salah satte inn det avgjørende målet da Egypt slo Elfenbenskysten i på straffer og tok seg til kvartfinale i afrikamesterskapet i fotball.

  Det måtte straffesparkkonkurranse til etter at lagene spilte 120 jevne og målløse minutter på arenaen i kamerunske Douala.

  I straffesparkkonkurransen dummet Manchester United-stjernen Eric Bailly seg ut. Lagene hadde scoret på to straffer hver da han satte et dårlig forsøk rett på keeper uten tilløp.

  Egypt scoret på alle sine forsøk og kunne dermed juble for avansement. Liverpool-stjernen Salah scoret på den avgjørende straffen. (NTB)

  Mohamed Salah
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP