NRK Meny
Normal

Krever Mjeldes avgang

- Gå av nå, Mons! Det er bergensavisenes budskap, etter at Brann i går røk ut av Mesterligaen etter 2-1-tapet mot Marseille.

Mons Ivar Mjelde
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Sportsredaktør i Bergens Tidende, Tore Strand, mener det må få konsekvenser at Brann gikk glipp av Mesterligaeventyret:

- Hele sesongen har vært en lang nedtur, og vi har sett en trener som ikke har vært motivert til å ta laget videre, sier han til NRK.

- Jeg mener han bør går av. Sesongen til Brann er i realiteten over.

Les også: Brann tabbet seg ut

Lanserer Rekdal

I dagens BT går han hardt ut mot treneren.

"Gå av nå, Mons! Tabber felte Branns drøm om spill i Mesterligaen. Det må få konsekvenser. Først ut døren bør være Mons Ivar Mjelde", skriver sportsredaktøren.

Avisa lanserer tre mulig erstatterer, nemlig Ketil Rekdal, Nils Johan Semb og Steinar Nilsen.

Også Bergensavisen ønsker Brann-trenerens avgang:

"Ute av cupen, sjanseløse i serien og ferdig i Mesterligaen. Gå, mann! ... for nå kan du gi deg med stil, Mons", skriver avisen i dag.

Dårlig sesong

Og det har vært en skuffende sesong for Brann. Fjorårets seriemester er ute av cupen, de henger langt etter de beste i eliteserien, og i går var det exit i mesterligaen etter 2-1 tap for Marseille.

- Brann har ikke vært i nærheten av det de var i fjor, og det henger sammen med en trener og arbeidsleder som ikke har greid å gjøre jobben sin. Jeg er redd nedturen fortsetter under Mons, sier Strand.

- Ikke motivert

Men det er ikke bare det sportslige Strand reagerer på.

- Når han samtidig blir fratatt sin hjelpetrener, og sier at han også kunne tenke seg å få en økonomisk kompensasjon som hjelpetreneren fikk og gå, så sier det alt om en trener som ikke er motivert til å gjøre jobben, mener han.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.