Kovacs om sin lekkerbisken: – Det er årets mål

Peter Kovacs scoret et nydelig mål da Godset sikret fortsatt tabelltopp med 3-2-seieren borte mot Fredrikstad. Etter kampen var ungareren svært tilfreds.

Kovacs

Peter Kovacs var i gledesrus etter sin utrolige scoring mot Fredrikstad.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / NTB scanpix

– Det er årets mål, sa Peter Kovacs da han ble intervjuet av TV2 etter oppgjøret i eliteserien lørdag ettermiddag.

Godset-spissen vartet opp en utrolig 1-0-scoring for gjestene fra Drammen, da han med utsiden av høyrefoten volleysparket ballen i bue over hjemmelagets keeper Jon Knudsen.

Trygget tabelltoppen

Scoringen hjalp Godset til seier, og dermed leder Ronny Deilas mannskap Tippeligaen med 22 poeng på ti kamper.

Deia var naturligvis fornøyd med tre poeng etter kampslutt, men han likte ikke at drammenserne tillot FFK å gjøre det unødvendig spennende mot slutten av oppgjøret.

– Vi må lære av dette. Det er tullete av oss å gi fra oss kontrollen på den måten, sier Deila, og viser til at vertene fikk redusere til både 1-2 og 2-3.

– Vi skulle ha avgjort kampen mye tidligere, slår Deila fast overfor TV2.

FFK-nedturen fortsetter

For Fredrikstad ser det langt fra lyst ut om dagen. Med tapet for Godset har laget fra plankebyen gått åtte strake eliteseriekamper uten seier. Bedre blir det ikke av at den forrige seieren kom mot bunnlaget Stabæk.

Med seks poeng på ti kamper ligger FFK på 15.-plass på tabellen, ett poeng bak LSK på kvalikplass.

Det er en tabellposisjon som ikke akkurat gleder Tarik Elyounoussi, som etter kampen var misfornøyd med hvordan FFK slipper til motstanderne.

– Vi får alltid sånne drittmål mot oss hver jævla gang. Det er så jævlig bittert. Det er et surt tap, det er det, sa Fredrikstad-kapteinen til TV 2 Sporten.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Abu

Mohammed Abu scoret to ganger mot Fredrikstad, til stor glede for Godset-trener Ronny Deila.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / NTB scanpix

Målrikt

Til tross for at Mohammed Abu økte ledelsen til 2-0 for gjestene like før pause, og Godset var det beste laget på Fredrikstad stadion, maktet hjemmelaget å skape ny spenning i kampen.

Ole A. Strømsborg reduserte til 1-2 med kvarteret igjen på klokka, før Abu scoret sitt andre for kvelden og Strømsgodsets tredje.

Deretter rotet Godset det til defensivt, og Jørgen Horn fikk en enkel oppgave med å redusere nok en gang for FFK. Østfoldingene klarte imidlertid ikke å redde ett poeng, og dermed endte det med 3-2-seier til Godset.

– Vi må være godt fornøyde med tre poeng på bortebane, sa midtstopper Alexander Aas til TV2 etter kampen.

Fotballnyheter