Historisk Chelsea-avtale for Koss

Johann Olav Koss og hans veldedige organisasjon Right To Play har inngått en historisk avtale med storklubben Chelsea.

SOCCER-CHAMPIONS/ Chelsea's Torres celebrates his goal against Genk with team-mate Meireles during their Champions League Group E soccer match in London

Når Fernando Torres og lagkameratene i Chelsea igjen møter Genk i Champions League i kveld, er det med logoen til Johann Olav Koss' veldedighetsorganisasjon Right To Play på drakta.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters

– Jeg er svært glad for dette nye samarbeidet med Chelsea Football Club, sier Koss til organisasjonens egen hjemmeside.

Johann Olav Koss

Johann Olav Koss gleder seg over at hans veldedighetsorganisasjon Right To Play har inngått et samarbeid med fotballklubben Chelsea.

Foto: JASPER JUINEN / AP

– Avtalen er viktig for barna i våre programmer. Når de viser sin støtte på denne måten, blir effekten enda bedre av det vi gjør, sier Koss til VG Nett.

Chelsea debuterer med Right To Play-logoen på sine blå drakter i kveldens Champions League-kamp mot Racing Genk.

– Gledelig samarbeid

Chelseas øvrige draktsponsorer har gitt grønt lys til at Koss' organisasjon får plass på draktene.

– Som klubb anerkjenner vi hvilken viktig rolle sport kan spille i både lokale globale sammenhengen, og det er gledelig å kunne lede an ved å inkludere en veldedighetsorganisasjon på Champions League-draktene våre, sier Chelsea-formann Bruce Buck til Right To Play sin hjemmeside.

Barcelona + Unicef

Spain Soccer Champions League

Barcelona-stjerne Lionel Messi og hans lagkamerater i Barcelona spiller med Unicef på drakta. I fjor ble logoen flyttet fra foran på brystet til litt nedpå ryggen.

Foto: Manu Fernandez / Ap

Chelsea er ikke den eneste fotballklubben som samarbeider med veldedige organisasjoner.

Siden 2006 har FC Barcelona samarbeidet med FN-organisasjonen Unicef og har deres logo på sine karakteristiske stripete drakter.

Klubben var lenge den eneste av de store fotballklubbene som nektet å ha reklame på drakta og betalte 1,5 millioner euro for å ha Unicef-logoen på brystet.

Men i desember i fjor brøt klubben prinsippet mot draktsponsing da de innledet samarbeid med den veldedige organisasjonen Qatar Foundation, som driver med utdanningsprosjekter i Midtøsten.

For én million barn

Den veldedige organisasjonen Right To Play startet som organisasjonen Olympic Aid under Lillehammer-OL i 1994 og samarbeidet etterhvert med Unicef.

I 2000 skiftet organisasjonen navn til Right To Play og skal blant annet ta vare på barns rett til idrett og lek.

Rundt én million barn over hele verden får jevnlig delta i aktiviteter, arrangementer og festivaler som følge av organisasjonens arbeid.

Fotballnyheter