Fredrikstads Abgar Barsom ble skallet ned i kampen mot HamKam.

I følge TV 2 må Barsom tilbringe natten på sykehus. Han skal ha pådratt seg en kraftig hjernerystelse.

Kampen mellom HamKam og Fredrikstad endte 1-1.

Det var et skadeskutt Fredrikstad som inntok Briskeby i håp om å knappe inn på Stabæks serieledelse.

Med tre poeng mot HamKam på Hamar ville laget fra plankebyen bare være to poeng bak bæringene i årets eliteserie.

For FFK var imidlertid både Kasey Wehrman og Raio Piroja ute med skade og suspensjon, og det var glissent ved siden av trener Anders Grönhagen på Fredrikstad-benken.

Så svensken fikk nok hjertet i halsen da kampens mest kontroversielle episode oppstår like etter pause.

Seks minutter ut i andre omgang blir Fredrikstads Abgar Barsom liggende nede i eget felt etter et sammenstøt med HamKams Leonardo da Silva. Brasilianeren får først en dytt i ryggen av FFKs Jan Tore Ophaug. I forlengelsen av denne skaller da Silva Barsom ned bakfra, en episode som ender med at FFK-spilleren må bæres av banen.

Etter det NRK Sport erfarer må Abgar Barsom tilbringe natten til medisinsk overvåkning på sykehuset.

Grönhagen kritisk

Grönhagen var ikke særlig lysten på å kommentere dommeren i etterkant av kampen, men det skinner igjennom at han synes Ken Henry Johnsen burde ha fått med seg episoden som førte til at Barsom måtte avslutte såpass tidlig:

- Trenere gjør feil, spillere gjør feil og dommere gjør feil. Det så definitivt ikke ”roligt” ut, var hans kommentar til situasjonen like etter kampen.

HamKam-trener Arne Erlandsen tok sin spiller i forsvar da han konfronteres med episoden:

- Jeg er helt sikker på at han ikke gjør det bevisst, det er jo ingen som vil ha kuler i hodet. Da Silva fikk helt sikkert en kul kan også.

Burde sett rødt

Men Erlandsen skal være glad for at Johnsen ikke fikk med seg da Silvas nedskalling. For i denne situasjonen burde dommeren ha fisket frem det røde kortet fra innerlomma og sendt HamKam-spilleren i dusjen. Episoden vil nok bli grundig diskutert i dagene som kommer.

Fortjent HamKam-ledelse

Etter en særdeles slapp åpning av begge lag våkner kampen til live halvveis ut i første omgang med Vegar Bjerkes 1-0-scoring.

Tom Kristoffersen legger inn i FFK-feltet og Patrik Gerrbrand lykkes bare halvveis i sin klarering. Ballen havner i beina på Bjerke som står like utenfor FFKs 16-meter. Skuddet går rett inn bak Örlund.

Sju minutter før pause er hamarsingene nær ved å doble ledelsen etter et briljant angrepsspill. Tommy Øren legger inn til Ante Vitaic i FFK-feltet. Vitaic flikker den videre til Kristoffersen som er nær ved å lobbe ballen over Daniel Örlund i Fredrikstad-buret. Men en våken svenske bidrar til å holde østfoldingene inne i kampen.

Hamkam gikk allikevel til pause med en fortjent ledelse. Etter de første 45 var de nærmere 2-0 enn Fredrikstad var utlikning.

Jevn andre omgang

Men i andre omgang jevnes spillet mer ut og begge lag kommer til en rekke sjanser. I det 60. minutt trær Raymond Kvisvik frem Joachim Thomassen i HamKam-feltet. Thomassen smeller til, men treffer ballen dårlig. Patrik Gerrbrand er imidlertid fremme med stortåa og får styrt ballen trygt inn bak Masalin i HamKam-buret.

Begge lag skaper flere sjanser i andre omgang. Alt i alt gir ett poeng til hvert av lagene et korrekt bilde av kampen, selv om kampbildet nok ville ha sett ganske annerledes ut om hamarsingene måtte ha spilt med en mann mindre i nesten én omgang.

Med Tromsøs seier over Aalesund bytter de plass med Fredrikstad på tabellen. Samtidig knappet HamKam enda et museskritt inn på sunnmøringene i kampen om overlevelse i norsk fotballs gjeveste serie.

• Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.