NRK Meny
Normal

Kontroversiell nedskalling

Fredrikstads Abgar Barsom ble skallet ned i kampen mot HamKam.

Abgar Barsom
Foto: Geir Olsen / SCANPIX

I følge TV 2 må Barsom tilbringe natten på sykehus. Han skal ha pådratt seg en kraftig hjernerystelse.

NRKsport.no fulgt kampen

Kampen mellom HamKam og Fredrikstad endte 1-1.

Det var et skadeskutt Fredrikstad som inntok Briskeby i håp om å knappe inn på Stabæks serieledelse.

Med tre poeng mot HamKam på Hamar ville laget fra plankebyen bare være to poeng bak bæringene i årets eliteserie.

For FFK var imidlertid både Kasey Wehrman og Raio Piroja ute med skade og suspensjon, og det var glissent ved siden av trener Anders Grönhagen på Fredrikstad-benken.

Kontroversiell nedskalling

Så svensken fikk nok hjertet i halsen da kampens mest kontroversielle episode oppstår like etter pause.

Seks minutter ut i andre omgang blir Fredrikstads Abgar Barsom liggende nede i eget felt etter et sammenstøt med HamKams Leonardo da Silva. Brasilianeren får først en dytt i ryggen av FFKs Jan Tore Ophaug. I forlengelsen av denne skaller da Silva Barsom ned bakfra, en episode som ender med at FFK-spilleren må bæres av banen.

Etter det NRK Sport erfarer må Abgar Barsom tilbringe natten til medisinsk overvåkning på sykehuset.

Grönhagen kritisk

Grönhagen var ikke særlig lysten på å kommentere dommeren i etterkant av kampen, men det skinner igjennom at han synes Ken Henry Johnsen burde ha fått med seg episoden som førte til at Barsom måtte avslutte såpass tidlig:

- Trenere gjør feil, spillere gjør feil og dommere gjør feil. Det så definitivt ikke ”roligt” ut, var hans kommentar til situasjonen like etter kampen.

HamKam-trener Arne Erlandsen tok sin spiller i forsvar da han konfronteres med episoden:

- Jeg er helt sikker på at han ikke gjør det bevisst, det er jo ingen som vil ha kuler i hodet. Da Silva fikk helt sikkert en kul kan også.

Burde sett rødt

Men Erlandsen skal være glad for at Johnsen ikke fikk med seg da Silvas nedskalling. For i denne situasjonen burde dommeren ha fisket frem det røde kortet fra innerlomma og sendt HamKam-spilleren i dusjen. Episoden vil nok bli grundig diskutert i dagene som kommer.

Fortjent HamKam-ledelse

Etter en særdeles slapp åpning av begge lag våkner kampen til live halvveis ut i første omgang med Vegar Bjerkes 1-0-scoring.

Tom Kristoffersen legger inn i FFK-feltet og Patrik Gerrbrand lykkes bare halvveis i sin klarering. Ballen havner i beina på Bjerke som står like utenfor FFKs 16-meter. Skuddet går rett inn bak Örlund.

Sju minutter før pause er hamarsingene nær ved å doble ledelsen etter et briljant angrepsspill. Tommy Øren legger inn til Ante Vitaic i FFK-feltet. Vitaic flikker den videre til Kristoffersen som er nær ved å lobbe ballen over Daniel Örlund i Fredrikstad-buret. Men en våken svenske bidrar til å holde østfoldingene inne i kampen.

Hamkam gikk allikevel til pause med en fortjent ledelse. Etter de første 45 var de nærmere 2-0 enn Fredrikstad var utlikning.

Jevn andre omgang

Men i andre omgang jevnes spillet mer ut og begge lag kommer til en rekke sjanser. I det 60. minutt trær Raymond Kvisvik frem Joachim Thomassen i HamKam-feltet. Thomassen smeller til, men treffer ballen dårlig. Patrik Gerrbrand er imidlertid fremme med stortåa og får styrt ballen trygt inn bak Masalin i HamKam-buret.

Begge lag skaper flere sjanser i andre omgang. Alt i alt gir ett poeng til hvert av lagene et korrekt bilde av kampen, selv om kampbildet nok ville ha sett ganske annerledes ut om hamarsingene måtte ha spilt med en mann mindre i nesten én omgang.

Med Tromsøs seier over Aalesund bytter de plass med Fredrikstad på tabellen. Samtidig knappet HamKam enda et museskritt inn på sunnmøringene i kampen om overlevelse i norsk fotballs gjeveste serie.

Fotballnyheter