NRK Meny
Normal

Kontroversiell dommeravgjørelse

Svein-Erik Edvartsen erkjenner at han aldri burde vist det røde kortet i denne situasjonen.

rødt kort
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

- I ettertid er det ingen tvil, men der og da ser jeg en albu fra Vålerenga-spilleren. Jeg har imidlertid ingen problemer med å erkjenne at det var feil å utvise Zajic, sier Edvartsen til NRK.

Den innholdsrike og dramatiske kampen på Ullevaal endte 0-0.

Utvisningen kom etter 66 minutter - da Bojan Zajic ble sendt i dusjen.

- Jeg så situasjonen veldig godt. Det var en hodeduell, og avgjørelsen var helt feil, mente VIF-manager Martin Andresen om det røde kortet.

VIF protesterer

Sportsdirektør Jan-Erik Aalbu bekreftet etter kampen at Vålerenga kommer til å legge inn protest på det røde kortet til Zajic.

- I følge reglene må vi ha det på kamprapporten før dommeren forlater Ullevaal at vi ønsker å legge inn protest. Da har vi 24 timer på oss til å komme med vår forklaring, og det skal vi gjøre. Vi ønsker selvfølgelig at det røde kortet til Bojan blir strøket, sa Aalbu til vif-fotball.no

Stort keeperspill

Vålerenga la et enormt trykk på gjestene i sluttfasen av kampen. Særlig Mohammed Abdellaoue var giftig, men TIL-keeper Kenny Stamatopolous fremsto som en levende vegg.

Sisteskansen var godt fornøyd med å holde nullen på Ullevaal, men syns Tromsø burde avgjort kampen etter at Zajic fikk marsjordre.

- Vi burde dominert mer etter utvisningen. Det er synd at vi ikke vant, men det var veldig gledelig å holde nullen. Vålerenga er et lag med mye kraft og giftige spisser. Så dette skal vi være fornøyde med, sa han til TV 2.

Tromsø ligger tre poeng bak Stabæk på annenplass, og fire bak ledende Fredrikstad. Tromsø har imidlertid en kamp mindre spilt. Vålerenga innehar sjuendeplassen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.