NRK Meny
Normal

Kontrollert avansement for Molde

Molde gikk greit til tredje kvalik-runde i mesterligaen i fotball etter 2–0 over irske Sligo tirsdag. Sammenlagt vant Molde 3-0. Nå venter sannsynligvis polsk motstand i neste runde.

Vegard Forren prøver å takle

Her takler Vegard Forren en Sligo-spiller i kampen der Moldes sammenlagtseier aldri var truet

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Kampfakta: Molde - Sligo 2-0

Molde hadde et meget godt utgangspunkt etter 1–0 i bortekampen i forrige uke, og de doblet sammenlagtledelsen allerede etter fire og et halvt minutt hjemme i Romsdal.

Martin Linnes avsluttet et godt angrep etter et sterkt Molde-press i åpningsminuttene og satte inn 1–0.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær likte ikke det han så av laget sitt etter 1-0-målet.

– Vi startet bra de første seks-sju minuttene, men der ifra og fram til pause lignet vi ikke på oss selv. Det var ingen fasong på laget, spillerne forsøkte å vinne kampen på egen hånd og vi var heldige som ikke slapp inn to-tre mål før pause, sa Solskjær til Romsdals Budstikke.

Innbytter Aliou Coly satte inn det siste målet et kvarter før full tid.

Molde slet i perioder mot gjestene fra Irland, og var noe heldige som ledet ved pause. Sligo hadde flere gode sjanser, men brente dem alle.

Etter pause tettet Molde bedre igjen bak, og avansementet til neste runde var aldri i fare, selv om Sligo spilte seg til to store sjanser i de aller siste minuttene.

Dermed skal Molde møte enten Legia Warszawa eller walisiske The New Saints i neste runde. De to møtes i Polen i morgen, og Legia leder 3–1 fra bortekampen. Første kamp i tredje runde går i molde i neste uke.

– Vi må opp veldig mange prosent når vi spiller mot Warszawa. Det vi leverte i første omgang i dag er nesten så langt unna som det er mulig å komme, sier Solskjær.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.