To ulike verdener møtes i Parken

To ytterligheter i fotballverden møtes i Parken tirsdag. Chelseas tropp har en verdi på 2,8 milliarder kroner og overgår Jesper Grønkjær, Ståle Solbakken og co. totalt.

Jesper Grønkjær

Jesper Grønkjær gjør seg klar til å møte gamle lagkamerater når FC København og Chelsea spiller Mesterliga-kamp i Parken Tirsdag.

Foto: LLUIS GENE / Afp

FC Københavns spillerstall kan gi 250 millioner kroner i inntekter ved salg. Grønkjær har en fortid i Chelsea. Han fikk 88 kamper og scoret sju ganger der (2000-04).

Memory Lane for Grønkjær

– Dette blir ikke en så veldig annerledes kamp for meg. Returen på Stamford Bridge vil bli noe annet. Det kan bli en tur ned Memory Lane, sier Grønkjær.

Det er ikke klart om FCK tilbyr ham en forlenget kontrakt. Hans salgsverdi er uansett ganske lav på grunn av alderen (33).

– Vi taper ikke mot København

Et tap mot København vil gjøre sesongen til en komplett fiasko for Chelsea. Chelseas manager, Carlo Ancelotti, vil ikke engang tenke på konsekvensene et eventuelt tap vil ha.

Carlo Ancelotti

Manager Carlo Ancelotti nekter å tenke tanken på at København skal seire i Parken tirsdag.

Foto: ANDREW YATES / AFP

– Chelsea ryker ikke ut mot København, sier Ancelotti til Sporten.dk.

Ancelotti stirrer faktisk spørsmålsstilleren i øynene og kun hever et øyenbryn i forundring over at spørsmålet i det hele tatt stilles, skriver den danske avisen.

– Chelsea er favoritter

Selv om Chelsea sliter for tiden, ønsker ikke København-spillerne å si noe som kan tyde på at de nå øyner en større sjanse enn før til å slå det engelske storlaget. De vil ikke oppjustere Københavns sjanser for et godt resultat, og presiserer at Chelsea fortsatt er favoritter.

– På papiret, og hvis du kikker på spiller for spiller, er Chelsea fortsatt favoritter. Det er det ingen tvil om. Det er riktig at Chelsea har tapt noen poeng i det siste, og mange vil da tro at vi kan slå dem hjemme i Parken. Men der er en x-faktor som heter vinterpause for vårt vedkommende, sier William Kvist til sporten.dk.

Verdt tre milliarder

Chelseas stjernegalleri verdsettes til snaut 3 milliarder kroner. Siste mann inn, Fernando Torres, kostet 460 millioner kroner. Det er omtrent det dobbelte av hva hele FCK-troppen vil bringe inn.

Chelsea favoritter

Men i fotball kan det meste skje. Hadde dette vært en håndballkamp, ville Chelsea vunnet 98 av 100 kamper. Nå snakker enkelte eksperter om at FCK har seiersmulighet på mellom 30 og 40 prosent.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Haalands verdi skyter til værs

  Markedsprisen for Erling Braut Haaland (20) raser av gårde i en vanvittig fart. Nå verdsettes han til 1,68 milliarder kroner

  Det er det anerkjente nettstedet CIES som mandag offentliggjorde en fersk oversikt over hvilke fotballspillere som har økt sin verdi mest den siste måneden.

  Den viser at Haaland har blitt snaut 400 millioner mer verdt bare på de siste vel fire ukene.

  CIES skriver at dersom Haaland fortsetter å prestere som han gjør med mange mål, kan han gå forbi verdens mest verdifulle spiller når viruspandemien har gitt seg. Det er i øyeblikket ifølge CIES brasilianske Neymar.

  Hans markedsverdi er nå 2,34 milliarder kroner.

  Bundesliga - Hertha BSC v Borussia Dortmund
  Foto: Annegret Hilse / Reuters
 • Haaland auka i verdi med 400 mill.

  Marknadsprisen for Erling Braut Haaland rasar av garde, og no blir han verdsett til 1,68 milliardar kroner. Den anerkjende nettstaden CIES offentleggjorde måndag ei fersk oversikt over fotballspelarane som har auka verdien sin mest den siste månaden.

  4CnYNgK0Xqw
  Foto: Action Press/Shutterstock / Shutterstock editorial
 • FA etterforskar rasistisk kommentar

  Edinson Cavani blir etterforska av det engelske fotballforbundet etter det som blir oppfatta som ein rasistisk kommentar. Ifølge Sky Sports har FA reagert etter at Cavani kommenterte ei melding frå ein supporter med orda «Gracias negrito».

 • Jiménez operert for kraniebrot

  Wolverhampton-spissen Raúl Jiménez er operert i hovudet etter smellen han fekk i Premier League-kampen mot Arsenal på søndag. Han har det etter forholda bra, opplyser han sjølv. Skaden skjedde i ein samanstøyt med Arsenal-forsvarar David Luiz.