NRK Meny
Normal

Hevder John Arne Riise er i kontraktskonflikt

John Arne Riise ønsker å skifte indisk klubb i tolvte time. Det kan innebære kontraktsbrudd, melder en indisk avis i dag.

John Arne Riise

John Arne Riise skal spille i India neste sesong. Men han kan ha gjort seg skyldig i kontraktsbrudd ved å skifte klubb i tolvte time

Foto: Yiannis Kourtoglou / Afp

Riise skal ha skrevet under en foreløpig kontrakt med Kerala Blasters. Men nå har han skiftet mening og ønsker å gå til Delhi Dynamos, skriver The Times of India .

Begge klubbene spiller i Indias profesjonelle liga, Indian Super League. Og nå må ligaen i løpet av 48 timer ta stilling til om Riises kontrakt med Kerala er bindende, eller bare er foreløpig og kan brytes.

«Letter of offer»

Riise opplyste selv tidligere i uka at han skal spille i India , men at detaljer om hvilken klubb han skal spille for, skulle offentliggjøres på kona Louise Angelicas blogg sist onsdag.

Men det er ennå ikke offentliggjort, og nå forteller avisa en historie som kan forklare tausheten.

Riise har skrevet under et såkalt «letter of offer» med Kerela Blasters. Der skulle han erstatte David James som klubbens stjernespiller – en såkalt «marquee player», som hver sklubb skal ha en av.

Partene var også enige om grunnlønna på 300.000 dollar.

Ligastyret må skjære gjennom

– Men Riise er ivrig på å spille for Delhi Dynamos, som tilbyr ham samme lønn. Kerela har sendt «letter of offer» til ligaledelsen, og det er opp til dem å avklare Riises overgang til Delhi, sier en kilde som følger det indiske overgangsmarkedet tett.

Men i de siste dagene har Delhi-klubben kommet inn i bildet, og Riise skal ha ønsket seg dit, melder The Times of India.

Dette er en ny problemstilling for den unge ligaen, som begynner sin andre sesong i oktober. Ligaledelsen må derfor sette seg ned for å bestemme hvor bindende et «letter of offer» er, og om det Riise nå ønsker å gjøre, er kontraktsbrudd.

John Arne Riise har foreløpig ikke svart på NRKs henvendelse.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.