Normal

Kongsvinger mot stupet

Det har sett veldig mørkt ut for Kongsvinger i det siste, og mye bedre ble det ikke etter 3-3 mot Start søndag.

Fredrik Strømstad i duell med Carl Erik Torp

Starts Fredrik Strømstad i duell med Kongsvingers Carl Erik Torp

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

NRKSport.no fulgte kampen spark for spark

Det var slåsskamp på Kongsvinger-trening her om dagen, de har enorme økonomiske problemer og seieren mot Start glapp ti minutter før slutt.

Kongsvinger viste til tider underholdende fotball, men gjestene fra Kristiansand ville være med på notene og dermed ble det poengdeling.

- Det er to poeng for lite, sa Kongsvinger-spiller Kim Holmen til TV 2 etter kampen.

Ett poeng var to poeng for lite hvis Kongsvinger skulle få kontakt med Hønefoss på kvalifiseringsplassen, og laget styrer nå med stø kurs mot 1. divisjon.

- Det er klart skuffende at vi ikke klarer å vinne denne kampen, men vi blir for heite i et par dueller mot slutten og det straffer seg, sa Kongsvinger-trener Tony Gustavsson til TV 2.

- Så lenge det finnes en teoretisk sjanse skal vi kjempe. Jeg synes at spillerne viste hva som bor i dem i dag, og da er det leit at vi ikke vinner, sa han videre.

Drømmestart

Start fikk en drømmestart på kampen da han etter bare 11 minutter banket ballen i mål. Målet kom etter flott oppspill av Fredrik Strømstad til Ole Martin Årst. Han nikket ballen nydelige ned til Kleiven som dro til med full kraft.

To "lomper"

I det som skulle vise seg å bli en underholdende 1. omgang, kom Kongsvinger inn i kampen igjen etter at de fikk en noe heldig utlikning midtveis i omgangen. Kim Holmen klarte på et merkelig vis å få lobbet ballen over Kenneth Høie selv om han sto feilvendt. Dette var Holmens første eliteseriemål for KIL.

Ti minutter seinere kom det nok et flott Kongsvinger-mål. Lars Christian Krogh Gerson fikk ballen på drøye 35 meter og sendte i vei et skudd som fikk en sprett før mål og snek seg inn ved den lengste stolpen. Start-keeper Høie burde nok kanskje ha tatt denne.

To kjappe

Start startet også den andre omgange best. Bare to minutter ut i omgangen stod Ole Martin Årst umarkert på bakerste stolpe og satte inn sitt 11. mål for sesongen.

Men bare minuttet seinere slo Kongsvinger tilbake. Mame Niang var høyeste på et perfekt saltoinnkast fra Holmen, og nikket ballen i mål.

Håpet om en trepoenger brast for Kongsvinger drøye ti minutter før full tid da Mads Stokkelien nikket ballen i mål. Han satte pannebrasken på et skudd fra Goodson som forandret retning.

Kongsvinger presset på mot slutten, men selv om de var nære på ble det bare med nesten.

Tre mål

Det var tredje gang denne sesongen at KIL scoret tre ganger i en og samme kamp i eliteserien, men det holdt ikke til annet enn et poeng nå. Tidligere i høst ble Kongsvinger reddet fra konkurs etter at kommunen skjøt inn et millionbeløp. Håper lever så smått fortsatt for KIL. Bortekampen mot Brann (mandag neste uke) må vinnes om laget skal ha sjanse til fornyet kontrakt.

- Når vi scorer tre mål skal vi vinne kampene. Det er rett og slett for dårlig, sa Tony Gustavsson.

Start ser ut til å havne midt på tabellen. Sørlendingene tar imot Stabæk i neste runde.

Fotballnyheter