Kongsvinger mot stupet

Det har sett veldig mørkt ut for Kongsvinger i det siste, og mye bedre ble det ikke etter 3-3 mot Start søndag.

Fredrik Strømstad i duell med Carl Erik Torp

Starts Fredrik Strømstad i duell med Kongsvingers Carl Erik Torp

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

NRKSport.no fulgte kampen spark for spark

Det var slåsskamp på Kongsvinger-trening her om dagen, de har enorme økonomiske problemer og seieren mot Start glapp ti minutter før slutt.

Kongsvinger viste til tider underholdende fotball, men gjestene fra Kristiansand ville være med på notene og dermed ble det poengdeling.

- Det er to poeng for lite, sa Kongsvinger-spiller Kim Holmen til TV 2 etter kampen.

Ett poeng var to poeng for lite hvis Kongsvinger skulle få kontakt med Hønefoss på kvalifiseringsplassen, og laget styrer nå med stø kurs mot 1. divisjon.

- Det er klart skuffende at vi ikke klarer å vinne denne kampen, men vi blir for heite i et par dueller mot slutten og det straffer seg, sa Kongsvinger-trener Tony Gustavsson til TV 2.

- Så lenge det finnes en teoretisk sjanse skal vi kjempe. Jeg synes at spillerne viste hva som bor i dem i dag, og da er det leit at vi ikke vinner, sa han videre.

Drømmestart

Start fikk en drømmestart på kampen da han etter bare 11 minutter banket ballen i mål. Målet kom etter flott oppspill av Fredrik Strømstad til Ole Martin Årst. Han nikket ballen nydelige ned til Kleiven som dro til med full kraft.

To "lomper"

I det som skulle vise seg å bli en underholdende 1. omgang, kom Kongsvinger inn i kampen igjen etter at de fikk en noe heldig utlikning midtveis i omgangen. Kim Holmen klarte på et merkelig vis å få lobbet ballen over Kenneth Høie selv om han sto feilvendt. Dette var Holmens første eliteseriemål for KIL.

Ti minutter seinere kom det nok et flott Kongsvinger-mål. Lars Christian Krogh Gerson fikk ballen på drøye 35 meter og sendte i vei et skudd som fikk en sprett før mål og snek seg inn ved den lengste stolpen. Start-keeper Høie burde nok kanskje ha tatt denne.

To kjappe

Start startet også den andre omgange best. Bare to minutter ut i omgangen stod Ole Martin Årst umarkert på bakerste stolpe og satte inn sitt 11. mål for sesongen.

Men bare minuttet seinere slo Kongsvinger tilbake. Mame Niang var høyeste på et perfekt saltoinnkast fra Holmen, og nikket ballen i mål.

Håpet om en trepoenger brast for Kongsvinger drøye ti minutter før full tid da Mads Stokkelien nikket ballen i mål. Han satte pannebrasken på et skudd fra Goodson som forandret retning.

Kongsvinger presset på mot slutten, men selv om de var nære på ble det bare med nesten.

Tre mål

Det var tredje gang denne sesongen at KIL scoret tre ganger i en og samme kamp i eliteserien, men det holdt ikke til annet enn et poeng nå. Tidligere i høst ble Kongsvinger reddet fra konkurs etter at kommunen skjøt inn et millionbeløp. Håper lever så smått fortsatt for KIL. Bortekampen mot Brann (mandag neste uke) må vinnes om laget skal ha sjanse til fornyet kontrakt.

- Når vi scorer tre mål skal vi vinne kampene. Det er rett og slett for dårlig, sa Tony Gustavsson.

Start ser ut til å havne midt på tabellen. Sørlendingene tar imot Stabæk i neste runde.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Vil arrangere fotball-EM i 2025

  Norge, Sverige, Danmark og Finland går sammen om å søke om å få arrangere fotball-EM for kvinner i 2025.

  Det opplyser Danmarks fotballpresident Jesper Møller, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

  Danmark har tidligere undersøkt mulighetene for å holde mesterskapet alene, men kvinnefotballens vekst og kravet til EM-arenaene har gjort den planen urealistisk.

  EM-verten for 2025 blir trolig utpekt i desember neste år. Også Polen har meldt seg på i kampen om mesterskapet.

  Sjögren
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Polititopp kritiserer PL-klubbene

  Bare tre av klubbene i engelske Premier League har akseptert politiets invitasjon til et samarbeid for å bekjempe rasisme i sosiale medier, melder Sky Sports.

  Mark Roberts, politidirektør med ansvar for fotballfeltet i England, er skuffet over den dårlige responsen. Politiet har i alt fått positivt svar fra 49 av 92 klubber i de fire øverste ligaene.

  Rasisme mot spillere i sosiale medier er blitt et økende problem de siste årene. Det toppet seg under sommerens fotball-EM, der England-spillerne Bukayo Saka, Marcus Rashford og Jadon Sancho bommet i straffesparkkonkurransen i finalen mot Italia.

  Roberts forteller at han sendte brev til alle de 92 proffklubbene i juli. 49 av dem vil samarbeide med politiet, men bare åtte har tatt kontakt med ønske om at politiet, spillerforeningen eller andre støttespillere snakker med spillerne.

  Andorra England WCup 2022 Soccer
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Norsk Toppfotball vil innføre VAR

  Styret i Norsk Toppfotball (NTF) har sagt ja til å implementere videodømming (VAR) i norsk toppfotball fra 2023, sier Cato Haug, styreleder i NTF til BA. NTF representerer interessene til 32 klubber i Eliteserien og 1. divisjon på herresiden. Klubbene har gitt sine innspill til organisasjonen, som på et styremøte i dag altså vedtok at de er positive til VAR.

  Det er Norges fotballforbund som bestemmer om videodømming skal komme til Norge. I en e-post til BA sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF at forbundsstyret skal ta stilling til spørsmålet i månedsskiftet oktober/november.

 • Ingen nordisk søknad om fotball-EM

  Aktuelle søkere om å arrangere fotball-EM for menn i 2028 har fått frist til mars med å melde sin interesse. Planen om et nordisk EM er allerede skrinlagt.

  Det opplyser kommunikasjonssjef Jakob Høyer i Danmarks fotballforbund (DBU) til nyhetsbyrået Ritzau. Han forklarer at planen om en fellessøknad fra Norge, Danmark, Finland og Sverige ble droppet allerede for flere år siden.

  Det var i 2016 at de fire nordiske landene opplyste at de ville gå for å bli vertskap for EM i 2024 eller 2028. Senere er 2024-mesterskapet tildelt Tyskland, og heller ikke det påfølgende mesterskapet vil havne i Norden.

  Det er i hovedsak stadionbegrensninger som gjør at vi ikke vil få se et mesterskap på nordisk jord.

  jZ33--L-k1U
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • Solskjær-elev utsatt for rasisme

  Manchester United-talentet Anthony Elanga hevder han ble utsatt for rasisme av en spiller på Italias U21-landslag i oppgjøret mellom Sverige og Italia tirsdag.

  19 år gamle Elanga, som debuterte for Ole Gunnar Solskjærs United sist sesong, er en viktig spiller for Sveriges U21-landslag. Tirsdag kveld spilte han hele kampen da Sverige sikret 1-1 med et mål på overtid.

  Kampen ble svært amper etter utligningen, og Elanga fikk gult kort. Nå melder den svenske landslagsledelsen på forbundets nettsted at kantspilleren ble utsatt for rasisme.

  Solskjær
  Foto: JASON CAIRNDUFF

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England