Joshua King, kongen av Kypros

LARNAKA/OSLO (NRK.no): – De fleste i Norge mener nok jeg er god nok nå. Joshua King ble Norges redningsmann da laget slet med å omsette sjanser til mål mot Kypros.

Joshua King Tarik Elyounoussi

Joshua King scoret sitt første landslagsmål tirsdag mot Kypros.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Slik var kampen: Kypros–Norge 1–3

– Det var deilig, det er alltid deilig å score mål. Første målet betyr starten på mange flere. Jeg følte jeg utnyttet sjansen bra, sier Joshua King til NRK etter kampen.

Artikkelen fortsetter under videoen

Joshua King gjorde god jobb i Kypros

Se intervju med King etter kampen.

Han kom inn på stillingen 1–1 og sørget først for straffesparket som Tarik Elyounoussi satte sikkert i mål, før han minuttet senere fastsatte sluttresultatet selv med en nydelig avslutning.

– Det viktigste er tre poeng. Vi kom dårlig i gang, kom under og i det var ikke en lystelig affære. Men vi kommer tilbake og vinner fortjent. Jeg er veldig fornøyd med tre poeng. Det var viktigere enn en glitrende kamp, sier «Drillo» til NRK etter kampen.

– De fleste i Norge mener nok jeg er god nok nå

Etter kampen i kveld vil nok ikke Joshua King lengre føle seg undervurdert på det norske landslaget.

– Jeg tror nok at de fleste i Norge mener at jeg er god nok nå, sier King til NRK.

Artikkelen fortsetter under videoen

Drillo mener Norge kom dårlig igang i kampen, men at det var viktig at vi fikk tre poeng borte mot Kypros

Drillo: –Viktigste er tre poeng

Norge havnet under like før pause, men bare minutter etterpå gjentok Brede Hangeland bedriften fra Sveits. Han gikk opp på en dødball og fikk til slutt skutt inn utligningen.

– Det var litt tilfeldig at det ble meg igjen. Vi leverer en svak forestilling, men tar tre poeng. Det er det viktigste i dag, sier kapteinen til NRK etter kampen.

Straffediskusjon

Hangeland mener at straffen som ga Norge ledelsen var heldig.

– Straffen så litt billig ut fra min posisjon, men noen ganger har vi marginene med oss, sier han.

Artikkelen fortsetter under videoen

Brede Hangeland var nok en gang mannen som utlignet for Norge etter tidlig mål imot, men mener selv det viktigste var å vinne kampen

Hangeland etter kampen: –Litt tilfeldig at det ble meg igjen

Men den vurderingen deler ikke mannen som ble felt inne i Kypros sin 16-meter.

– Det var straffe. Hadde han ikke tatt meg hadde jeg vært forbi og scoret kanskje to, sier han.

Straffe ble det, og den satte Tarik Elyounoussi sikkert i mål.

– Jeg var ikke nervøs, den ballen skulle i mål, sier han til NRK.

Kypros farligst fra start

Etter en forsiktig start på kampen var det kypriotene som fikk den første målsjansen etter tolv minutter. Og for en sjanse det var.

Efrem lurer seg unna Hangeland straffefeltet og får headet ballen mot lengste hjørne, men en strålende redning fra Jarstein sørget for at ballen havnet i stolpen og ut.

Artikkelen fortsetter under bildet

Magnus Wolff Eikrem Giorgos Efreem

Maguns Wolff Eikrem i duell med Giorgios Efreem.

Foto: Petros Karadjias / Ap

Like etterpå fikk Christofi ladet skuddfoten, men det farlige skuddet gikk like utenfor.

Kalddusj

Nå var det slutt for målsjansene til Kypros, og Norge tok over kampen. Men en heading fra Forren i tverrliggeren, en ball som sklir av pannebrasken til samme mann idet han skal heade ballen i mål eller en dobbeltsjanse for Braaten og Yttergård Jenssen i Kypros sin 16-meter, var ikke nok for Norge til å ta ledelsen.

Og midt i den hete norske perioden kom kalddusjen – en scoring ut av ingenting.

42 minutter er spilt når Aloneftis prøver seg på et innlegg. Ballen skifter retning når den kommer borti Riise, og går i mål bak en utspilt Jarstein.

For syvende gang på rad havner Norge under i en landskamp.

Kapteinen står frem igjen

Men som i Sveits svarer Norge med en gang, og som i Sveits er det gjennom en kaptein som nok en gang står frem han trengs som mest.

Artikkelen fortsetter under bildet

Hangeland utligner

Brede Hangeland utligner for Norge.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Riise slår inn i feltet etter dødball og keeper Kissas får ikke bokset unna. Brede Hangeland plukker opp returen og setter ballen i mål. Fortjent utligning for Norge, og dermed er lagene like langt når de spaserer inn i garderoben.

– Vi er ikke helt fornøyd med første omgang. Det spruter ikke som mot Sveits. Rune har holdt oss inn i kampen med to gode redninger, og det var viktig å komme tilbake med den utligningen, sa Ola By Rise til MAX i pausen.

Tarik-sjanser

Det sprutet ikke så mye til å begynne med i andre omgang heller. Det første kvarteret ble preget av et langt kypriotisk skadeavbrekk og to stygge kypriotiske taklinger som resulterte i hvert sitt gule kort.

Først da Daniel Braaten fant en umarkert Tarik Elyounoussi umarkert inne i feltet med en stuss etter 60 minutter begynte det å svinge litt. Men avslutningen fra skrått hold gikk rett på keeper Antonis Georgallides, som hadde kommet inn for en skadd Tassos Kissas.

Artikkelen fortsetter under bildet

Tarik Elyounoussi

Elyounoussi feirer straffemålet

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Tarik fikk også en mulighet minuttet senere, men avslutningen fra drøyt 15 meter gikk høyt over.

– Jeg hadde noen sjanser i andre omgang. Det er litt ergerlig at jeg ikke scorer, sier Elyounoussi til NRK etter kampen.

Ineffektivitet kunne kostet

Og da Ruben Yttergård Jenssen ikke klarte å sette ballen i mål med en umarkert heading fra syv meter, kunne man frykte at ineffektiviteten kunne koste Norge.

Artikkelen fortsetter under bildet

Braaten

Daniel Braaten gjorde igjen en solid kamp for Norge.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

For like etterpå fikk Kypros en kjempesjanse, men den harde avslutningen til Efrem gikk like utenfor fra skrått hold.

Heldigvis hadde Norge en King på banen som sørget for at det gikk Norges vei til slutt.

Først sørget han for straffen som Tarik satte til venstre bak en utspilt Georgallides, før han selv får servert ballen fra Elyounoussi like etterpå, skjærer inn i 16-meteren, og setter den i venstre hjørne.

Dermed kunne han sikre tre svært viktige poeng for Norge.

King, Valon Berisha, Markus Henriksen, Tarik Elyounoussi

King etter sitt første landslagsmål.

Foto: Petros Karadjias / Ap

Fotball

 • Glapp viktige poeng

  Fulham på 18. plass måtte dele poenga mot Crystal Palace lørdag.

  Lagene gikk til pause uten å ha skapt en eneste sjanse. Både Crystal Palace og Fulham framsto som om de hadde mer å tape enn å vinne.

  Etter pausen skrudde imidlertid Fulham opp tempoet og skapte flere gode muligheter, og klubbens danske kaptein Joachim Andersen var involvert i flere av dem.

  Kampens største sjanse gikk imidlertid til Josh Maja etter flott forarbeid av Ruben Loftus-Cheek. Mål ble det ikke. Like etter fikk samme mann nok en sjanse fra bare seks meter, men den fikk Palace-keeper Vicente Guaita avverget.

  Josh Maja
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Schalke sparket sin tredje trener

  Den tyske fotballklubben Schalke er i desperat poengnød. Søndag sparket de treneren Christian Gross etter at han kun hadde stått ved roret i to måneder. Det er den tredje treneren som er blitt sparket på bare fem måneder.

  Gross fikk fyken etter lørdagens 1-5-tap mot Stuttgart. Klubben ligger på bunnen av tabellen i tysk Bundesliga med elleve runder igjen av sesongen.

  Christian Gross
  Foto: Sebastian Gollnow / AP
 • Ødegaard bidro til sterk seier

  Martin Ødegaard ble byttet inn like før pause og bidro offensivt da Arsenal tok en meget solid 3-1-seier mot Leicester i Premier League søndag.

  Hjemmelaget gikk opp i ledelsen etter sju minutter etter et lekkert soloraid signer Youri Tielemans, før David Luiz utliknet med pannebrasken.

  Wilfred Ndidi lagde straffe med hånden, og da gikk Arsenal enkelt opp i ledelsen med en kontrollert straffe fra Alexandre Lacazette.

  Ødegaard var mannen som satte i gang angrepet der Pépe sørget for en sikker 3-1-seier.

  Resultatet løftet Arsenal til 9.-plass i Premier League og satte skikkelig fyr på topp fire-striden.

  Martin Ødegaard mot Leicester
  Foto: TIM KEETON / Reuters
 • Celtic slo tilbake

  Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi i Celtic kunne juble for 1-0-seier over Aberdeen etter trenerbyttet tidligere i uken.

  Ajer startet som vanlig som midtstopper for Celtic i lørdagens kamp. «Moi» startet på benken, men ble byttet inn etter drøyt en time.

  Seieren kom i den første kampen under den nye hovedtreneren John Kennedy. Neil Lennon forlot sjefsstolen i klubben i en skuffende sesong der Celtic må se byrival Rangers vinne ligaen med overlegen margin.

  Scottish Cup - Celtic v Heart of Midlothian
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Vilde Bøe Rise United-aktuell

  Landslagsspiller Vilde Bøe Risa (25) er i ferd med å skrive under for Manchester United, melder BA og TV 2.

  Bergensavisen omtalte saken først og erfarer at Risa innen kort tid skriver under for United. Også TV 2 erfarer at hun skriver under for klubben dersom alle detaljer går i boks.

  Risa var en av nøkkelspillerne da Göteborg vant Damallsvenskan i fjor. Klubben er siden blitt oppløst og innlemmet i Häcken. Risa har vært klubbløs siden desember.

  Verken spilleren selv eller hennes rådgiver Stig Lillejord ønsker å kommentere saken.

  Vilde Bøe Risa
  Foto: Terje Bendiksby / NTB