- Jeg vil bli i klubben

Yssouf Koné ble den store helten da Rosenborg slo Astana på bortebane i mesterligaen.

Yussouf Kone
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Han scoret nemlig to mål og skaffet straffe til Trondheims-klubben.

Knut Thorbjørn Eggen hadde sin første offisielle dag som sportsdirektør for Rosenborg i dag. Han var strålende fornøyd med resultatet.

- Resultatmessig er dette veldig stort. Vi har fått et kjempe utgangspunkt før returkampen. Vi møtte et veldig habilt lag, sier Eggen til NRK etter kampen.

- De var hurtige og vi hadde vår fulle hyre å holde unna de siste 25 minuttene av første omganen. Men i andre omgang fikk vi gjort noen justeringer defensivt. Da roet det seg litt.

Han legger til at Rosenborg var farlige på kontringer gjennom hele kampen.

- Ønsker å bli i klubben

Youssef Koné har slitt med lite spilletid i Rosenborg og har kun startet en kamp i eliteserien for Rosenborg denne sesongen. En stund ønsket spissen seg bort fra klubben. Nå har det endret seg.

- Jeg håper å bli i Rosenborg, slår Konè fast overfor RBK.no

-Jeg er veldig glad for å score to mål. Jeg håper Knut er fornøyd og at jeg får fortsette å spille, sier han

Jeg er veldig glad for å score to mål. Jeg håper Knut er fornøyd og at jeg får fortsette å spille, sier han

Yssouf Koné / RBK.no
Youssuf Kone
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Fornøyd Tørum

- Jeg er kjempefornøyd med Yssouf som scorer to mål og skaffe en straffe i tillegg. I det hele tatt er jeg godt fornøyd med gjennomføringen av kampen. Jeg synes vi lykkes godt med taktikken, sier Tørum til NTB.

Tørum utelukker ikke at laget fortsetter å spille med Kone og Steffen Iversen i en slags kantrolle, men han synes det er for tidlig å feire videre avansement i mesterligaen til tross for 3-1-seieren.

- Det er et veldig godt utgangspunkt, men returkampen skal spilles først. Jeg håper trønderne stiller fulltallig opp og hjelper oss videre til 3. kvalifiseringsrunde i mesterligaen, sa RBK-treneren.

Tidlig scoring

Og mye kan tyde på at spissen får fornyet tillitt i neste seriekamp mot Stabæk. Mot Tromsø i siste seriekamp gjorde han et svært godt innhopp. I dag smalt det fra spissen allerede etter tre minutter . Han fikk ballen fra Sapara inne i boksen og sendte Rosenborg i føringen.

Men i det 27. minutt kom Astana tilbake. Kutjma satte inn et frispark fra distanse. Laget som ligger på 6. plass i hjemmelig serie, avsluttet med en god mulighet like før pause, men ballen gikk i nettveggen.

Steffen Iversen
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

I andre omgang kom Rosenborg sterkt tilbake. I løpet av fem minutter scoret gjesten to mål. Først ordnet Koné straffe for Rosenborg. Den satte Steffen Iversen sikkert i mål. Deretter fikset Burkina Faso-spissen det hele selv. Han fyrte av og ballen gikk mellom beina på Astanas keeper.

Med det har Rosenborg et meget godt utgangspunkt før returoppgjøret som spilles 8. august på Lerkendal. Hvis RBK kommer seg videre skal de ut i 3. kvalikrunde 14. og 29. august.

Rosenborg-seier

Rosenborgs Steffen Iversen scorer på straffe og jubler med lagkamerater i kvalifiseringskampen til UEFA Champions League mellom Astana og Rosenborg på Tcentralny stadion i Kostanya onsdag. Kampen endte 1-3 i Rosenborgs favør.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

 

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.