Normal

– Politiet sprayet Nicki med pepperspray uten at han gjorde motstand

En av vennene som var sammen med Nicki Bille Nielsen da fotballspilleren ble arrestert natt til langfredag, har nå fortalt sin versjon av det som skjedde. Han hevder politiet overreagerte.

Bille Nielsen

NEKTES Å TRENE: Nicki Bille Nielsen får ikke trene med RBK mens politivold-saken i København fortsatt pågår.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Jeg mener episoden er fremstilt feil og unyansert. Derfor vil jeg gi min versjon, sier Marc Larsen, en av Nielsens venner som har snakket med det danske magasinet Her & Nu.

Bille Nielsen

Rosenborg har ennå ikke tatt en avgjørelse på hvorvidt Bille Nielsens oppførsel i København gir ham sparken i klubben eller ikke.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Larsen hevder han var den eneste som så alt som skjedde da RBK-spiss Nicki Bille Nielsen havnet i klammeri med det danske politiet natt til langredag.

Situasjonen har fått RBK-ledelsen til å vurdere om den danske målgjøreren skal kastes ut av klubben. Onsdag fikk Nielsen ikke delta på trening med RBK.

– Han sparket borti en sykkel

Larsen forklarer at Nicki Bille Nielsen og en vennegjeng var i ferd med å forlate utestedet PS Bar i København da han kom dit for å møte dem.

– Plutselig hørte jeg noen rope noe. Da jeg snudde meg, så jeg Nicki. Han sto alene i gaten og var frustrert over et eller annet. Da jeg gikk for å se om alt var bra med ham, gikk han bort til et sykkelstativ og sparket mot det. Jeg tror han var borti en sykkel, men det var ikke noe som veltet, forteller Larsen.

Larsen sier videre at det omtrent samtidig kjørte forbi en politibil som stoppet, og at Nicki Bille Nielsen da skal ha blitt helt rolig og at RBK-spissen gikk bort til et butikkvindu og ventet der.

– Politiet så trolig at han sparket etter sykkelstativet, for de parkerte og løp bort til Nicki. Ikke på noe tidspunkt forsøkte politiet å kommunisere med ham. De løp bare bort, tok tak i ham og forsøkte å få den ene armen hans på ryggen, hevder Nielsens venn.

Pepperspray

Deretter skjedde noe av det Larsen reagerer mest på.

– Da de hadde begge armene hans på ryggen sprayet de ham plutselig med pepperspray i ansiktet. Det var bare om lag ti centimeter unna ansiktet. Det var etter min mening helt unødvdendig siden de allerede hadde full kontroll på ham.

Politiet skal også ha sprayet pepperspray tre ganger mot en av Nielsens venner som filmet det hele med mobilen.

Etter omgangen med peppersprayen ble Rosenborg-spilleren satt i en slags lås av politiet, ifølge Larsen.

– De tok den ene armen rundt halsen på ham og mens han fortsatt hadde begge henden på ryggen dyttet de ham hardt ned på fortauet. En av betjentene satte seg oppå ham og satte på ham håndjern. De dro ham opp igjen og satte ham inn i baksetet på politibilen.

– Ødela ingenting

På dette tidspunktet skal det ifølge Larsen også ha kommet to politibiler til på stedet.

– Samtidig begynte politibetjentene som hadde pågrepet ham og lete etter skader på sykler og en parkeringsautomat, men de fant ingenting. Han hadde ikke ødelagt noe.

På det meste skal det ha stått åtte betjenter rundt bilen.

Ifølge Larsen så han Nicki Bille Nielsen sitte rolig i baksetet på politibilen, mens betjentene undersøkte stedet.

Derfor ble kameraten overrasket da han i neste øyeblikk plutselig så at en betjent hadde dratt Nicki Bille Nielsen ned på magen i baksetet samtidig som han skal ha kjørt kneet i ryggen på Rosenborg-spilleren.

– Plutselig kom det to betjenter til inn i baksetet. Samtidig som de presset hodet hans ned mot midtkonsollen mellom forsetene kjørte de bort i full fart med blålys.

Spytting

Vennene fikk forklart av en annen betjent at Nielsen hadde forsøkt å bite en politimann. Det er også versjonen som er blitt kjent i media.

I politirapporten, som danske Ekstra Bladet har lest, skal det stå at fotballspilleren spyttet i baksetet og at han deretter tørket ansiktet på setet foran seg. Dette skal ha vært årsaken til at en av betjentene dyttet vekk ansiktet hans. Ifølge Ekstra Bladet var det da Nielsen skal ha bitt politimannen i armen.

Kameraten Marc Larsen utelukker ikke at RBK-spilleren kan ha spyttet inne i politibilen, men mener det er uungåelig å gjøre slik etter å ha blitt sprayet med pepperspray.

– Vår andre venn som også ble sprayet fordi han filmet, bare fra lengre avstand og med mindre mengde (enn Nielsen, journ.anm.) kastet opp slim, spyttet og måtte sette seg ned fordi han følte seg så dårlig. Vi måtte skylle øynene hans med vann.

– Jeg så ikke på noe tidspunkt at politiet tilbød Nicki hjelp, så jeg forstår godt at han kan ha spyttet i bilen. Han sa allerede før han ble dratt inn i bilen at han ikke fikk puste, sier Larsen.

Rosenborg-ledelsen har ennå ikke tatt en avgjørelse på hvorvidt Bille Nielsen får fortsette i klubben eller ikke. En avklaring er ventet onsdag ettemiddag eller torsdag.

VIDEO: Hoftun forteller at Bille ikke får trene med RBK

Erik Hoftun mener de vil avgjøre Nicki Bille Nielsens skjebne i løpet av kort tid.

Sportslig leder i RBK, Erik Hoftun, snakket med NRK onsdag morgen.

Fotballnyheter