– Han har fått til det maksimale av det som var mulig

Ole Gunnar Solskjær bør få fortsette i Cardiff også dersom laget rykker ned, mener flere norske fotballprofiler. De tror uansett ikke et nedrykk ødelegger nordmannens rykte som manager.

Britain Soccer Premier League

Cardiff ligger an til nedrykk til Championship, men Ole Gunnar Solskjær bør få fortsette uansett. Det mener i alle fall flere profiler fra norsk fotball.

– Jeg tror Ole Gunnar vil få orden på laget til slutt, så sant han får bli, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Han følger naturligvis nøye med på det som skjer med kollegaen og kameraten i Cardiff.

e

VIF-trener Kjetil Rekdal mener Ole Gunnar Solskjær har fått til det maksimale i sin tid i Cardiff.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Solskjærs mannskap tapte hele 4-0 mot bunnlaget Sunderland i helgen, noe som sendte laget ned på sisteplass i Premier League

Det meste tyder på at Cardiff må ta den sure veien ned i Championship etter sesongslutt om to uker.

– Ikke ødelagt ryktet

Det store spørsmålet er hvorvidt Solskjær får lov til å bli med videre dersom prosjektet hans ender med nedrykk. Cardiff-eieren Vincent Tan hentet Solskjær for å få laget ut av bunnstriden, men klubben var allerede da i en svært vanskelig posisjon.

Tan er kjent for å være nådeløs med lagets managere dersom han synes de ikke leverer godt nok.

Rekdal håper han lar Solskjær bli uansett utfall, til tross for at han kun har ledet laget til tre seiere i Premier League.

– Han har fått til det maksimale av det som var mulig med laget. Man kunne ikke regne med at de kunne vinne kamp etter kamp, for de er et av de svakeste laget i Premier League, forklarer han.

VIF-treneren tipper Solskjær uansett beholder et godt rykte som manager.

– Han har ikke ødelagt noe. Cardiff er et bunnlag og det skulle uansett et under til for at de skulle overleve, sier Rekdal.

Han får støtte av Sarpsborg 08-trener Brian Deane. Han mener Solskjær gikk løs på en i overkant tøff oppgave da han tok over Cardiff.

– Han kom inn i en vanskelig periode. Meg bekjent likte ikke Solskjær spillestilen til Cardiff veldig godt, men det er vanskelig å endre ting over natten og noen ganger må man bare bli med på bølgen. Jeg tror han vil gjøre ting mer på sin egen måte og sette mer preg på klubben til neste sesong, sier han.

Brian Deane

Brian Deane i Sarpsborg 08 tror Solskjær vil sette mer preg på Cardiff neste sesong.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Håper, men er usikker

Også fotballkommentator Lars Tjærnås mener Solskjær må få fortsette.

– Jeg håper Tan tenker langsiktig og ser på ham som et langtidsprosjekt, men jeg er usikker på om jeg tror det, sier han.

Cardiff har fortsatt en teoretisk mulighet for å beholde plassen i Premier League, men må vinne minst én av de to gjenstående kampene samtidig som andre i bunnstriden helst bør tape resten.

– Nå må bare Solskjær stole på det han har hatt suksess med tidligere. Han bør plukke ut de to, tre tingene han tror betaler seg mest og gå for det. De hundre tingene han har lyst å gjøre nå fordi det er krise må han bare la seile ut, sier Tjærnås.

– Tror du han er Cardiff-manager etter sesongen?

– Jeg håper det, men jeg er veldig usikker på hvordan eieren hans tenker, sier Tjærnås.

Fotballnyheter