NRK Meny
Normal

Kollapsen et mysterium for spillerne

Gråtende Brasil-spillere skjønner ennå ikke hva som skjedde i semifinalen mot Tyskland og kaller det «uforklarlig».

TOPSHOTS-FBL-WC-2014-MATCH61-BRA-GER

Ydmykelsen mot Tyskland var vanskelig å takle for Brasil-spillerne.

Foto: PEDRO UGARTE / Afp

Foran lamslåtte og sjokkerte tilskuere led den store fotballnasjonen Brasil seg gjennom 90 minutter i tirsdagens semifinale.

Klose og Oscar

Oscar får trøst av Miroslav Klose.

Foto: PEDRO UGARTE / Afp

Allerede ved pause var stillingen 5-0 til tyskerne, og alt håp var i realiteten ute for laget som hadde håpet å bli verdensmestere på hjemmebane.

– Det er vanskelig å forklare det uforklarlige. Vi spilte den verste kampen noensinne, og Tyskland spilte sin beste, sier keeper Julio Cesar, ifølge FIFAs hjemmesider.

– Fram til nå hadde alt gått veldig bra. Vi hadde vært sterke. Det er så uventet, legger den 34-år gamle målvakten til.

Ber om tilgivelse

Spissen Fred spilte ingen god kamp mot Tyskland og ble byttet ut 20 minutter før slutt. Han kaller nederlaget det verste i sin karriere.

– Det er helt klart det verste tapet i karrierene våre. Det er et øyeblikk fylt med tristhet og skuffelse, men vi må støtte oss til folket som vil hjelpe oss i den vanskelige tiden vi går gjennom nå, sier Fred.

Brasil måtte spille uten Neymar og kaptein Thigao Silva i semifinalen. David Luiz var kaptein i Silvas fravær, og han var oppløst i tårer etter nederlaget. Etter tapet ba han om tilgivelse for tapet.

Willian

En nedbrutt Willian etter kampen.

Foto: VANDERLEI ALMEIDA / Afp

Jeg er lei meg for at vi ikke klarte å glede fansen. Vi vant ikke, og jeg ber om tilgivelse fra det brasilianske folk. De var bedre enn oss, og vi slapp inn fire mål på seks minutter. Det er en trist dag.

– Et mareritt

Dani Alves spilte ikke semifinalen, men så kampen fra benken. Han beskriver kampen som en marerittkamp.

– Det var et av disse marerittene som kan skje i fotballen. Det har aldri skjedd meg tidligere. At et lag som er så velorganisert og komplett på hvert område, slipper inn fire mål på seks minutter. I løpet av mine 31 år har jeg aldri sett seks minutter som har vært så uforklarlige, sier han.

– Det er den verste dagen i mitt liv, sa Brasils trener Luis Felipe Scolari etter kampen. Og mente det antagelig.

Slaktes i pressen

Nå venter slakten fra pressen.

Brasils 1-2-tap for Uruguay i den avgjørende kampen i 1950-VM har tidligere vært regnet som det tyngste øyeblikket i landets fotballhistorie, men sportsavisen Lance mener onsdagens 1-7-tap for Tyskland var verre.

«Den største skammen i historien», skriver avisen.

Estado de Sao Paulo omtaler nederlaget som en historisk ydmykelse og skriver at Tyskland ga Brasil en leksjon i fotballens hjemland.

Se alle målene i kampen her:

Se høydepunkter fra Brasil - Tyskland her. Kommentatorer: Olav Traaen og Tom Nordlie.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.