Påstått kampfiksing: – Balkansk mafia kan være innblandet

En balkansk mafia med tilknytning til Sverige kan stå bak den påståtte kampfiksingen i Norge.

Hallén

Fotballpresident Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem under pressekonferansen om den påståtte kampfiksingen.

Foto: Løvland, Marianne / NTB scanpix

Det skriver både VG og Dagbladet mandag.

Cato Strømberg

Leder i Ull/Kisa, Cato Strømberg: – Det er ingen her som innrømmer noe.

Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix

I følge avisene skal ledelsen i Norges Fotballforbund (NFF) være informert om påstandene.

– NFF har mottatt opplysninger om at et eks-jugoslavisk miljø med utspring i Sverige skal være involvert. Informasjonen kan være riktig eller gal. Jeg kan i øyeblikket ikke si noe om det før vi har gått våre runder med politiet, sier generalsekretær Kjetil Siem til VG.

– Dette er en kriminalsak

Søndag ble kampen mellom Ull/Kisa og HamKam utsatt på grunn av mistanke om kampfiksing.

En Ull/Kisa-spiller skal være mistenkt for å ha satt penger på egen kamp. Etter det NRK erfarer ble det satset uvanlig store summer på at hjemmelaget skulle tape søndagens oppgjør mot HamKam.

To Follo-spillere er også mistenkt for medvirkning til resultatmanipulering i 4-3-tapet mot Østsiden den 24. juni.

– Hvis dette viser seg å være organisert kriminalitet, noe det sannsynligvis er, da er det i tillegg til å være en fotballsak, en kriminalsak, sier Siem.

Vil undersøke møter

Dagbladet skriver at sentrale personer fra det organiserte kriminelle miljøet har hatt kontakt med fotballspillere i Norge.

Avisen refererer til kilder i kampfiksermiljøet, og skriver at fotballforbundet nå vil undersøke om norske spillere har hatt møter i Stockholm i forkant av kampene.

– Det er ofte store, internasjonale kriminelle nettverk som ligger bak disse sakene. Vi har mange spillobjekt nedover i ligaene, og resultatmanipulering i Norge ikke skulle komme er nesten naivt å tro, sier fotballpresident Ynge Hallén på generelt grunnlag til avisen.

– Ingen innrømmer noe

Norges Fotballforbund anmelder i dag den påståtte kampfiksingen til politiet.

– Det er ingen her som innrømmer noe som helst. Hvis det viser seg riktig at en av våre spillere har vært med på noe ulovlig, så er han selvfølgelig ferdig i klubben. Men det gjenstår å se, sier daglig leder i Ull/Kisa, Cato Strømberg, til NRK.no.

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Bodø/Glimt og Roma stiller til pressekonferanse.
 • Giroud sendte Milan til tabelltopp

  Olivier Giroud scoret tirsdag i sin tredje strake kamp som Serie A-spiller. Han ble matchvinner hjemme mot Torino og sendte Milan til tabelltoppen.

  Ifølge Sky Italia er det bare Mario Balotelli (2013) som i moderne tid har fått nettsus i sine tre første kamper i den italienske toppdivisjonen.

  Franskmannen står med fire ligamål. Tirsdag avgjorde han etter 14 minutters spill. En corner fra Sandro Tonali ble lagt ned på bakerste stolpe av Rade Krunic. Giroud var først på ballen og styrte inn 1-0.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Slo Leeds med Ødegaard ute av laget

  Martin Ødegaard var ikke å se hverken fra start eller på benken da Arsenal møtte Leeds. Mikel Arteta bekreftet etter kampen at Ødegaard er skadet.

  Men laget fra Nord-London hadde god kontroll på Leeds, og vant til slutt 2-0 i ligacupens 4. runde.

  Det var først Callum Chambers som sendte Artetas lag i føringen. Deretter satte Eddie Nketiah 2-0 da han plukket opp et tilbakespill mot Leeds-keeper Illan Meslier.

  Arsenal
  Foto: Justin Tallis / AFP
 • Dortmund videre uten Haaland

  Regjerende mester Borussia Dortmund slet med å slå hull på nivå to-laget Ingolstadt i den tyske fotballcupen. Så entret Thomas Hazard banen og ordnet 2-0.

  Belgieren glitret umiddelbart etter innhoppet i det 71. minutt. Fra fem meter styrte han straks inn en pasning fra Julian Brandt. Samme duo slo til igjen ni minutter senere.

  Denne gangen doblet Hazard til 2-0 på volley. Han sto fram i Erling Baut Haalands skadefravær.

  Germany Soccer Cup
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Hazard nedprioriteres i Madrid

  Real Madrids belgiske stjerne Eden Hazard må finne seg i at treneren velger andre spillere selv om han nå er kampklar igjen.

  Real Madrid-trener Carlo Ancelotti sier rett ut at han foretrekker andre spillere. Ancelotti sier Hazard er en toppspiller som har alt.

  – Han må finne seg i det. Han spiller ikke, men har alt det en Real Madrid-spiller skal ha. Noen ganger er det sånn at treneren foretrekker andre. Det gjør treneren nå. Det viktige er at han er motivert og klar for å jobbe, sier Ancelotti. (NTB)

  FILE PHOTO: Hazard with the match ball after Real Madrid's Champions League Group D match against Sheriff Tiraspol
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Reiten på venstreback

  Guro Reiten starter i uvant posisjon når hun starter på venstreback i møtet med Belgia i kveld.

  – Det blir spennende. Jeg har snakket med Martin Sjögren, og som jeg alltid sier, så gjør jeg det som er best for laget. I dag betyr det en ny posisjon, så det blir spennende, sier Reiten til NRK.

  Sjögren påpeker at hun tidvis har hatt en lignende rolle for Chelsea.

  Slik starter Norge:

  Cecilie Fiskerstrand – Tuva Hansen, Guro Bergsvann, Maria Thorisdottir – Elisabeth Terland, Vilde Bøe Risa, Ingrid Syrstad Engen, Guro Reiten – Caroline Graham Hansen, Frida Maanum – Lisa-Marie Karlseng Utland.

  Norge - Belgia kvinner spiller landskamp på Ullevål stadion 26. oktober 2021, kvalifisering til VM i fotball 2023. Foto: Eskil Wie Furunes / NRK
  Foto: Eskil Wie Furunes / NRK

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England