Påstått kampfiksing: – Balkansk mafia kan være innblandet

En balkansk mafia med tilknytning til Sverige kan stå bak den påståtte kampfiksingen i Norge.

Hallén

Fotballpresident Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem under pressekonferansen om den påståtte kampfiksingen.

Foto: Løvland, Marianne / NTB scanpix

Det skriver både VG og Dagbladet mandag.

Cato Strømberg

Leder i Ull/Kisa, Cato Strømberg: – Det er ingen her som innrømmer noe.

Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix

I følge avisene skal ledelsen i Norges Fotballforbund (NFF) være informert om påstandene.

– NFF har mottatt opplysninger om at et eks-jugoslavisk miljø med utspring i Sverige skal være involvert. Informasjonen kan være riktig eller gal. Jeg kan i øyeblikket ikke si noe om det før vi har gått våre runder med politiet, sier generalsekretær Kjetil Siem til VG.

– Dette er en kriminalsak

Søndag ble kampen mellom Ull/Kisa og HamKam utsatt på grunn av mistanke om kampfiksing.

En Ull/Kisa-spiller skal være mistenkt for å ha satt penger på egen kamp. Etter det NRK erfarer ble det satset uvanlig store summer på at hjemmelaget skulle tape søndagens oppgjør mot HamKam.

To Follo-spillere er også mistenkt for medvirkning til resultatmanipulering i 4-3-tapet mot Østsiden den 24. juni.

– Hvis dette viser seg å være organisert kriminalitet, noe det sannsynligvis er, da er det i tillegg til å være en fotballsak, en kriminalsak, sier Siem.

Vil undersøke møter

Dagbladet skriver at sentrale personer fra det organiserte kriminelle miljøet har hatt kontakt med fotballspillere i Norge.

Avisen refererer til kilder i kampfiksermiljøet, og skriver at fotballforbundet nå vil undersøke om norske spillere har hatt møter i Stockholm i forkant av kampene.

– Det er ofte store, internasjonale kriminelle nettverk som ligger bak disse sakene. Vi har mange spillobjekt nedover i ligaene, og resultatmanipulering i Norge ikke skulle komme er nesten naivt å tro, sier fotballpresident Ynge Hallén på generelt grunnlag til avisen.

– Ingen innrømmer noe

Norges Fotballforbund anmelder i dag den påståtte kampfiksingen til politiet.

– Det er ingen her som innrømmer noe som helst. Hvis det viser seg riktig at en av våre spillere har vært med på noe ulovlig, så er han selvfølgelig ferdig i klubben. Men det gjenstår å se, sier daglig leder i Ull/Kisa, Cato Strømberg, til NRK.no.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Gir seg som Bryne-trenar

  Etter tre år i Bryne FK har trenar Jan Halvor Halvorsen no gitt beskjed om at han vil gi seg etter sesongen, det melder klubben i dag. Styret og dagleg leiar jobbar no med å finne ein ny hovudtrenar. Bryne ligg per nå på ein 14.-plass på tabellen i Obosligaen.

  Jan Halvor Halvorsen
  Foto: Arild Eskeland / NRK
 • Coman hjarteoperert

  Kingsley Coman er blitt operert for problem med hjarterytmen. Den franske Bayern München-vingen blir truleg berre ute i to veker.

  Coman blei bytta inn i Bayerns 3-0-siger over Barcelona i meisterligaen onsdag. Dagen etter blei han operert, og klubben hans opplyser at alt gjekk som det skulle.

  – Han har eit lite problem med hjarterytmen. Han har det veldig bra og har litt smerte ved såret. Når såret er grodd, vil han begynne med å trene seg opp igjen. Det vil ikkje ta meir enn ti dagar til to veker før han er tilbake i full trening, sa Bayern-trenar Julian Nagelsmann på ein pressekonferanse fredag.

  Bundesliga - Bayern Munich v Borussia Moenchengladbach
  Foto: Christof Stache / Reuters
 • Bryne-trener ferdig etter sesongen

  Jan Halvor Halvorsen gir seg som Brynes hovedtrener etter sesongen. 1.-divisjonsklubben opplyste om den kommende avgangen fredag. 58-åringen ledet klubben opp til 1. divisjon i fjor og har vært i rogalandsklubben siden oktober 2018.

  Jan Halvor Halvorsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Mener lønnstilbud er et PR-stønt

  Tilbudet om lik lønn for USAs herre- og kvinnelandslagsspillere i fotball, er et PR-stønt, mener kvinnenes spillerorganisasjon USWNTPA.

  Uttalelsen kommer etter at USAs fotballforbund (USSF) sa at det i framtiden skal være like lønnsvilkår for begge seniorlandslagene.

  De kvinnelige landslagsspillerne saksøkte USSF i mars 2019 med påstand om at de ikke fikk rettferdige lønnsbetingelser sammenlignet med landslaget for menn. Men lønnskravet på 66 millioner dollar ble i mai avvist av en føderal dommer.

  Kvinnene er regjerende verdensmester og tok bronse i OL i Tokyo, mens mennene ikke greide å kvalifisere seg til VM i 2018.

  USAs kvinnelandslag i fotball
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo