Hopp til innhold

Eggen: - Det riktige laget gikk videre

Nils Arne Eggen var sånn tålelig fornøyd til tross for at drømmen om mesterliga-spill brast i Parken.

Nils Arne Eggen

Nils Arne Eggen gestikulerte heftig på sidelinjen.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

FC København - Rosenborg 1-0 (2-2 sammenlagt, FCK videre på bortemålsregelen)

Nils Arne Eggens drøm om mesterligaspill brast med minst mulig margin. For like før slutt var det bare metallet som ødela nok et mesterliga-eventyr for trønderne.

Fyldig kampreferat: FC København - Rosenborg 1-0

Suser fra Strand

Etter 87 minutter, da alt håp så ut til å være ute, kom 40-årige Strand på et velkjent bakromsløp. Stikkeren fra Iversen var perfekt, og Strand fyrte av.

Kun en klasseredning av svenske Johan Wiland reddet danskene fra et ufortjent uavgjort-resultat, som hadde sendt Rosenborg til mesterligaen.

Men keeperen fikk slått skuddet i tverrliggeren og ut med fingertuppene.

Dermed blir det Europaliga-spill på trønderne, mens FC København får spise kirsebær med de virkelig store klubbene i mesterligaen.

Fornøyd Eggen

– Det var rettferdig. Det riktige laget går videre til mesterligaen. Vi var veldig nære to-tre ganger, og de la seg langt bakpå, sa Nils Arne Eggen i TV-intervjuet etter kampen.

Den vanligvis så sprudlende treneren var noe mer sindig etter at mesterligadrømmen brast, men likevel fornøyd med hvordan laget fremstod.

– Vi gjorde en kjempefin andreomgang, og man må være klar over vi like gjerne kunne vunnet denne kampen. Som vanlig er det små marginer, sa Eggen.

Islandsk stopper matchvinner

Sölvi Ottesen scorer mot RBK

Her sender Sölvi Ottesen FCK til mesterligaen, og RBK til Europaligaen.

Foto: CLAUS BECH / Afp

Etter 33 minutter kom det avgjørende målet, og det etter et innkast fra langtkastende Claudemir.

Hva gjorde Rosenborg feil i Parken? Diskutér:

Følg NRKsport på Facebook!

Verken Mikael Lüstig eller Kris Stadsgaard klarte å bestemme seg for hvem som skulle gå opp i duellen på 34 meter(!) lange innkastet, og mellom dem steg islandske Sölvi Ottesen til værs og stanget inn vinnermålet - hans første mål for FC København.

Ikke spesielt hardt, men RBK-keeper Daniel Örlund rakk ikke bort til den godt plasserte headingen.

Den islandske midtstopperen signerte for FC København tidligere i sommer, og har kun spilt fem seriekamper for danskene. Ottesen er også i Island-troppen som møter Norge 3. september.

(artikkelen fortsetter under bildet)

FC København - Rosenborg

Rade Prica hadde en stor sjanse til å føre RBK i ledelsen, men lobben ble litt for løs.

Foto: Gorm Kallestad

Massivt FCK-press

De danske drengene holdt til tider lekestue med Rosenborg i Parken. I hvert fall før pause.

Allerede etter tre minutter smalt det i stolpen, da et skudd fra FCKs Vingaard snek seg forbi hanskene til Örlund. Etter 35 minutter gikk nok et skudd i metallet, nok en gang ved danske Vingaard.

Heldigvis for Eggen stod det «bare» 1-0 til pause.

Defensivt bar Rosenborg preg av at Annan manglet, for uten den duellsterke ghaneseren maktet ikke trønderne å få tak i ballen.

– Løpskraften på midten ble for liten. Demidov klarte ikke å spille på sentral midtbane, forklarte Eggen.

RBK kom sterkt tilbake

Men nettopp Eggen må ha kommet med noen velvalgte ord i pausen, for RBK-laget som entret banen i andre omgang var av et helt annet kaliber.

Roar Strand ble byttet inn, og satte fart i et tamt Rosenborg. Sammen med Steffen Iversen var han svært toneangivende mot tampen, da RBK satte inn en real sluttspurt.

Både Rade Prica, Steffen Iversen og nevnte Roar Strand kunne scoret det avgjørende målet som ville sendt Rosenborg til mesterligaen.

Ståle Solbakken etter seier mot RBK

Ståle Solbakken 'klikket' da mesterliga-plassen var i boks.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Men FCK-keeper Wiland stod en glimrende kamp, og ble omfavnet av medspillerne da sluttsignalet gikk.

Ståle Solbakken gikk også av hengslene da mesterliga-plassen var sikret.

Den tidligere Ham Kam-manageren viste tydelig hvor mye dette betyr for ham; den danske klubben har sikret seg nærmere 100 millioner kroner i inntekter for å spille i Europas gjeveste turnering.

Neste stopp: Europaliga

RBK-spillerne som luntet i garderoben må dermed forberede seg på en høst i europas nest beste liga; Europaligaen.

Men Nils Arne Eggen ser ikke på det som en nedtur.

– Langt derifra! Vi skal få masse europeisk erfaring også der, sa Eggen.

Fotball

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

    Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

    Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

    Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

    De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

    Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
    Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

    Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

    Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

    Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

    Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

    Premier League - Leicester City v Liverpool
    Foto: CARL RECINE / Reuters
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden