Nå starter Knudsens jakt på landslagsplassen

Jon Knudsens sesongdebut søndag var et langt steg i riktig retning for å ta tilbake landslagsplassen. – Tiden utenfor har vært tung, sier 36-åringen.

Jon Knudsen

Jon Knudsen (t.h.) sesongdebuterte for Stabæk borte mot Tromsø søndag. Han reddet en straffe, men slapp inn tre mål, det siste helt på tampen av kampen. Her sammen med Tromsøs Mostafa 'Mos' Abdellaoue (nr. 30) og Stabæks Bjarni Ólafur Eiríksson.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / Scanpix

Jon Knudsen

Jon Knudsen var med på forrige landslagssamling før Portugal-kampen, men spilte ikke. Bildet er fra landslagstreningen 1. juni.

Foto: Lien, Kyrre / Scanpix

Ola By Rise og Egil Olsen

Ola By Rise (t.v.) og landslagssjef Egil Olsen. Bildet er tatt før Norges landskamp mot Polen 9. februar som er den siste landskampen Jon Knudsen sto i mål.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix
Skader har ødelagt vårsesongen for Jon Knudsen, både på Stabæk og landslaget.

Derfor var det en lettet Knudsen som søndag spilte sin første eliteseriekamp i 2011-sesongen ( 3-3 mot Tromsø ). Neste mål er å spille så mange kamper som mulig - og så ta tilbake landslagsplassen.

– Nå er jeg veldig glad for at jeg fikk spille Tromsø-kampen, jeg var ikke sikker på at jeg skulle få spille, og så får vi ta spørsmålet om landslagsplassen når jeg har spilt flere kamper på rad, sier Knudsen til NRK.

Berg og dalbane

Frem til han brakk fingeren i mars , like før den viktige Danmark-kampen i EM-kvalifiseringen, var han det klare førstevalget på landslaget. Da han i tillegg skadet kneet senere mistet han hele vårsesongen.

Derfor er det Rune Almenning Jarstein som har voktet landslagsburet denne våren.

– Det viktigste for Jon er å komme inn på laget (Stabæk), nå som han har klart det koker alt ned til hans prestasjoner videre, sier landslagets assistent-trener, Ola By Rise, på spørsmål om hva Knudsen må gjøre for å ta tilbake landslagsplassen.

Neste landskamp er mot Tsjekkia på Ullevaal 10. august, troppen tas ut 25. juli. By Rise sier at «alt er mulig i fotball» og kan derfor ikke utelukke at Knudsen er tilbake i landslagsmålet allerede i den kampen.

– Men det vi har av fakta å forholde oss til per i dag er at Rune Almenning Jarstein har stått tre gode landskamper i mellomtiden, sier By Rise.

Også på Stabæk har Knudsens erstatter, Jan Kjell Larsen, imponert mellom stengene og Knudsen legger ikke skjul på at det har vært tøft å være ute av første-elleveren.

– Det har vært en berg og dalbane. Veldig følelsmessig og til tider tungt, innrømmer han.

Kampen mot Tsjekkia er en privatlandskamp, alvoret starter med EM-kvalifiseringen hjemme mot Island 2. september. Fire dager senere venter Danmark borte i heksegryta i «Parken», en kamp som blir helt avgjørende for om vi kommer til EM eller ikke. Derfor trenger Norge en keeper i toppform.

– Bismak

Jon Knudsens sesongdebut i bortekampen mot serieleder Tromsø ble en blandet opplevelse. Han reddet en straffe, men slapp samtidig inn tre mål, det siste helt på tampen av kampen da Stabæk ledet 3-2.

– Jeg er fornøyd med å redde straffen, men prestasjonen får en bismak når jeg også slipper inn tre mål, sier Knudsen.

Hvem bør være landslagskeeper i de siste EM-kvalifiseringskampene? Si din mening her!

Fotballnyheter