NRK Meny
Normal

Knalltøff debutkamp for Berg: – Ingen bombe om de skulle tape

Henning Berg skal i dag lede sin første kamp som Blackburn-manager. Det blir ingen enkel oppgave. Dagens motstander har ikke tapt på ti kamper.

Fotballtrener Henning Berg

Henning Berg er klar for sitt største eventyr som fotballtrener. Karl Petter Løken mener Berg bør vinne minst en av de to første kampene for å overbevise supporterne om at han er rett mann for jobben.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det er ingen bombe om de taper borte i London, men det er viktig at laget gjør en god prestasjon, sier NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken.

NRKs fotball-ekspert Karl-Petter Løken

Karl-Petter Løken blir ikke overrasket om Blackburn skulle tape dagens kamp mot Crystal Palace.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

– Hvor viktig er kampen mot Palace?

– Den er viktig. Det er alltid viktig å vinne når du starter i en ny klubb. Men det er klart at det blir vanskelig å møte Palace borte, sier Løken, som tror man vil få se sultne Blackburn-spillere som ønsker å vise seg frem for den nye manageren i kampen mot Jonathan Parrs Palace.

Henning Berg ble presentert som ny Blackburn-manager torsdag morgen. Den tidligere Premier League-proffen har dermed hatt særdeles liten tid til å sette sitt preg på laget foran dagens debutkamp.

Løken mener at Berg heller ikke har spesielt mye tid på å få laget til å sanke poeng.

– Han bør vinne en av de to første kampene, sier Løken.

Middels sesongstart for Rovers

Henning Berg

Henning Berg har bare hatt to treningsøkter med sitt nye mannskap. Her fra pressekonferansen torsdag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Blackburn, som rykket ned fra Premier League forrige sesong, ønsker å returnere til det gjeveste selskap så fort som mulig. Men sesongstarten har ikke vært helt optimal for Morten Gamst Pedersen og co.

Etter 13 kamper står Lancashire-klubben med 23 poeng, etter seks seire, fem uavgjort og to tap. Blackburn ligger i øyeblikket på 5.-plass i Championship.

Sjekk Championship-tabellen her!

– Jeg ser virkelig fram til kampen. Den blir tøff som alle de andre. Jeg føler at laget gjør det bra. Vi ser for oss å fortsette den trenden, bygge på det og utvikle som lag, sier Henning Berg til Blackburns hjemmeside.

Berg har kun rukket å gjennomføre to treningsøkter med laget før han skal lede sin første Blackburn-kamp fra trenerbenken.

Allerede tirsdag spiller laget ny bortekamp, mot Huddersfield.

Les mer om Henning Berg i Blackburn:

Flere spillere tilbake fra skade

Henning Berg kan imidlertid glede seg over at tre Blackburn-spillere er tilgjengelig til lørdagens kamp etter skadeavbrekk.

Ifølge klubbens nettsted er svenske Markus Olsson friskmeldt etter en lårskade, mens Simon Vukcevic er tilgjengelig igjen etter å ha vært ute med en vond lyske.

I tillegg er Gal Givet spilleklar etter at han haltet av banen under kampen mot Watford sist lørdag.

Berg må imidlertid klare seg uten Jason Lowe, som er satt ut av spill i tre-fire med en lårskade. David Dunn og Fabio Nunes er også uaktuelle.

Martin Andresen, som selv ble linket til Blackburns motsander Crystal Palace torsdag kveld, håper og tror Henning Berg vil lykkes i England.

–Det er store forventninger til at han skal rykke rett opp igjen, og det er ikke gjort av seg selv, men det er det som blir kravene der for ham. Men jeg tror det var et godt valg av styret, sier Andresen til NRK.no.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.