Knallinnspurt av Start

To scoringer på et drøyt minutt sikret Start poeng i hjemmekampen mot Stabæk.

Starts Bernt Hulsker mot Stabæks Inge André Olsen.
Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Kampen mellom Start og Stabæk endte med 2-2 og poengdeling.

- Det kjennes som om vi taper to poeng nå. Vi ahdde bra kontroll og burde avgjort dette. Akkurat nå er det litt surt. Vi holdt nullen lenge, men det holdt ikke i dag, sa Stabæk-trener Jan Jönsson til NRK etter kampen.

Stabæks trener Jan Jönsson og Starts trener Knut Tørum.

Stabæks trener Jan Jönsson og Starts trener Knut Tørum.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Starts trener Knut Tørum var naturlig nok mer fornøyd.

- Det var veldig mye bra i dag, men Stabæk er bedre enn oss inne i boksene. Kenneth Høie holder oss inne i det ved et par andledingener, men på slutten får vi betalt for en god slutt, sa Tørum.

NRKsport fulgte kampen spark for spark

Start var best i den første omgangen, men greide ikke å score. Etter pause var Stabæk best, og anført av to innbyttere tok de initiativet.

Innbytter-show

Stabæks første mål kom ved unggutten Thomas Rogne. Rogne kom inn for en akilles-skadet Inge André Olsen fem minutter før pause, og like etter hvilen takket han for tilliten.

Stabæk fortsatte å dominere etter scoringen, men Daniel Nannskogs avslutninger satt ikke, i tillegg til at treverket var på hjemmelagets side ved to anledninger.

- Jeg er inn e i en periode med dårlig flyt. Jeg er ikke like selvsikker i avslutningene for tiden, men jeg veit at det plutselig kommer til å sitte, sa Nannskog til NRK etter kampen.

Kvarteret før slutt doblet innbytter Palmi Rafn Palmason ledelsen til 2-0. Palmason avsluttet en vakker kontring, da han satte Daniel Nannskogs pasning inn bak en sjanseløs Høie i Starts mål.

Utrolig comeback

Det så ut til å gå mot en komfortabel borteseier, men Start-spillerne nektet å gi opp.

37 år gamle Bård Borgersen reduserte for hjemmelaget i det 87. minutt. Borgersen fikk ballen inne i sekstenmeteren, la til rette på en touch, og banket ballen inn i det lengste hjørnet.

Minuttet etter var det Christian Bolaños tur til å score. Etter fremspill fra Bernt Hulsker avsluttet costaricaneren hardt langs bakken, og den utrolige opphentingen var et faktum.

- Det var veldig deilig. Jeg følte at vi ikke fikk uttelling på det vi gjorde i første omgang, så da var det godt å komme tilbake og få 2-2. Vi skaper mange sjanser, så hvis vi får opp effektiviteten så vil det se veldig bra ut, sa Borgersen til NRK etter kampen.

Tabell eliteserien

København neste

Stabækspillerne jubler

Stabæk må heve seg før kampen mot Ståle Solbakkens FC København

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

Kampen i Kristiansand var Stabæks siste før den viktige kvalifiseringskampen til mesterligaen onsdag.

Da skal Jan Jönssons menn bryne seg mot et FC København i storform.

I sin kamp lørdag kveld slo Ståle Solbakkens lag nyopprykkede Køge 7-1.

- København har imponert den siste tiden. De har vunnet to ganger 6-0 og har vært gode, sa Satbæk-trener Jan Jönsson etter lørdagens kamp.

LES: FC København i storform

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp