NRK Meny
Normal

Utvist Klopp ba dommeren om unnskyldning etter kampen

I fjor tok han Borussia Dortmund til en sensasjonell mesterligafinale. I år ble treneryndlingen Jürgen Klopp utvist i turneringens første kamp.

Jürgen Klopp

Slik så det ut da Borussia Dortmund-keeper Jürgen Klopp raste etter Napolis første scoring. Til høyre Napoli-trener Rafael Benitez.

Foto: ALBERTO PIZZOLI / Afp

Ikke nok med det: Også keeper Weidenfeller ble utvist og forsvarsklippen Mats Hummels skadet. Og ikke minst: Laget tapte.

– Det var ikke greit det jeg gjorde og jeg har bedt både dommeren og laget om unnskyldning, sa Borussia Dortmund-trener Jürgen Klopp til Viasat etter kampen.

Han tok på seg skylden for marerittstarten på Dortmunds mesterligasesong og for at han ikke maktet å holde hodet kaldt da Napoli tok ledelsen.

– Feil avgjørelse

Det startet etter en snau halvtime da Napoli fikk en tvilsom corner. Borussia Dortmunds serbiske midstopper Neven Subotic var ute på sidelinjen med skade, men ble vinket inn på banen til corneren.

Napoli tok corneren før Subotic kom inn i feltet - samtidig som flere av Dortmund-spillerne tilsynelatende sto og ventet på Subotic.

Før Dortmund-forsvaret fikk summet seg ble ballen lempet inn i feltet. Over alt og alle og i mål.

En mildt sagt frustrert Jürgen Klopp sto da og klappet ironisk på sidelinjen. Så mistet han besinnelsen og kastet seg inn fjerdedommerens intimsone og med et relativt rødt og forbannet ansiktet skrek han så sine synspunkter opp i ansiktet på den rødkledde. Da var det tribunen neste.

– Jeg synes det var en feil avgjørelse av dommeren. Han (Subotic) ble holdt igjen på grunn av bittelitt blod fra et kutt i pannen, og dermed fikk han ikke komme inn før i siste liten. Det var ikke et gunstig tidspunkt, forklarer Klopp, men legger til:

– Jeg reagerte feil. Det var ikke greit det jeg gjorde, og jeg tror det var grunnen til at Weidenfeller også ble utvist.

Klopp pekte på uroen som spredte seg i Dortmund-laget etter at treneren forsvant.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Jürgen Klopp

Her blir Dortmund-trener Jürgen Klopp vist på tribunen av den portugisiske dommer Pedro Proenca.

Foto: Dennis Grombkowski / Bongarts/Getty Images

Keeper-hands

Da omgangen så tikket mot slutten - og Klopp var på vei ned fra tribunen for å gi noen etterlengtede instrukser i garderoben - ble midtstopper Mats Hummels skadet.

Minuttet etterpå fosset keeper Roman Weidenfeller ut av 16-meteren for å stoppe et oppspill, han handset og ble utvist. Reservekeeper Mitchell Langerak, med kun seks Bundesliga-kamper i bagasjen, fikk dermed en ilddåp i mesterligaen og utganspunktet før 2. omgang var alt annet enn gunstig for tyskerne.

– Det er vanskalig å si hvor mye de to utvisningene hadde å si, men det er aldri gunstig å spille med ti mann, spesielt ikke når det er bortekamp, sa Napoli-trener Rafael Benitez til Viasat.

Selvmål med hælen

Ingenting ble bedre da Napoli doblet ledelsen på et nydelig frispark - via tverrliggeren - etter pause.

En ørliten trøst fikk tyskerne da Napolis Juan Zúñiga scoret et horribelt selvmål tre minutter før slutt; et komisk forsøk på en klarering med hælen endte i eget mål.

Uansett: Skuffende mesterligastart av Dortmund.

– Hvis treneren makter å holde seg på sidelinjen kan vi vinne neste kamp, sa Klopp med et lite smil før han forlot Stade Velodrome torsdag kveld.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.