Dortmunds suksesstrener skryter av Deila

– Celtic får en flott manager, sier Borrusia Dortmund-trener Jürgen Klopp.

Klopp

Borussia Dortmund-trener Jürgen Klopp, her fra den tyske cupfinalen 17. mai, har lenge vært en inspirasjon for Ronny Deila.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

Den tyske suksesstreneren har lenge vært en inspirasjon for Ronny Deila, og etter fjorårssesongen besøkte Deila tyskeren for å lære.

Da tidligere Strømsgodset-trener Deila fredag ble offentliggjort som ny Celtic-manager var derfor ikke Klopp sein med å sende sine gratulasjoner.

– En flott klubb med flotte fans får en flott manager. Jeg er veldig glad på Ronny Deilas vegne og ønsker ham lykke til i Celtic, sier Klopp til Celtics hjemmeside.

Laster Twitter-innhold

– Jeg liker Klopp

Deilas trenerfilosofi er blitt sammenlignet med den tyskeren har hatt stor suksess med i Dortmund, men da nordmannen på fredagens pressekonferanse fikk spørsmål om sammenligningen smilte han og spøkte det bort ved å si:

– Jeg er ikke Jürgen Klopp, jeg er Ronny Deila.

Før han mer seriøst la til:

– Jeg liker Jürgen Klopp. Han er en moderne leder som har et nært forhold til spillerne og det er viktig.

– Han vil at fotball skal spilles på en offensiv måte - slik at man skaper ting - og det smitter over på publikum, sa Deila og oppsummerte med det også kjernen i sin egen filosofi.

Klopp har ledet Dortmund til to seriemesterskap i Tyskland (i 2011 og 2012), samt mesterligafinalen i 2013.

Tvang gjennom overgangen

Ettar at Deila, ikledd et hvitt og grønt Celtic-slips, ble presentert på Celtic Park litt over klokken to fredag, kom det etter hvert frem at overgangen fra Godset ikke har gått knirkefritt.

Etter det NRK erfarer sa Ronny Deila opp jobben i Strømsgodset for å tvinge gjennom en overgang til Celtic.

Presentasjonen av en Deila skal ha skjedd samtidig som Drammens-klubben forhandler med skottene om en kompensasjon for suksesstreneren som de nå mister.

Deila ledet Godset til seriegull i fjor.

Fotballnyheter