NRK Meny
Normal

Klassisk vestlandsderby

Viking mot Brann er oppgjør som vekker sterke følelser på vestlandet.

Branns Erik Huseklepp (t.h.) i duell med Børre Steenslid
Foto: Hansen / Scanpix

Hør 4-4-2-sendingen fra kl. 18

Følg eliteserien spark for spark kl. 18

Følg Viking - Brann spark for spark kl. 20

Vikings Peter Ijeh scorer 1-0 målet

Vikings Peter Ijeh scorer 1-0 målet

Foto: Hansen / Scanpix

Kampene i Stavanger mellom de to lagene sikrer fullt hus og stor stemning på tribunen. De siste par årene har det vært jevne oppgjør, men Viking har til slutt vunnet i de fleste av de 15 siste forsøkene.

Ijeh x 4

Viking-supporterne vil sikkert med glede huske tilbake til kampen mellom lagene en novemberkveld i 2006, da kunne de dra hjem fra stadion med et smil om munnen etter 5-0-seier. Da var det nigerianske Peter Ijeh som var den store helten med sine fire mål. Den store seieren førte til at Viking passerte Odd på bedre målforskjell, og Skiens-laget må ut i kvalik. En rørt Tom Nordlie hadde vært med på redde eliteserieplassen til Viking.

Les også: Lynvingen fra Viking

Helten Peter

Målfest da Viking reddet plassen

(saken fortsetter under)

Nett-TV: Viking - Brann anno 2003

Video nsps_upload_2010_3_18_13_40_11_1012.jpg

Nett-TV: Viking - Brann anno 2004

Video nsps_upload_2010_3_18_13_42_7_1013.jpg

Brann-tillhengerne på sin side husker nok 6-2-seieren på bortebane i juli 2000.

Bergenserne har også størst grunn til å juble for tabellposisjonen de siste årene, med seriegullet i 2007 som det absolutte høydepunkt.

Les også:

Ustabile

Begge lag har ofte vært offensive før sesongene har startet, men ofte har det endt med skuffende resultater og dårligere plassering på tabellen når poengene legges sammen på høsten. I løpet av de siste ti årene har Viking plassert seg alt fra 3.- til 12.-plass, mens Brann har seriegull og en 12.-plass som topp- og bunn-notering.

I fjor ble det en skuffende 10. -plass til Viking og Uwe Rösler måtte gi seg som trener. Femteplassen til Brann var vel heller ikke godkjent, men nok til at Steinar Nilsen får fornyet tillit etter sitt første år som Brann-sjef.

Les: Rösler ferdig i Viking

Med Åge Hareide bak roret på Viking-skuta sikter de nok mot toppen av tabellen, mens Brann også håper på en bedre plassering i fjor.

Les: NRK-eksperter tipper eliteserien

Fotballnyheter