Klarte seg uten Torres og Gerrard

Livepool klarte seg godt uten stjernene sine Fernando Torres og Steven Gerrard i mandagens møte med Aston Villa.

Ryan Babbel, Liverpool

Ryan Babbel satte inn 2-0-målet til Liverpool mot Aston Villa

Foto: PAUL ELLIS / AFP

Kampfakta: Liverpool - Aston Villa

Torres hadde fått spillefri for å bli med kona på fødestua, mens Gerrard fortsatt sliter med en skade på baksiden av låret. Det så likevel ikke ut til å plage Liverpool nevneverdig da de tok en komfortabel 3-0-seier over Villa. David N'Gog tok plassen til Torres, mens Babbel gjorde mye av jobben som Gerrard pleier å gjøre.

To på to

De røde koblet et solid grep på kampen etter at de scoret to mål i løpet av to minutter. Først tok de ledelsen etter et hjørnespark etter 14 minutters spill på Anfield. Martin Skrtel nikket ballen videre til N'Gog som stupheadet den i mål.

Bare to minutter seinere doblet Babbel ledelsen da han ble spilt fri i mistenkelig offsideposisjon. Han tok ned ballen og skjøt den kontant i mål.

- Jeg må ta ansvar når jeg får sjansen, sa N'Gog til TV 2 etter kampen.

Økte

Liverpools Maxi Rodriguez

Liverpools Maxi Rodriguez feiret 3-0-scoringen sin

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Ti minutter etter pause økte Maxi Rodriguez til 3-0 til de røde etter en flott kontring på venstrekanten. Rodriguez spilte ballen ut til N'Gog som tok med seg ballen ned mot 16-meteren, så spilte han ballen tilbake til Rodriguez som stod helt ledig på 12 meter.

Ustabile Liverpool klatret opp til åttendeplass på tabellen, mens Villa ligger utsatt til på 16. plass, bare to poeng over nedrykksstreken.

- Det er viktig at de som kommer inn for mer rutinerte spillere gjør jobben de skal gjøre. Det gjorde de i dag og det var veldig bra. Det var en viktig seier for oss, sa Liverpool-manager Roy Hodgson til BBC etter kampen.

Houllier tilbake

Dermed ble det ikke en hyggelig tilbakekomst til Anfield for den tidligere Liverpool-sjefen Gerrard Houllier. Seks og et halvt år etter at han overlot jobben til Rafael Benitez, var han tilbake på sin tidligere arbeidsplass, nå som Aston Villa-manager.

Som Liverpool-manager ledet han blant annet klubben til triumf i FA-cupen, UEFA-cupen og ligacupen fra 1998 til 2004.

John Carew startet på benken i mandagens kamp, men kom inn i det 66. minuttet. Da var kampen avgjort og han markerte seg heller ikke nevneverdig.

Fotballnyheter