Klart for nytt bud på Liverpool

Singapore-forretningsmannen Peter Lim (57) bekreftet tirsdag sitt bud på Liverpool. Hvis han får tilslaget, lover han å selge Manchester United-restaurantene sine.

Peter Lim

Singapore-forretningsmann Peter Lim overbyr amerikanerne i kampen om Liverpool

Foto: LIM WUI LIANG / Afp

Budet er på 360 millioner pund, nærmere 3,5 milliarder kroner. Og det i reine penger.

Budet bygger på en verdivurdering av klubben på 320 millioner pund, og innebærer ytterligere 40 millioner til spillerkjøp, går det fram av pressemeldingen. Lim har penger, og vil kjøpe klubben uten å ta opp lån i det hele tatt.

Driver United-restauranter

Peter Lim beskrives som en engasjert fotballtilhenger. Han innehar Asia-franchisen til en kjede restauranter med Manchester United-tema. Og nå vil han kjøpe erkerivalen.

Ifølge en kilde som nyhetsbyrået AFP har snakket med, vil han selge den franchisen hvis han får tilslaget på Liverpool.

Lims penger skal dekke hele klubbens gjeld, en gjeld som beløper seg til rundt 200 mill pund.

- Mitt bud gir klubben en trygg finansiell plattform som de kan bygge videre på. På bakgrunn av utviklingen i salgsprosessen hittil, mener jeg at Martin (Broughton, styreformann i Liverpool) skylder meg å vurdere budet seriøst, skriver Lim.

Lim er Singapores åttende rikeste mann, og har bygd seg opp på aksjemegling. Ifølge det amerikanske business-magasinet Forbes er han god for 1,6 milliarder dollar - nærmere 10 milliarder norske kroner.

Kamp i retten

Liverpool i retten

Liverpool-fansen demonstrerte i hundrevis foran rettslokalet der tvisten mellom eierne og styreformannen skulle avgjøres

Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Liverpools styre vedtok i forrige uke å akseptere et bud på 300 millioner fra det amerikanske selskapet New England Sports Venture. De amerikanske eierne George Gillett jr. og Tom Hicks nektet imidlertid å godta salget, de ønsket en mye høyere pris.

Kampen mellom styreformannen og eierne var behandlet i retten tirsdag, like etter at Lim offentliggjorde sitt bud.

Liverpool-protest

Supporterne vil forhindre at Liverpool går i hundene

Foto: Sang Tan / Ap

Gillett og Hicks skylder Royal Bank of Scotland 237 mill pund. Hvis ikke dette betales seinest fredag, settes klubben under administrasjon og kan bli fratatt ni poeng i Premier League.

Midt oppe i dette har Liverpool hatt sin svakeste sesongstart på nesten 50 år. De har bare 6 poeng på sine første 7 kamper og ligger på nedrykksplass i Premier League. I tillegg ble de slått ut av ligacupen av lille Northampton.

Fotballnyheter