Viking viste klasse

Viking hadde ikke tapt på hjemmebane denne sesongen. Brann kom for å vinne, men ble satt på plass av et aggressivt hjemmelag.

Vikings Børre Stenslid og Branns Thorstein Helstad
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Brann ligger nå på andreplass etter at Stabæk tok over tabelltoppen.

LES OGSÅ: NRKSport.no fulgte Viking - Brann

Publikumsrekord

Viking har slitt litt innledningshvis i sesongen. Men på hjemmebane har de gjort jobben og i dag var det serielederen Brann som ble slått 3-1.

Sol og publikumsrekord var rammene rundt denne fotballfesten i Stavanger. 16600 betalende tilskuere hadde møtt opp og fikk se et Viking-lag som for alvor har meldt seg på i medaljekampen.

Åpnet hardt

Hjemmelaget åpnet hardt å styrte mesteparten av første omgang. Peter Ijeh var som vanlig giftig i bakrommet og like før pause fikk han lønn for strevet. Allan Gaarde og Alexander Ødegaard gjorde forarbeidet slik at Vikings toppscorer enkelt kunne sette ballen forbi Håkon Opdal i Branns mål.

Brann var langt fra dårlige, men klarte aldri å omsette målsjansene de skapte i mål. Mye takket være et godt midtstopperpar og en strålende Iven Austbø bakerst hos Viking.

God fotball

I andre omgang var det gjestene fra Bergen som åpnet best. To store målsjanser og et massivt press, var fasiten de første ti minuttene. Men i det 57. minutt fikk Viking frispark fra 20 meter.

Allan Gaarde skrudde ballen rundt muren, i stolpen og i mål. Dermed stod det 2-0 til vertene og Viking Stadion eksploderte i kveldssola mens Brann og Bergen fortvilte.

Redusering på straffe

Den etterlengtede reduseringen satte Martin Andresen inn på straffe og rødtrøyene øynet et håp. Men det var aldri noe tvil. Søren Berg kjemper inn ballen etter et hjørnespark på slutten av kampen og seieren var et faktum.

Viking leverte sannsynligvis årsbeste så langt i sesongen. Midtbanen fungerte perfekt hele kampen gjennom og vartet opp med huritg, presist og underholdene angrepsspill. Fortsetter Viking med slikt spill er de absolutt å regne med i toppen ev Eliteserien.

Fotballnyheter