Senket Sandnes Ulf med «Donald-kul» i pannen

ÅRÅSEN STADION (NRK.no): Et hovent øye, bandasje rundt hodet og en gigantisk kul i pannen var ikke nok til å stanse Pálmi Rafn Pálmason. Han scoret ett av målene da Lillestrøm rundspilte Sandnes Ulf.

kul

LSKs Petter Vaagan Moen gratulerer Palmi Rafn Palmason med 2-0-scoring.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..
LSK-jubel

Lillestrøm jubler, Sandnes Ulf fortviler.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

«Fugla på topp» ljomet over Åråsen ved kampslutt. Lillestrøm gikk rett til topps etter seieren over Ulf, en ledelse de riktignok mistet til Stabæk en time senere.

For LSK-spillerne var det uansett en stor opptur å rundspille Sandnes Ulf på hjemmebane. Bjørn Helge Riise sier de har måttet tåle noe kritikk etter 1-1 mot Haugesund i serieåpningen forrige helg.

– At noen dømmer oss nord og ned gjør ingenting, det gir oss bare et ekstra gir til å motbevise påstanden. Det har vært mange tunge sesonger og det minsker på tribunene. For å få folk tilbake må vi overbevise. Da er det godt å starte med 4-1, sier han til NRK.

Måtte bandasjere hodet

Det var riktignok ikke den helt store forestillingen som utspilte seg på Åråsen. Først på overtid av første omgang begynte ting å skje.

Da gikk Palmi Rafn Palmason i bakken etter en duell med Ulfs Tijan Jaiteh, og dommeren mente det kvalifiserte til straffe. Den satte Petter Vaagan Moen trygt i nettet.

Palmason fikk seg en real kul i pannen etter hodeduellen. Han måtte gå av banen, men i starten av andre omgang var han overraskende nok tilbake i spill.

Da hadde han fått bandasje rundt hele hodet og øyet var svært hovent - uten at det så ut til å hindre Palmason særlig på banen.

Han satte inn 2-0 et snaut kvarter etter pause da han plutselig fikk stå helt alene ved stolpen etter en corner. Diego Rubio reudserte for gjestene like etter. Da var det fortsatt kamp, og gjestene presset for utlikning.

Pene mål

Andre omgang skulle vise seg å bli langt mer underholdende enn de første 45 minuttene.

Et snaut kvarter før full tid fikk Ulfs Aksel Berget Skjølsvik rødt kort, og da var egentlig løpet kjørt. Ulf-spillerne fikk mer enn nok med å forsvare seg.

– For meg ser det ut som et helt feil idømt rødt kort. Det er fortvilende, for vi er på vei inn i kampen på tidspunktet men mister helt piffen etterpå, sier Aksel Berget Skjølsvik til NRK.

Et selvmål av Hannes Thor Halldorsson og en overtidsscoring av Ohi Omoijuanfo sørget for en solid Lillestrøm-seier. Den ballen gikk for sikkerhets skyld i begge stolpene før den havnet i nettet.

– Det var fint at publikum fikk med seg den før de dro hjem, sa trener Magnus Haglund til TV 2 etter kampslutt.

Fotballnyheter