Klar Brann-seier over Sandnes Ulf

En god andreomgang gav Brann sesongens første seier med 3-1 over nykomlingen Sandnes Ulf.

Rudolph Austin

Rudolph Austin jubler foran hjemmefansen etter å ha gitt laget 1-0 på straffe

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

Gjestene var godt med før pause, og 1-1 etter første omgang kan faktisk hjemmelaget si seg mest fornøyd med. Riktignok tok Brann ledelsen på et klokkelart straffespark, sikkert satt inn av Rudolph Austin. Det var Amin Askar som ble felt.

Men etterhvert var det Sandnes Ulf som tok over, og Kamal Saaliti utliknet med eg flott plassert heading, utagbart for Branns keeper-vikar Halldor Halldorsson.

Brann rotet det stadig til for seg med upresise pasninger, og det var Ulf som skapte det meste mot slutten av omgangen.

- Motstanderens trykk gjorde det vanskelig for oss før pause, mens vi virket usikre og nervøse. Vi fikk tatt en prat om det i pausen, og hele laget løftet seg i annen omgang, konstaterte Brann-trener Rune Skarsfjord til NTB.

Klokt bytte i pausen

Brann-keeper Hannes Halldorssón

Islendingen Halldor Halldorsen ble kastet inn på Brann-laget. Han er innlånt som nødløsning i Piotr Leciejewskis skadefravær

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

For Skarsfjord satte inn Fredrik Haugen fra start i andre omgang, og det gav resultater. Brann viste mye mer oppfinnsomhet i oppbygningen, og da kom også sjansene.

To av dem gav to raske mål. Haugen spilte fri Amin Askar, som satte ballen i nærmeste hjørne. Og to minutter seienre som løftet ballen elegant over keeper, og 3-1.

Derfra og inn kontrollerte Brann inn til seier i sesongens første hjemmekamp, og de kunne lett fått både ett og to mål til. Men Skarsfjords menn er trolig fornøyd med seieren og andreomgangen.

- Jeg klarer aldri å være helt fornøyd når laget ikke tar poeng, men vi gjør en god kamp og skaper sjanser mot Brann på bortebane. Det handler om å ta vare på de mulighetene vi får og samtidig luke bort utilgivelige feil som ved Brann-scoringene i annen omgang, sa Sandnes Ulf-trener Asle Andersen.

Snytt for straffe

Sandnes Ulf hadde en gigantsjanse til redusering i de siste sekundene av kampen. Da var Tommy Høiland forbi keeper, og ble felt. Ulf ble snytt for en soleklar straffe av den ellers gode dommer Kristoffer Helgerud.

Episoden hadde ingenting å si for poengfordelingen, men den kunne og burde gitt keeper-vikaren rødt kort og Brann enda flere keeperproblemer til bortemøtet med Molde andre påskedag¨.

Fotballnyheter