Hopp til innhold

– Vi har slutta å være forbanna, nå er vi bare bekymra og redde

Vålerengas supporterklubb, Klanen, mener klubbledelsen «ikke leverer varene» og at spillerne virker fullstendig umotiverte. – Det er naturlig at det blir litt murring, svarer VIF-kapten Kristofer Hæstad.

VIF-Klanen

Klanen går hardt ut mot ledelsen og spillerne i sin egen klubb, noe kaptein Kristofer Hæstad mener er naturlig.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Talsmann for Klanen, Christian Kjellsen, forteller at det er særlig fire ting de mener er galt med Vålerenga:

 • Spillerne virker umotiverte.
 • Trenerapparatet får ikke laget til å fungere.
 • Det medisinske apparatet fungerer ikke godt nok, da altfor mange spillere er småskadet til enhver tid.
 • Feil spillere kjøpes, mens gode spillere selges.

- Vi har nesten sluttet å være forbanna, nå er vi bare bekymra og redde. Et nedrykk ville vært krise, sier Kjellsen til NRK.

Vålerenga ligger for øyeblikket på 9. plass i eliteserien, 15 poeng bak ledende Molde.

- Vi har et av eliteseriens største budsjetter og har de beste tallene på papiret. Vi skal være i toppen av norsk fotball med det budsjettet og det spillermaterialet vi har, sier Kjellsen.

 • Hva skal til for å snu trenden i Vålerenga? Si din mening nederst i saken!

(Les videre under bildet)

Kristofer Hæstad

Det har vært mye frustrasjon for Kristofer Hæstad og Vålerenga denne sesongen.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Ingen løsning

Selv om Kjellsen mener Vålerenga har gode spillere, er han aller mest skuffet over prestasjonene spillergruppa har vist denne sesongen. Han trekker fram cuptapet mot Kjelsås som det aller verste.

- Spillerne virker fullstendig umotiverte, og burde fått en dose buksevann hele gjengen. Vi greier ikke være gode mot dårlige lag, og blir pissa på av gode lag. Da har vi et prioblem, sier Kjellsen.

Han har imidlertid ingen plan for hvordan Vålerenga kan snu den, i deres øyne, negative trenden.

- Nei, vi har ikke noen løsning. Men vi må få uttrykke vår bekymring, og et krav om at det kommer noen flere forklaringsmodeller enn at vi spilte litt dårlig i 2. omgang, sier han.

På overgangsfronten mener Klanen også at Vålerenga har kommet dårlig fra det. Samtidig mener de at flere spillere blir bedre av å forlate hovedstadsklubben, og har trolig Mostafa «Mos» Abdellaoue i tankene.

«Mos» har storspilt i Tromsø denne sesongen, på lån fra nettopp Vålerenga.

(Les videre under videoen)

Video 4470705b-d61a-435d-8dde-702913635240.jpg

Se video: Klanen er misfornøyd med klubben sin.

Misfornøyd Andresen

Kjellsen innrømmer at det er klikker innen Klanen som mener VIF-sjef Martin Andresen må vurdere sin stilling, men mener ikke selv at et trenerbytte er løsningen på alle problemene.

- Jeg har såpass stor respekt for Andresen, og jeg antar at han, som den redelige fyren han er, har sine vurderinger knyttet til dette. Vi går ikke på person, men samlet sett er det en ledelse i VIF som ikke klarer å levere varene, sier han.

Andresen selv medgir at resultatene ikke har vært gode nok i år, men ønsker ikke å gjøre noen store endringer likevel.

- Vi er ikke fornøyd med måten vi har spilt på så langt, men vi vet at måten vi ønsker å spille på er riktig. Vi vet også at det er dit vi vil, og at måten vi trener på for å komme dit er riktig, sier han til NRK.

Kaptein Kristofer Hæstad mener uansett at problemet ikke skyldes manglende vilje i spillergruppa.

- Vi ønsker mer enn noen å vinne fotnallkamper, det er mer det at vi ikke får det til å stemme ute på banen. Men det er naturlig at det begynner å murre litt når vi presterer så dårlig som vi gjør, sier han til NRK.

Hva skal til for å snu trenden i Vålerenga? Si din mening her!

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Klopp sesongens manager i Premier League

  Liverpool-manager Jürgen Klopp er kåret til sesongens manager i Premier League for 2021/22, det kom frem i en prisutdeling tirsdag kveld.

  Klopp ledet Liverpool til den sure andreplassen i Premier League, ett poeng bak seriemester Manchester City.

  Pep Guardiola (Manchester City), Eddie Howe (Newcastle), Thomas Frank (Brentford) og Patrick Vieira (Palace) var også nominert i samme kategori.

  Prisen ble for øvrig delt ut av tidligere United-manager Alex Ferguson.

  Jürgen Klopp
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Haaland på plass i Manchester

  Erling Braut Haaland har landet i Manchester for å fullføre overgangen til Mancester City, skriver Manchester Evening News.

  Avisen har også fått tak i et bilde som skal vise den norske superspissen i en bil på vei til Citys anlegg for å gjennomføre overgangen til den engelske seriemesteren.

  Klubben offentliggjorde nylig at partene hadde kommet til enighet om en overgang, men det ventes en større presentasjon av Haaland så fort alt er i orden av medisinske tester og formaliteter.

  City skal etter ferien reise på sesongoppkjøring til USA, og der kan fort Haaland få sine første minutter i den lyseblå drakten når kamper venter mot Houston og Green Bay.

  Men først skal Haaland på landslagssamling med Norge, der fire kamper venter i Nasjonsligaen i juni.

  Haaland
  Foto: LEON KUEGELER / Reuters
 • Hansen mister "cup-El Clasico"

  Caroline Graham Hansen slit med ein skade i høgrefoten og går glipp av Barcelonas semifinale mot Real Madrid i den spanske fotballcupen.

  Barcelona opplyser om skaden i ei medisinsk oppdatering på Twitter.

  Graham Hansen spelte laurdag alle minutt i 1-3-tapet for Lyon i Champions League-finalen. Ho hadde målgivande pasning på Barcelonas reduseringsmål.

  Katalanarane vann den spanske ligaen suverent og blir favorittar mot Real Madrid i cupen. El Clásico-oppgjeret blir spelt i Alcorcón like utanfor Madrid. Der blir også finalen arrangert førstkommande søndag.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: LLUIS GENE / AFP
 • Omdal utnemnd til riddar

  Per Ravn Omdal (74) fekk tysdag synleg bevis på at han er utnemnt til riddar 1. klasse av St. Olavs Orden. Han blir heidra for sin innsats for kvinnefotballen.

  Den tidlegare fotballpresidenten (1987-92 og 1996-2004) har i sine mange verv i fotballen vore ein forkjempar for kvinnefotball både nasjonalt og internasjonalt. Han har hatt styreverv både i Uefa og Fifa, og har vore leder av Fifas kvinnekomité.

  – Dette er veldig fortent. Per er ein av dei aller største i norsk fotballs historie. Den jobben han har gjort, og betydninga han har hatt for heile norsk fotball på alle nivå, er enorm. Per har alltid brent spesielt for integrering og at fotball skal vere for alle. Han har vore svært viktig for anleggsutviklinga med kunstgrasbaner, og ikkje minst har han hatt ei helt avgjerande rolle for kvinnefotballen, sa fotballpresident Lise Klaveness.

  Per Ravn Omdal
  Foto: Sjur Natvig / NTB
 • Kovac tar over Wolfsburg

  Niko Kovac får jobben med å løfte Wolfsburg etter en skuffende Bundesliga-sesong. Han har tidligere trent Bayern München.

  Wolfsburg ble bare nummer tolv på tabellen i den tyske toppdivisjonen. I fjor ble det fjerdeplass og mesterligabillett.

  Kovac har skrevet under en treårskontrakt og erstatter Florian Kohfeldt i klubben fra bilbyen. Den tyskfødte kroaten har stått uten trenerjobb siden han fikk sparken i Monaco i januar.

  Niko Kovac
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB