Hopp til innhold

– Vi har slutta å være forbanna, nå er vi bare bekymra og redde

Vålerengas supporterklubb, Klanen, mener klubbledelsen «ikke leverer varene» og at spillerne virker fullstendig umotiverte. – Det er naturlig at det blir litt murring, svarer VIF-kapten Kristofer Hæstad.

VIF-Klanen

Klanen går hardt ut mot ledelsen og spillerne i sin egen klubb, noe kaptein Kristofer Hæstad mener er naturlig.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Talsmann for Klanen, Christian Kjellsen, forteller at det er særlig fire ting de mener er galt med Vålerenga:

 • Spillerne virker umotiverte.
 • Trenerapparatet får ikke laget til å fungere.
 • Det medisinske apparatet fungerer ikke godt nok, da altfor mange spillere er småskadet til enhver tid.
 • Feil spillere kjøpes, mens gode spillere selges.

- Vi har nesten sluttet å være forbanna, nå er vi bare bekymra og redde. Et nedrykk ville vært krise, sier Kjellsen til NRK.

Vålerenga ligger for øyeblikket på 9. plass i eliteserien, 15 poeng bak ledende Molde.

- Vi har et av eliteseriens største budsjetter og har de beste tallene på papiret. Vi skal være i toppen av norsk fotball med det budsjettet og det spillermaterialet vi har, sier Kjellsen.

 • Hva skal til for å snu trenden i Vålerenga? Si din mening nederst i saken!

(Les videre under bildet)

Kristofer Hæstad

Det har vært mye frustrasjon for Kristofer Hæstad og Vålerenga denne sesongen.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Ingen løsning

Selv om Kjellsen mener Vålerenga har gode spillere, er han aller mest skuffet over prestasjonene spillergruppa har vist denne sesongen. Han trekker fram cuptapet mot Kjelsås som det aller verste.

- Spillerne virker fullstendig umotiverte, og burde fått en dose buksevann hele gjengen. Vi greier ikke være gode mot dårlige lag, og blir pissa på av gode lag. Da har vi et prioblem, sier Kjellsen.

Han har imidlertid ingen plan for hvordan Vålerenga kan snu den, i deres øyne, negative trenden.

- Nei, vi har ikke noen løsning. Men vi må få uttrykke vår bekymring, og et krav om at det kommer noen flere forklaringsmodeller enn at vi spilte litt dårlig i 2. omgang, sier han.

På overgangsfronten mener Klanen også at Vålerenga har kommet dårlig fra det. Samtidig mener de at flere spillere blir bedre av å forlate hovedstadsklubben, og har trolig Mostafa «Mos» Abdellaoue i tankene.

«Mos» har storspilt i Tromsø denne sesongen, på lån fra nettopp Vålerenga.

(Les videre under videoen)

Video 4470705b-d61a-435d-8dde-702913635240.jpg

Se video: Klanen er misfornøyd med klubben sin.

Misfornøyd Andresen

Kjellsen innrømmer at det er klikker innen Klanen som mener VIF-sjef Martin Andresen må vurdere sin stilling, men mener ikke selv at et trenerbytte er løsningen på alle problemene.

- Jeg har såpass stor respekt for Andresen, og jeg antar at han, som den redelige fyren han er, har sine vurderinger knyttet til dette. Vi går ikke på person, men samlet sett er det en ledelse i VIF som ikke klarer å levere varene, sier han.

Andresen selv medgir at resultatene ikke har vært gode nok i år, men ønsker ikke å gjøre noen store endringer likevel.

- Vi er ikke fornøyd med måten vi har spilt på så langt, men vi vet at måten vi ønsker å spille på er riktig. Vi vet også at det er dit vi vil, og at måten vi trener på for å komme dit er riktig, sier han til NRK.

Kaptein Kristofer Hæstad mener uansett at problemet ikke skyldes manglende vilje i spillergruppa.

- Vi ønsker mer enn noen å vinne fotnallkamper, det er mer det at vi ikke får det til å stemme ute på banen. Men det er naturlig at det begynner å murre litt når vi presterer så dårlig som vi gjør, sier han til NRK.

Hva skal til for å snu trenden i Vålerenga? Si din mening her!

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Paulo Fonseca ny Lille-trener

  Den tidligere Sjakhtar Donetsk- og Roma-treneren Paulo Fonseca har skrevet under en toårsavtale med franske Lille.

  Det bekrefter klubben på sine hjemmesider. For snart to uker siden kunngjorde Lille at 49 år gamle Jocelyn Gourvennec var ferdig etter bare ett år som trener for det franske mesterlaget fra 2020/21-sesongen.

  – Det er et stolt øyeblikk og en stor ære å ta fatt på denne jobben. Jeg er glad for å starte dette eventyret og er veldig klar til å begynne å jobbe med spillerne og resten av støtteapparatet, sier Fonseca.

  Portugiseren hadde stor sportslig suksess i løpet av tiden i Sjakhtar Donetsk, blant annet ved å vinne serien og cupen i alle tre sesongene han ledet laget.

  Paulo Fonseca
  Foto: MIGUEL RIOPA / AFP
 • Lukaku vender tilbake til Inter

  Romelu Lukaku lånes ut fra Chelsea til Inter, bare ett år etter han gikk motsatt vei i en avtale verdt mer enn 1,1 milliard kroner.

  Spissen opplevde en trøblete sesong i London-klubben i fjor, og noterte seg bare for åtte mål på 26 ligakamper for Chelsea.

  Nå vender han tilbake til Milano og Inter, hvor han scoret hele 47 mål på 72 kamper i Serie A i perioden 2019 til 2021.

  Premier League - Leeds United v Chelsea
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Jøsendal fra start mot Danmark

  Landslagssjef Martin Sjögren gjør noen endringer i forsvar i den viktige EM-generalprøven mot Danmark onsdag kveld. Inn fra start kommer Rosenborg-spiller Anna Jøsendal. Hun tar ventreback-posisjonen, mens Julie Blakstad flyttes over på høyreback.

  – Det er fordi våre to tiltenkte høyrebacker er skadet. Synne Skinnes Hansen prøvde vi der sist, men nå ønsker vi å prøve Anna, fordi hun har vært god og unnagjort debuten hvor hun var veldig nervøs, sier Sjögren til NRK.

  Både Tuva Hansen og Anja Sønstevold står over mot Danmark på grunn av skader. Det samme gjør Celin Bizet Ildhusøy. Sjögren opplyser om at alle tre ligger an til å være skadefri til EM starter.

  Resten av laget er likt som mot New Zealand. Dermed blir Norges startoppstilling slik:

  Guro Pettersen - Anna Jøsendal, Maria Thorisdottir, Maren Mjelde - Guro Reiten, Frida Maanum, Ingrid Syrstad Engen, Amalie Eikeland - Caroline Graham Hansen - Ada Hegerberg

  Football, International friendly, Norway - New Zealand. Anna Jøsendal.
  Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY
 • Bohinen permanent klar for Serie A-klubben Salernitana

  Den italienske fotballklubben Salernitana har benyttet seg av utkjøpsklausulen på den norske midtbanespilleren Emil Bohinen.

  Det bekrefter klubben på sine nettsider onsdag. Bohinen har signert en avtale som strekker seg fram til 2026.

  Emil Bohinen hentes fra russiske CSKA Moskva. 23-åringen har vært utlånt til Salernitana siden januar, hvor han fikk elleve kamper i Serie A i løpet av vårsesongen.

  Han var med på å berge plassen i den øverste divisjonen etter at Salernitana endte på 17.-plass med 31 poeng.

  Bohinen spilte for Stabæk før han ble hentet til CSKA Moskva i februar 2021. Den gang signerte han en kontrakt på 4,5 år med den russiske hovedstadsklubben.

  Han er sønn av tidligere landslagsspiller Lars Bohinen.

  Emil Bohinen
  Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
 • Gjelsten trekker seg ut av Molde – Kjell Inge Røkke blir eneeier

  Kjell Inge Røkke kjøper opp Bjørn Rune Gjelstens eierandel på en tredel i Molde Fotball AS.

  – Kjell Inge har gjennom 30 år vært en drivende kraft i utviklingen av Molde Fotball AS og Molde FK, og siden 2013 har Bjørn Rune vært deleier. Bjørn Rune velger nå å tre ut som eier, men vi er sikre på at han fortsatt er en ivrig supporter og bidragsyter til Molde FK, sier styreleder Leif-Arne Langøy i Molde Fotball AS til klubbens hjemmeside.

  Røkke kjøper eierandelene via Stiftelsen Molde Fotball.

  – Engasjementet handler om mer enn fotball. Enda viktigere er idrettens og Aker Stadions betydning for inkludering av alle og tilhørighet til Molde-regionen, sier Kjell Inge Røkke og fortsetter:

  – Jeg vil takke Bjørn Rune for hans engasjement og økonomisk støtte gjennom mange år.

  Aker-eieren har bidratt økonomisk til Molde FK siden 1992. Forretningsmannen har også hjulpet med betydelige beløp til fotballstadion og til klubber, lag, foreninger og frivillige organisasjoner som selger sesongkort til Moldes hjemmebane.

  (NTB)

  Røkke og Gjelsten
  Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix