NRK Meny
Normal

Livstruende skadd av motstander-påkjørsel

En tilhenger av den danske fotballklubben Horsens ble sendt til sykehus med livstruende skader etter å ha blitt påkjørt av Odense-tilhengere. Politiet mener påkjørselen skjedde med vilje.

Bilpåkjørsel i Horsens
Foto: Sxanpix

Horsens slo Odense meget overraskende 1-0 mandag kveld, og det ble trolig for mye for noen av de tilreisende supporterne fra Odense.

På vei fra stadion kjørte en bil med fire Odense-supportere rett inn i en gruppe Horsens-tilhengere. En av de påkjørte ble innlagt med kraniebrudd, indre blødninger og brudd i hofte og skulder. Politiet mener påkjørselen skjedde bevisst.

To av de fem andre ble også skadd, mens de tre andre slapp unna med skrubbsår.

Sjokkerte vitner

Til Horsens Folkeblad forteller et vitne om dramatikken.

- Vi sto tre gutter og snakket sammen etter kampen på en parkeringsplass. Plutselig hører vi et voldsomt smell. Vi løper ut på veien og ser to karer som ligger på fortauet, mens en tredje ligger på veien under en bil.

De tre guttene løp raskt til ulykkestedet.

- Den ene av de to så ut til å ha brukket beinet, men den andre klager over smerter i ryggen. Men det så ikke så ille ut som for ham som lå under bilen.

I livsfare

Det så virkelig dramatisk ut for mannen som hadde havnet under en bil. Flere vitner kom løpende til.

- Han var fylt med blod i hodet, og det så ut som det stakk et bein eller en knokkel ut fra hoften. Han hadde hatt skrapet opp deler av huden på magen, forteller vitnet videre.

Mannen er lagt inn på sykehuset med kraniebrudd, brukket hofte, brukket skulder, brukket bein og indre blødninger, og skal i morgentimene tirsdag være i livsfare.

Prøvde å stikke av

Bilisten kjørte fra ulykkesstedet, men ble raskt innhentet og stoppet av politiet. De fire i bilen, alle mellom 18 og 21 år, ble pågrepet.

Politiet skal avhøre de fire i dag, og deretter ta stilling til om alle eller noen av dem skal tiltales.

Kan bli drapstiltale

- Det kan fort bli tiltale for drap, ettersom den hardest skadde er i livsfare, sier vaktsjefen i Sydøstjylland-politiet til ekstrabladet.dk.

Påkjørselen skjedde i menneskemylderet utenfor stadion, og det var mange vitner til hendelsen.

- Vi har en lang liste med vitner å avhøre, så vi skal nok få kartlagt omstendighetene, sier vaktsjefen.

Fotballnyheter