NRK Meny
Normal

Wæhler: – Skal han ta ut laget nå?

Kjetil Wæhler går ut mot sportssjefen i IFK Göteborg, etter at klubben ikke lenger vil satse på ham.

Kjetil Wæhler

Kjetil Wæhler kjøper ikke argumentene om at han er for gammel for IFK Göteborg.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Skal Gren begynne å ta ut laget nå? Og hva hvordan vet han hva jeg aksepterer og ikke? sier Wæhler.

Bakgrunnen for uttalelsene skyldes utspillet til Mats Gren, sportssjef i IFK Göteborg, der han stempler den norske midtstopperen som for gammel, og at han ikke ville tålt en tilværelse på benken.

Uaktuelt å ha med Wæhler videre

Etter en solid høst mener flere at klubben bør forlenge med Wæhler. 38-åringen har vært sentral for lagets gode sesong, og bidratt til at de er på vei mot både medalje og europakvalifisering, uten at det vinner ny tillitt hos klubbledelsen.

– Det var en bedømming av hele situasjonen. Vi vil bytte i den posisjonen, uttaler sportssjefen til svenske Aftonbladet, og forteller videre at utfordrer Hjalmar Jonsson likevel blir en mann de skal satse på – til tross for at han bare er fire år yngre enn Wæhler.

– Jeg synes forklaringen med at jeg er for gammel er litt tynn. Jeg synes prestasjoner skal avgjøre, ingenting annet, smeller det fra midtstopperen.

Wæhler ville tatt fighten

At alder blir lagt til grunn for at klubbledelsen ikke ønsker å fortsette samarbeidet er heller ikke det eneste som får Wæhler til å reagere. Han mener den svenske sportssjefen tolker vel mye i intervjuet med Aftonbladet.

– Det er kanskje dumt å gå inn på dette, men Kjetil hadde fått det vanskelig om han havnet på benken. Hjalmar vil jo heller ikke sitte der, men han tar det lettere om det skulle bli slik, sier Gren til den svenske avisen.

Wæhler, som kun har igjen to kamper for Göteborg-klubben, er blottet for forståelse:

– Jeg har vært i klubber der konkurransen om plassene har vært stor, og tatt fighten. Kommer det spillere som er bedre enn meg, hadde jeg selvsagt akseptert å sitte på benken. Det skal bli interessant å se hva som kommer inn, sier 38-åringen.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.