Kjempetabbe senket Arsenal i storoppgjøret

Kun én hviledag og hele ti bytter hindret ikke José Mourinho og Chelsea fra å ydmyke Arsenal i storkampen på Emirates. Men Chelsea fikk god hjelp av stakkars Carl Jenkinson.

SOCCER-ENGLAND/CUP Chelsea's Azpilicueta celebrates scoring with Willian and De Bruyne during their English League Cup fourth round soccer match against Arsenal at Emirates Stadium in London

Her feirer César Azpilicueta 1-0-scoringen til Chelsea. Spanjolen fikk imidlertid god hjelp av Arsenal-forsvarer Carl Jenkinson i forkant av scoringen.

Foto: TOBY MELVILLE / Reuters
FBL-ENG-LCUP-ARSENAL-CHELSEA

Carl Jenkinson var uheldig i forkant av 1-0-målet. Her er han i duell med Michael Essien.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

José Mourinho hvilte flere stjerner i ligacupkampen mot London-rival Arsenal tirsdag kveld. Det er nemlig kun gått én dag siden Chelsea slo Manchester City hjemme i London.

Men Chelsea-reservene hadde likevel få problemer med å sende Arsenal ut av ligacupen.

– Denne seieren betyr at vi har en stor tropp. Det er vanskelig for manageren å ta ut et lag, men vi vil kjempe for hverandre og prøve å vinne alle kampene, sier Juan Mata til BBC rett etter kampen.

Arsenal styrte

Det måtte imidlertid en kjempetabbe av hjemmelaget og Carl Jenkinson til for at Chelsea skulle finne nettmaskene i første omgang.

I det 25. minutt prøvde Jenkinson å heade ballen tilbake til egen målvakt, men spanske César Azpilicueta snappet opp pasningsforsøket og fikk en meget lett jobb med å score.

Arsenal styrte kampen, spesielt etter pause da Giroud og Özil entret banen, men det hjelper lite når man ikke klarer å score.

Score kan imidlertid Chelseas spanjoler: Nevnte Mata doblet ledelsen i det 65. minutt med et vakkert skudd i det lengste hjørnet.

Chelsea vant til slutt kampen 2–0 og dermed er de klare for kvartfinalen.

United vant enkelt

David Moyes gjorde som José Mourinho og byttet hele ti spillere fra forrige kamp, men Manchester United hadde likevel få problemer hjemme mot et Norwich-lag uten Alexander Tettey i troppen.

Javier Hernandez (2), Phil Jones og Fabio scoret i 4-0-seieren på Old Trafford.

FBL-ENG-LCUP-MAN UTD-NORWICH

Manchester Uniteds Javier Hernandez scoret to i seieren over Norwich.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Fotballnyheter

Videoklipp

Ada Hegerberg header inn et frispark slått av søster Andrine Hegerberg
Arsenal vant 2-1 over Burnley.
Wayne Rooney scoret fire minutter på overtid og reddet 1–1 for Manchester United da de gjestet Stoke. Stokes ledermål kom etter et selvmål av Juan Mata.
Liverpool tapte 3-2 for Swansea.