Deila: – Jeg driter i om det var straffe

Vidar Örn Kjartansson lekte seg med Strømsgodset, men blir beskyldt for å filme.

Kjartansson feirer scoring

Vidar Örn Kjartansson scoret to ganger og ble beskyldt for å filme seg til straffespark.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Med mål nummer fem og seks for sesongen sendte Vidar Örn Kjartansson Strømsgodset hjem til Drammen uten både poeng og serieledelse.

Den første scoringen var en toppspiss verdig. Den andre, et lekkert utført straffespark.

– Han kaster seg

Men da Kjartansson tilsynelatende ble felt av Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey fikk han også høre det. Gjestenes keeper og flere av de andre spillerne var rasende på dommer Tommy Skjerven som pekte på straffemerket.

– Jeg får ikke vondt i hvert fall. Det burde jeg gjort hvis han kommer så hardt inn i meg som dommeren mener. Det er litt merkelig hvis det var veldig kontakt for å si det sånn, sa Kwarasey til C More etter kampen.

C More-ekspert Steffen Iversen var langt mer bombastisk.

– Det er ikke straffespark, han kaster seg. Det er filming og det liker vi ikke å se.

Kjartansson mener påstandene er tull.

– Jeg filmet ikke. Det var straffe, det var kontakt, sa han uten å virke brydd etter kampen.

Strømsgodset-trener Ronny Deila var misfornøyd med sitt eget lag, og brydde seg lite om straffesituasjonen.

– Jeg driter i om det er straffe eller ikke. Vi fortjener å tape. Vi var elendige og de hadde scoret før eller siden, sa Godset-treneren til C More.

Rekdal i aksjon mot Strømsgodset

Kjetil Rekdal var både imponert og skuffet over sitt nye stjerneskudd.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var naturlig nok fornøyd med sin islandske spiss, men lite imponert over situasjonen der han gikk i bakken.

– Jeg ser her på reprisen at det der er ikke straffe. Sånn skal du ikke gjøre, og det skal Vidar få høre og.

Ny publikumsfavoritt

Selv om straffesituasjonen var omdiskutert, er Kjartansson uansett blitt en populær mann hos Oslo-publikummet.

Den 24 år gamle islendingen har vært et skikkelig lyspunkt hos et Vålerenga som har hatt en ustabil start på sesongen. Etter 44 minutter fikk han stå alene inne i Strømsgodsets straffefelt, ta ned ballen på brystet og hamre den inn forbi Adam Larsen Kwarasey. Det sendte Klanen til himmels.

– Jeg er vant til å score mål, men seks mål på like mange kamper er en fantastisk start. Jeg har gode trenere, lagkameratene gir meg ballen ofte og fansen er bra, sier Kjartansson.

103,2 desibel målte C More støynivået på Ullevaal til da Kjartansson banket inn 1-0 rett før pause. Islendingen er i ferd med å bli en favoritt både blant Klanen og blant medspillerne.

– Skal du være med i toppen må du ha en god spiss som leverer varene og det gjør han. Han har imponert meg fra dag 1, og står på godt for laget, sa en skadd Daniel Fredheim Holm om lagkameraten til C More.

Svenske Rasmus Lindkvist har også vist seg å være en positiv signering for blåtrøyene fra Oslo. Han satte inn sin tredje scoring for klubben og sørget for at Vålerenga vant 3-0 og dermed tok seg opp på en foreløpig femteplass i eliteserien. Strømsgodset er nummer tre.

Fotballnyheter