Normal

King lar seg ikke skremme av Uniteds stjernegalleri

ULLEVAAL STADION (NRK.no) Joshua King har bestemt seg for å forlate Manchester United i januar hvis han ikke får sjansen oftere, men 20-åringen tror det er mulig å kjempe seg til en plass før nyttår.

King

Her er Joshua King (20) under landslagets treningsøkt i Lillestrøm tirsdag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Drillo

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen har vært usikker på flere posisjoner før kampene mot Sveits og Kypros.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Jeg tror det kan gå. De har en vanvittig offensiv kraft, men venstrekanten er litt åpen og det er der jeg har sluppet til. Det ser lysere ut nå enn det gjorde for to måneder siden, og det er fortsatt to og en halv måned igjen til januar, sier King til NRK.no.

Han tror det er for optimistisk å satse på en fast plass, men oslogutten mener sjansene bør komme oftere enn de har gjort til nå.

– Jeg trenger spilletid. United har jo slitt mye med skader, og plutselig dukker det opp en mulighet. Jeg får se hvordan det ser ut etter hvert, sier King.

– Ikke i dialog med klubber

Kontrakten med Manchester United utløper i mai 2013. Britiske medier har allerede spekulert i at andre Premier League-klubber har vist interesse for 20-åringen, men det avviser hovedpersonen selv.

– Jeg har ikke hatt kontakt med noen. Det er United som gjelder frem til jul, sier King.

Siden Mohammed Abdellaoue (26) meldte forfall på grunn av skade, er Joshua King nå høyaktuell for å starte mot Sveits fredag.

20-åringen gjorde to gode innhopp mot Island og Slovenia, og mandag storspilte han for Manchester United U21 med blant annet to målgivende pasninger.

Trolig Braaten eller King som spiss

Moa i aksjon mot Hellas

Mohammed Abdellaoue har lenge vært Norges førstevalg. Nå fører en ryggskade til at andre vil få sjansen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen har mer enn antydet at Norge vil spille 4-5-1 mot Sveits i Bern. Dermed står valget mellom Alexander Søderlund, Daniel Braaten og Joshua King som ensom spiss.

– Både Braaten og King er sterke og raske. King er nok hakket hurtigere, mens Braaten er tøffere og har mer rutine, sier «Drillo» til NRK.no.

Braaten og King kan også brukes på kantene, men ifølge landslagssjefen vil kun én få kantrollen.

– Det er ikke aktuelt å bruke både Søderlund, Braaten og King fra start. Det blir maks to av dem, og minst én, sier «Drillo».

Mohammed Abdellaoue har fått kritikk for å ha scoret for lite mål på landslaget, og NRKs fotballekspert Lise Klaveness er blant dem som mener at «Moa» ikke kommer til sin rett som ensom spiss.

Den rollen hevder Joshua King at han ikke har noen problemer med.

– Jeg har spilt alene på topp både på United og U21-landslaget. Det er langt ifra en uvant posisjon, og jeg trives godt selv om jeg spiller alene eller sammen med en makker, sier King.

Fotballnyheter