Hopp til innhold

King lar seg ikke skremme av Uniteds stjernegalleri

ULLEVAAL STADION (NRK.no) Joshua King har bestemt seg for å forlate Manchester United i januar hvis han ikke får sjansen oftere, men 20-åringen tror det er mulig å kjempe seg til en plass før nyttår.

King

Her er Joshua King (20) under landslagets treningsøkt i Lillestrøm tirsdag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Drillo

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen har vært usikker på flere posisjoner før kampene mot Sveits og Kypros.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Jeg tror det kan gå. De har en vanvittig offensiv kraft, men venstrekanten er litt åpen og det er der jeg har sluppet til. Det ser lysere ut nå enn det gjorde for to måneder siden, og det er fortsatt to og en halv måned igjen til januar, sier King til NRK.no.

Han tror det er for optimistisk å satse på en fast plass, men oslogutten mener sjansene bør komme oftere enn de har gjort til nå.

– Jeg trenger spilletid. United har jo slitt mye med skader, og plutselig dukker det opp en mulighet. Jeg får se hvordan det ser ut etter hvert, sier King.

– Ikke i dialog med klubber

Kontrakten med Manchester United utløper i mai 2013. Britiske medier har allerede spekulert i at andre Premier League-klubber har vist interesse for 20-åringen, men det avviser hovedpersonen selv.

– Jeg har ikke hatt kontakt med noen. Det er United som gjelder frem til jul, sier King.

Siden Mohammed Abdellaoue (26) meldte forfall på grunn av skade, er Joshua King nå høyaktuell for å starte mot Sveits fredag.

20-åringen gjorde to gode innhopp mot Island og Slovenia, og mandag storspilte han for Manchester United U21 med blant annet to målgivende pasninger.

Trolig Braaten eller King som spiss

Moa i aksjon mot Hellas

Mohammed Abdellaoue har lenge vært Norges førstevalg. Nå fører en ryggskade til at andre vil få sjansen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen har mer enn antydet at Norge vil spille 4-5-1 mot Sveits i Bern. Dermed står valget mellom Alexander Søderlund, Daniel Braaten og Joshua King som ensom spiss.

– Både Braaten og King er sterke og raske. King er nok hakket hurtigere, mens Braaten er tøffere og har mer rutine, sier «Drillo» til NRK.no.

Braaten og King kan også brukes på kantene, men ifølge landslagssjefen vil kun én få kantrollen.

– Det er ikke aktuelt å bruke både Søderlund, Braaten og King fra start. Det blir maks to av dem, og minst én, sier «Drillo».

Mohammed Abdellaoue har fått kritikk for å ha scoret for lite mål på landslaget, og NRKs fotballekspert Lise Klaveness er blant dem som mener at «Moa» ikke kommer til sin rett som ensom spiss.

Den rollen hevder Joshua King at han ikke har noen problemer med.

– Jeg har spilt alene på topp både på United og U21-landslaget. Det er langt ifra en uvant posisjon, og jeg trives godt selv om jeg spiller alene eller sammen med en makker, sier King.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Brann-profil skadd

  Brann-spelar Tameka Yallop måtte forlate den siste treninga før onsdagens viktige meisterligamøte med Rosengård som følgje av ein skade.

  Det er Bergensavisen som omtalar episoden som naturleg nok var lite velkomen i Brann-leiren.

  – Eg aner ikkje kor ille det er. Som de også såg, så klarte ho ikkje fullføre treninga. Vi må berre sjå, men akkurat no veit vi ikkje om ho kan spele, seier Brann-trener Olli Harder til avisa.

  Australske Yallop gjekk også glipp av det første meisterligamøtet med Rosengård. Då var det ei lårhøne som skapte trøbbel.

  Den første kampen laga imellom enda 1–1. Laget som vinn samanlagt, går til gruppespelet.

  Fra venstre Tameka Yallop fra Brann og Maria Olsvik, Rosenborg. Sluttspill toppserien
  Foto: Bjørnar Morønning / NTB
 • John Obi Mikel legg opp

  Den nigerianske stjernespelaren John Obi Mikel (35) annonserte tysdag at han legg opp, skriv Irish Examiner.

  Mikel spela 11 år i Premier League med Chelsea. Men i Noreg er han nok mest kjend for såpeoperaen medan han var under kontrakt med Lyn, dit han kom som 17-åring i 2004.

  Der spela han seks kampar og scora eitt mål. Samstundes hevda Manchester United at dei hadde kjøpt stortalentet, og at kontrakten var signert.

  I mai 2005 blei han sporlaust borte, dagen før Uniteds manager Alex Ferguson skulle kome til Oslo. Lyn meinte Obi var kidnappa.

  Seinare blei Obi funnen saman med sin agent John Shittu. Mikel sa at han var lurt til å skrive under for United. Så blei han knytt til Chelsea i staden.

  Både Lyn og United klaga til FIFA på Shittus og Chelseas oppførsel. FIFA bestemte at Mikel skulle spele for Lyn til saka var løyst.

  Etter mykje om og men blei alle partane i juni 2006 omsider samde om at han skulle spele for Chelsea.

  Der vann han to seriegull, tre cupfinalar og meisterligaen i 2012.

  Seinare var han innom Tianjin (Kina), Middlesbrough (England), Trabzonspor (Tyrkia), Stoke (England) og Kuwait SC.

  – Eg ser tilbake på dei siste 20 årea av karrieren min, og eg må seie at eg er veldig fornøgd med alt eg klarte å oppnå, og endå viktigare måten det har forma meg som menneske, seier fotballprofilen.

  John Obi Mikel
  Foto: Cornelius Poppe / NTB
 • Uefa undersøker mulig rasisme mot finsk spiller

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har åpnet sak på mistanke om at Finland-profilen Glen Kamara ble utsatt for rasisme i 2-0-seieren over Montenegro.

  Det kommer fram i en kort uttalelse fra Finlands fotballforbund.

  To røde kort og fem advarsler ble gitt til det montenegrinske hjemmelaget i løpet av mandagens nasjonsligakamp i Podgorica. Underveis i det ampre oppgjøret utvekslet Kamara noen ord med flere av Montenegros spillere før han ble ført unna av lagkamerater og deler av det finske støtteapparatet, melder Yle.

  Finlands Glen Kamara
  Foto: SAVO PRELEVIC / AFP
 • Tromsø-forsvarer ute resten av sesongen

  Niklas Vesterlund (23) har i år vært en viktig brikke for Tromsø i Eliteserien. Et tretthetsbrudd gjør at de resterende kampene ryker.

  Nordlys opplyser at Vesterlund er ferdig for sesongen. Dansken har startet samtlige 23 kamper for Tromsø og scoret to mål.

  – Jeg gikk av rett etter pause mot Viking søndag for en drøy uke siden fordi jeg merket at det ble for mye. Jeg hadde hatt litt vondt i ryggen i en uke før det, men at det var så ille, det trodde jeg ikke, sier Vesterlund til iTromsø.

  Eliteserien i fotball 2022: Tromsø - Kristiansund
  Foto: Marius Simensen / NTB
 • Vålerenga-spiller ødela korsbåndet

  Agnete Nielsen (23) er satt ut av spill i lang tid. Vålerengas danske angriper pådro seg en alvorlig kneskade i 5-0-seieren over Stabæk nylig. Nielsen måtte ut etter en drøy halvtimes spill på Nadderud. MR-sjekken har avdekket at korsbåndet er ødelagt.

  – Jeg både kjente det og hørte det med en gang. Det er selvfølgelig trist, men jeg har slitt korsbåndet i det andre kneet tidligere og vet hva jeg må gjøre for å komme tilbake igjen. Og det skal jeg klare, sier hun i en uttalelse.

  Football, Toppserien, Arna-Bjørnar - Vålerenga
  Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY
Italy England Nations League Soccer