Forbannet King måtte oppmuntres over telefonen før superinnhoppet

ULLEVAAL STADION (NRK.no): Joshua King (21) var langt nede etter å ha blitt vraket fra start mot Kypros. En telefonsamtale senere var Blackburn-spissen klar for å vise Egil Drillo Olsen hva han er god for.

Joshua King

Joshua King imponerte ved å score etter under to minutter på banen da han ble byttet inn mot Kypros i VM-kvalifiseringen lørdag kveld.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Herregud, jeg er fotballspiller og jeg har følelser. Jeg var veldig skuffet og frustrert da jeg fikk beskjed om at jeg kom til å starte på benken. Jeg var sint, sier Joshua King til NRK.no etter ha kommet inn fra benken og scoret i Norges 2-0-seier over Kypros på Ullevaal.

Fredag fikk Blackburn-spissen beskjeden han minst hadde håpet på. Landslagssjef Egil Drillo Olsen fant ikke plass til angriperen i førsteelleveren til lørdagens VM-kvalifiseringskamp.

Joshua King

Joshua King var lite fornøyd med å bli benket mot Kypros.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Det hele endte riktignok godt for King, som brukte kun ett minutt og 54 sekunder på å doble Norges ledelse etter å ha blitt byttet inn.

Men King erkjenner at han neppe hadde lyktes på samme måte om det ikke var for en telefonsamtale med sin mentale trener Erik Bertrand Larsen fredag kveld.

– Når jeg var sur i går ringte jeg min mentale trener og klaget litt. Men han puttet ord i hodet på meg og hjalp meg. Så da jeg stod opp i dag så var det glemt, forteller King til NRK.no.

– Trengte en prat

– Hva var det Bertrand Larsen sa til deg?

– Det er personlig, svarer King.

For fire måneder siden tok den tidligere Manchester United-spissen kontakt med den mentale treneren, som har samarbeidet med kjente norske utøvere somSuzann Pettersen.

– Samarbeidet fungerer veldig bra. Jeg ringer han av og til, som i går da jeg trengte en prat. Ti minutter senere var jeg i bedre humør, og i dag smilte jeg igjen, sier King.

– Hadde det ikke vært for den samtalen, hadde jeg fortsatt vært sur, legger 21-åringen til.

Uenig med Drillo

Etter den viktige seieren over Kypros var landslagssjef Egil Drillo Olsen godt fornøyd med med sine disposisjoner fra sidelinjen.

På pressekonferansen omtalte han Joshua King som en typisk innbytter, som kan komme inn fra benken og endre kampbildet.

– Er du en typisk innbytter?

– Nei, det er jeg ikke enig i. Får jeg spille fra start, kan jeg gjøre som i dag, bare over 90 minutter, svarer King.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

King Drillo

Mens Egil Drillo Olsen slipper jubelen løs for Norges 1-0-scoring, forholder Joshua King seg rolig. – Det var ingen spesiell grunn til det. Jeg trodde det var et selvmål, forklarer King.

– Skal ikke sutre

21-åringen legger ikke skjul på at han mener han la inn en god søknad om å få starte tirsdagens kamp mot Sveits på Ullevaal.

– Jeg må bevise for Drillo at jeg ikke er innbytter. Jeg har lyst til å starte, og blir skuffet hvis ikke.

– Men det er kun elleve som får starte, så jeg respekterer valget hans uansett. Jeg har lært å være profesjonell. Jeg er ikke 15 år lengre, så jeg skal ikke sutre, sier King.

Lite jubling

Blackburn-proffen avviser samtdig at det var noen spesiell grunn til at han ikke slapp jubelen løs da Tarik Elyounoussi fant veien til nettmaskene på tampen av førsteomgangen.

Mens landslagssjef Drillo - som satt foran King på benken - jublet for scoring, forble King rolig.

– Det var ingen spesiell grunn til det. Jeg trodde det var et selvmål. Da jeg skjønte at det var Tarik, klappet jeg, forklarer King.

– Uansett så feiret jeg ikke min egen scoring noe særlig heller. Jeg hysjet bare litt på de som sier at jeg ikke kan score mål, sier King.

Nå er håpet at flere King-mål skal sørge for tur til Brasil neste sommer.

– Vi må slå Sveits. For jeg vil til Brasil! sier unggutten.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Tre mål på tre minutter i Molde

  Tre spinnville minutter snudde kampen mellom Molde og Viking på hodet.

  Eirik Ulland Andersen hadde sendt Molde i føringen etter en halvtimes spill, men det var senere i kampen dramatikken skulle utfolde seg.

  På stillingen 1-0 til Molde utliknet Samúel Fridjónsson for Viking etter 70 minutters spill. Rett fra avspark gikk Molde i angrep, og Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo satte lekkert inn 2-1.

  Men det ga seg ikke der. For rett fra avspark igjen gikk Viking i angrep. Shayne Pattynama styrte inn utlikningen via Martin Linnes, og rogalendingene hadde kommet tilbake for andre gang på tre minutter.

  Det var også det siste målet i kampen. Molde taper to poeng i gullkampen.

  Eliteserien i fotball 2021: Molde - Viking
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • André Hansen ut med skade

  Skadene hoper seg opp for landslaget før de viktige kampene mot Tyrkia og Montenegro om to uker. I kveld måtte keeper Hansen gi seg halvveis ut i andre omgang med det som så ut som en smell i kneet.

  – De undersøker han nå, så jeg vet ikke helt hva tilstanden hans er. Han fikk et spark i en duell, sier Åge Hareide.

  Selve kampen vant Rosenborg til slutt 3-1. Formspiller Stefano Vecchia satte inn 1-0 etter 26 minutter spill. Kent Håvard Eriksen utliknet ti minutt ut i andre omgang.

  Men Rosenborg kom tilbake. Vecchia headet inn sitt andre for kvelden et kvarter før slutt, mens Noah Holm punkterte kampen på overtid med RBKs tredje scoring.

  Med det tar Rosenborg viktige poeng i medaljestriden.

  Eliteserien fotball 2021: Rosenborg - Mjøndalen.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Kjempetabbe avgjorde for Vålerenga

  Agnete Nielsen utnyttet en tabbe av gjestene og senket erkerivalene rett før slutt. Malin Brenn mistet ballen på klønete vis, og Nielsen kunne enkelt avgjøre kampen.

  – Det skjedde veldig plutselig. Jeg hadde bare en tanke i hode, og det var at den ballen skal bare inn. Det var deilig. sier Nielsen.

  Det var også Vålerenga som kom best i gang i hovedstaden. Etter en halvtimes spill chippet Marie Dølvik Markussen Vålerenga i ledelsen etter en strålende kontring.

  Kampen var tett og jevn gjennom samtlige 90 minutter. Og LSK slo tilbake et kvarter før slutt. Mimmi Löfwenius ble truffet av innlegget til Emilie Haavi, og ballen skrudde så vidt inn ved lengste stolpe.

  Men drøye ti minutt før slutt avgjorde Agnete Nielsen, og sendte Vålerenga opp i ryggen på LSK på tabellen. Seieren holder også liv i medaljedrømmen til hovedstadslaget.

  – Det var en veldig viktig kamp rent innbyrdes også, for tabellen. Jeg har hørt at disse kampene er spesielle, og det var mange på stadion og god stemning, avslutter Nielsen.

 • Tviler på fullsatt Lerkendal

  Det åpnes for fulle stadioner igjen i helgen, men Rosenborg tror ikke det blir fullsatt på Lerkendal når 80-åringen Nils Arne Eggen skal hylles i kampen mot Mjøndalen søndag.

  Men selv om samfunnet da er gjenåpnet, tror ikke markedssjef Harald Lundemo i Rosenborg at det blir fulle tribuner allerede da.

  – Vi håper på 9-10.000, sier Lundemo til NTB.

  Det er langt under Lerkendals kapasitet på 21.400 tilskuere.

  – Folk trenger tid på å omstille seg, beskjeden om gjenåpning kom i seneste laget for denne kampen. Men mot Vålerenga skal vi ha en skikkelig åpningsfest der målet er å fylle Lerkendal, sier Lundemo om oppgjøret 17. oktober.

  mZarcfiz-V8
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Bayern München vant derbyet

  Tabelljumbo Greuther Fürth gikk offensivt til verks mot serieleder Bayern München, men måtte se seg slått 3-1 tross overtall i nesten en omgang.

  Håvard Nielsen og hans lagkamerater presset høyt og aggressivt fra start i Bayern-derbyet, men ble tatt på en kontring etter ti minutter. Gjestene doblet ledelsen før pause og økte den ytterligere selv om Benjamin Pavard ble utvist tidlig i den andre omgangen.

  Innbytter Cedric Itten nikket inn et trøstemål rett før slutt.

  Robert Lewandowski ville med scoring ha tangert legenden Gerd Müllers rekord på scoring i 16 bundesligakamper på rad, men kom ikke nærmere enn en avslutning i tverrliggeren. Han tvang også fram selvmålet som ga 3-0-ledelse.

  Bundesliga - Greuther Fuerth v Bayern Munich
  Foto: Andreas Gebert / Reuters
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo