NRK Meny
Normal

Forbannet King måtte oppmuntres over telefonen før superinnhoppet

ULLEVAAL STADION (NRK.no): Joshua King (21) var langt nede etter å ha blitt vraket fra start mot Kypros. En telefonsamtale senere var Blackburn-spissen klar for å vise Egil Drillo Olsen hva han er god for.

Joshua King

Joshua King imponerte ved å score etter under to minutter på banen da han ble byttet inn mot Kypros i VM-kvalifiseringen lørdag kveld.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Herregud, jeg er fotballspiller og jeg har følelser. Jeg var veldig skuffet og frustrert da jeg fikk beskjed om at jeg kom til å starte på benken. Jeg var sint, sier Joshua King til NRK.no etter ha kommet inn fra benken og scoret i Norges 2-0-seier over Kypros på Ullevaal.

Fredag fikk Blackburn-spissen beskjeden han minst hadde håpet på. Landslagssjef Egil Drillo Olsen fant ikke plass til angriperen i førsteelleveren til lørdagens VM-kvalifiseringskamp.

Joshua King

Joshua King var lite fornøyd med å bli benket mot Kypros.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Det hele endte riktignok godt for King, som brukte kun ett minutt og 54 sekunder på å doble Norges ledelse etter å ha blitt byttet inn.

Men King erkjenner at han neppe hadde lyktes på samme måte om det ikke var for en telefonsamtale med sin mentale trener Erik Bertrand Larsen fredag kveld.

– Når jeg var sur i går ringte jeg min mentale trener og klaget litt. Men han puttet ord i hodet på meg og hjalp meg. Så da jeg stod opp i dag så var det glemt, forteller King til NRK.no.

– Trengte en prat

– Hva var det Bertrand Larsen sa til deg?

– Det er personlig, svarer King.

For fire måneder siden tok den tidligere Manchester United-spissen kontakt med den mentale treneren, som har samarbeidet med kjente norske utøvere somSuzann Pettersen.

– Samarbeidet fungerer veldig bra. Jeg ringer han av og til, som i går da jeg trengte en prat. Ti minutter senere var jeg i bedre humør, og i dag smilte jeg igjen, sier King.

– Hadde det ikke vært for den samtalen, hadde jeg fortsatt vært sur, legger 21-åringen til.

Uenig med Drillo

Etter den viktige seieren over Kypros var landslagssjef Egil Drillo Olsen godt fornøyd med med sine disposisjoner fra sidelinjen.

På pressekonferansen omtalte han Joshua King som en typisk innbytter, som kan komme inn fra benken og endre kampbildet.

– Er du en typisk innbytter?

– Nei, det er jeg ikke enig i. Får jeg spille fra start, kan jeg gjøre som i dag, bare over 90 minutter, svarer King.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

King Drillo

Mens Egil Drillo Olsen slipper jubelen løs for Norges 1-0-scoring, forholder Joshua King seg rolig. – Det var ingen spesiell grunn til det. Jeg trodde det var et selvmål, forklarer King.

– Skal ikke sutre

21-åringen legger ikke skjul på at han mener han la inn en god søknad om å få starte tirsdagens kamp mot Sveits på Ullevaal.

– Jeg må bevise for Drillo at jeg ikke er innbytter. Jeg har lyst til å starte, og blir skuffet hvis ikke.

– Men det er kun elleve som får starte, så jeg respekterer valget hans uansett. Jeg har lært å være profesjonell. Jeg er ikke 15 år lengre, så jeg skal ikke sutre, sier King.

Lite jubling

Blackburn-proffen avviser samtdig at det var noen spesiell grunn til at han ikke slapp jubelen løs da Tarik Elyounoussi fant veien til nettmaskene på tampen av førsteomgangen.

Mens landslagssjef Drillo - som satt foran King på benken - jublet for scoring, forble King rolig.

– Det var ingen spesiell grunn til det. Jeg trodde det var et selvmål. Da jeg skjønte at det var Tarik, klappet jeg, forklarer King.

– Uansett så feiret jeg ikke min egen scoring noe særlig heller. Jeg hysjet bare litt på de som sier at jeg ikke kan score mål, sier King.

Nå er håpet at flere King-mål skal sørge for tur til Brasil neste sommer.

– Vi må slå Sveits. For jeg vil til Brasil! sier unggutten.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.