King om Høgmo-valg: – Jeg reagerte selv

ULLEVAAL (NRK): Joshua King (23) innrømmer at han ikke forsto sin egen landslagssjef da spissen ble byttet ut for spiss-kameraten i sluttminuttene mot Aserbajdsjan.

Joshua King og Per-Mathias Høgmo

MÅLLØS: Joshua King kom seg til flere sjanser, men det ble bare nesten for Norge og landslagssjef Per-Mathias Høgmo (innfelt).

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg reagerte selv. Jeg skal ikke ljuge. Jeg forstår hva han tenker. Han tror kanskje at jeg er litt mer sliten enn hva jeg er. Men jeg reagerer selvfølgelig, sier King når NRK videreformidler kritikken av de to siste byttene i 2.-omgang mot Aserbajdsjan.

Ødegaard

OPPGITT: Martin Ødegaard var langt mer involvert i 2.-omgang, men det ville seg ikke foran mål.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

For da Norge var på desperat jakt etter et seiersmål på Ullevaal, tok Per-Mathias Høgmo av King for Adama Diomande i det 79. minutt.

Norge og særlig Pål André Helland (inn 55. minutt) spilte seg til flere gode sjanser i 2.-omgang, men King skulle gjerne hatt to spisser foran mål.

– Jeg tror jeg og «Dio» hadde skapt enda mer trøbbel, sier King.

Misfornøyd med samarbeid på topp

Høgmo mener selv at han traff med de taktiske vurderingene, men landslagssjefen innrømmer at han var usikker på noen av vurderingene før kampstart.

– Vi var veldig godt forberedt, og jeg ville tatt ut det samme laget på nytt, men vi visste samtidig at det var noen spørsmålstegn. Vi visste ikke hvordan samarbeidet mellom Søderlund og «Josh» kom til å bli. Det fungerte ikke veldig godt, synes jeg, sa Høgmo etter kampen.

I pressesonen snakket fortvilte spillere ned sin egen innsats. Allerede til pause hørte man spredt piping blant Ullevaal-publikummet.

Etter sluttsignalet fikk spillerne en høylytt dom.

Slakter seg selv

– Jeg skjønner at publikum piper, sier Adama Diomande.

– Det er ikke godt nok i det hele tatt. Vi skal ha tre poeng i denne kampen, sier Martin Ødegaard til NRK.

16-åringen var nærmest usynlig i 1.-omgang, hvor Norge stort sett spilte langt mot King og Søderlund. Flere spillere mener Norge «kastet bort» 1.-omgangen.

– Vi burde begynt presset mye tidligere. Nå får vi plukke de poengene vi kan i resten av kvaliken, sier Ødegaard.

Samtidig påpeker spillerne at de hadde nok sjanser til å avgjøre kampen.

– Vi må omsette sjansene. Det er det som skiller de beste nasjonene fra det nivået hvor vi er. De beste hadde vunnet med 3-4 mål med så mange sjanser, sier Helland, som selv hadde gode muligheter til å bli matchvinner.

Fotballnyheter