Hopp til innhold

King om Høgmo-valg: – Jeg reagerte selv

ULLEVAAL (NRK): Joshua King (23) innrømmer at han ikke forsto sin egen landslagssjef da spissen ble byttet ut for spiss-kameraten i sluttminuttene mot Aserbajdsjan.

Joshua King og Per-Mathias Høgmo

MÅLLØS: Joshua King kom seg til flere sjanser, men det ble bare nesten for Norge og landslagssjef Per-Mathias Høgmo (innfelt).

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg reagerte selv. Jeg skal ikke ljuge. Jeg forstår hva han tenker. Han tror kanskje at jeg er litt mer sliten enn hva jeg er. Men jeg reagerer selvfølgelig, sier King når NRK videreformidler kritikken av de to siste byttene i 2.-omgang mot Aserbajdsjan.

Ødegaard

OPPGITT: Martin Ødegaard var langt mer involvert i 2.-omgang, men det ville seg ikke foran mål.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

For da Norge var på desperat jakt etter et seiersmål på Ullevaal, tok Per-Mathias Høgmo av King for Adama Diomande i det 79. minutt.

Norge og særlig Pål André Helland (inn 55. minutt) spilte seg til flere gode sjanser i 2.-omgang, men King skulle gjerne hatt to spisser foran mål.

– Jeg tror jeg og «Dio» hadde skapt enda mer trøbbel, sier King.

Misfornøyd med samarbeid på topp

Høgmo mener selv at han traff med de taktiske vurderingene, men landslagssjefen innrømmer at han var usikker på noen av vurderingene før kampstart.

– Vi var veldig godt forberedt, og jeg ville tatt ut det samme laget på nytt, men vi visste samtidig at det var noen spørsmålstegn. Vi visste ikke hvordan samarbeidet mellom Søderlund og «Josh» kom til å bli. Det fungerte ikke veldig godt, synes jeg, sa Høgmo etter kampen.

I pressesonen snakket fortvilte spillere ned sin egen innsats. Allerede til pause hørte man spredt piping blant Ullevaal-publikummet.

Etter sluttsignalet fikk spillerne en høylytt dom.

Slakter seg selv

– Jeg skjønner at publikum piper, sier Adama Diomande.

– Det er ikke godt nok i det hele tatt. Vi skal ha tre poeng i denne kampen, sier Martin Ødegaard til NRK.

16-åringen var nærmest usynlig i 1.-omgang, hvor Norge stort sett spilte langt mot King og Søderlund. Flere spillere mener Norge «kastet bort» 1.-omgangen.

– Vi burde begynt presset mye tidligere. Nå får vi plukke de poengene vi kan i resten av kvaliken, sier Ødegaard.

Samtidig påpeker spillerne at de hadde nok sjanser til å avgjøre kampen.

– Vi må omsette sjansene. Det er det som skiller de beste nasjonene fra det nivået hvor vi er. De beste hadde vunnet med 3-4 mål med så mange sjanser, sier Helland, som selv hadde gode muligheter til å bli matchvinner.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Jens Petter Hauge med i Frankfurt-troppen mot Real Madrid

  Jens Petter Hauge har ikke spilt så mange kamper for Eintracht Frankfurt denne sesongen, men er i troppen til møtet mot Real Madrid i Helsingfors onsdag.

  De to lagene skal spille Uefas supercupfinale hvor vinneren av mesterligaen og europaligaen møtes onsdag kveld i den finske hovedstaden.

  Hauge spilte de siste 20 minuttene i finalen i europaligaen mot skotske Rangers i mai. Han spilte sist i treningskampen mot Torino i midten av juli, men var ikke i troppen i den tyske serieåpningen i helgen.

  I slutten av mai skrev Bodø-mannen under på en langtidskontrakt med Eintracht Frankfurt etter å ha vært utlånt fra Milan. Han spilte 38 kamper for laget forrige sesong og scoret tre mål.

  Hauge ble solgt til Milan fra Bodø/Glimt i 2020. (NTB)

  Europa League - Round of 16 Second Leg - Eintracht Frankfurt v Real Betis
  Foto: HEIKO BECKER / Reuters
 • Tidligere Arsenal-keeper klar for FC København

  Den australske landslagsmålvakten Mathew Ryan (30) selges fra Real Sociedad til FC København og har undertegnet en toårskontrakt.

  Det opplyser den danske storklubben på sitt nettsted tirsdag. FCK trengte ny keeper ettersom Kamil Grabara er skadd.

  Ryan har meget solid erfaring fra europeisk toppfotball og er fast førstekeeper og kaptein for Australia. I klubbfotballen har han spilt for blant andre Brugge, Valencia, Brighton og Arsenal.

  – Vi får en erfaren og sterk keeper i sin beste alder som kommer for å ta opp konkurransen med våre øvrige målmenn, sier sportsdirektør Peter Christiansen i FCK. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Daniel Leal Olivas / AP
 • Start smadret Bryne

  I Kristiansand bød Start opp til festfotball. Gjestene Bryne ble tidlig tvunget over på defensiven, og scoringer av Mathias Grundetjern og Zakaria Sawo sørget for 2-0-ledelse til hjemmelaget halvveis.

  I annen omgang fortsatte kampen i samme spor. Et selvmål samt scoringer av Eirik Schulze, nevnte Grundetjern og Bjarni Antonsson ga en svært komfortabel og fortjent 6-0-seier. Start klatret dermed til sjuendeplass på tabellen og jakter lagene på kvalikplassene.

  Åsane klatret forbi Fredrikstad til 11.-plass på tabellen med 4-3-seier over laget fra plankebyen mandag. Ryan Doghman ble matchvinner for gjestene. Før pause hadde Fredrikstad fått midtstopper Oscar Jansson utvist etter at han stanset målscorer Myklebust i scoringsposisjon.

  Tabelljumbo Grorud yppet seg på sin side hjemme mot Kongsvinger, men måtte tåle et nytt tap. Kampen endte 2-1 til KIL etter at Mathias Bringaker og Harald Holter sto bak gjestenes scoringer. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2020. KBK- Start (3-2)
  Foto: Ned Alley / NTB
 • Topplagene fikk slite – Eggen Rismark fikset sen Ranheim-jubel

  Topplagene Ranheim og Sandnes Ulf fikk det tøft i mandagens serierunde. Ranheim berget likevel seieren mot Mjøndalen og klatret med det forbi Ulf til annenplass på tabellen.

  Sandnes Ulf måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot Skeid.

  Dermed har Ranheim i øyeblikket ett poeng til gode i kampen om den andre direktebilletten til neste års eliteserie. Fjerdeplasserte Stabæk, som ikke spilte mandag, er tre poeng bak trønderklubben.

  Mandag tok Mjøndalen ledelsen mot Ranheim tidlig i annen omgang. Scoringen til Brinder Singh kom mot spillets gang og satte en støkk i hjemmepublikummet. Hjemmelaget brukte samtidig kun seks minutter på å utligne ved Vegard Erlien, og siden havnet det aller mest om Ranheims jakt på seieren.

  Belønningen kom med ni minutter igjen å spille. Da ruvet Christian Eggen Rismark i lufta og stanget inn seiersmålet.

  Øvrige resultater mandag:

  Åsane - Fredrikstad 4-3

  Grorud - Kongsvinger 1-2

  (NRK/NTB)

  OBOS ligaen 2021 KFUM- Ranheim. (2-1)
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Brann har vært i møte med politiet etter slagsmål

  Brann-ledelsen har mandag vært i møte med politiet for å bli orientert om etterforskningen av supporterbråket i Bergen i forrige uke.

  Masseslagsmålet oppsto på Skipperstuen pub i Bergen foran fredagens 1.-divisjonskamp mellom Brann og Start, og politiet mener at episoden var fotballrelatert.

  – Vi har hatt møte med politiet, og saken er under etterforskning hos dem. Vi vil vente på resultatet av politiets arbeid før vi vurderer hvilke sanksjoner de som var involvert i bråket, skal få, uttaler daglig leder i Brann Christian Kalvenes i en pressemelding.

  Han kaller oppførselen til de involverte totalt uakseptabel og sier at den vil få konsekvenser.

  – Men vi må ha full oversikt før vi sanksjonerer. Så er det viktig å legge til at denne episoden er skapt av ytterst få enkeltpersoner, og den gjenspeiler på ingen måte oppførselen til de fantastiske supporterne vi har.

  To personer er siktet og ytterligere sju er mistenkt etter slagsmålet, skriver Bergens Tidende. (NTB)

  Politikammeret.
  Foto: Marit Hommedal / NTB