King om eliteserieveteranen: – Jeg har aldri sett han før

André Danielsen (29) debuterte i eliteserien for 13 år siden og har 204 kamper på det øverste nivået. Viking-spilleren var likevel totalt ukjent for Blackburn-proff Joshua King da de møttes på landslagssamling for en uke siden.

Norges André Danielsen

Joshua King følger trolig mer med på Game of Trones enn på norsk eliteserie. Viking-spilleren André Danielsen var helt ukjent for King da de møttes for første gang i forrige uke.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Joshua King

Joshua King kunne avgjort like før slutt, men bommet. Etterpå skydte han på det tørre gresset.

Foto: FRANCK FIFE / Afp

– Det blir viktig å bygge relasjoner. Det er noen nye spillere som jeg ikke har sett før. Det er gøy med nye ansikter. Den nye høyrebacken fra Viking, Danielsen var veldig god. Jeg har ikke sett han før, sier Joshua King til NTB.

King, som til daglig spiller i engelsk fotball, følger trolig lite med på norsk toppfotball. André Danielsen debuterte for landslaget i kveldens 1-1-kamp mot Russland, men har likevel spilt en årrekke i norsk eliteserie.

– Jeg er imponert

Danielsen debuterte faktisk på det øverste nivået i april 2003. Da var King 11 år. I dag fikk de et par minutter sammen for Norge, og England-proffen lot seg imponere av den «totalt ukjente» Viking-spilleren.

– Jeg ble imponert over Danielsen. Jeg sa til Valon (Berisha) at han er god. Han imponerte meg, sier King.

Men kraftspissen la ikke bare merke til Danielsens ferdigheter på fotballbanen. King så også likheter mellom Viking-spilleren og en annen konge: en karakter i HBO-serien Game of Thrones.

– Jeg mobbet han litt fordi jeg synes han ligner på Joffrey fra Game of Thrones, sier King.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jeoffrey

Joshua King mener det er store likheter mellom André Danielsen og Joffrey Baratheon i Game of Thrones.

Foto: HBO

Kunne avgjøre

Det norske landslaget lå lenge under mot Russland i kveldens kamp, men Rennes-proffen Anders Konradsen reddet Norge med en velplassert stuss i det 77. minutt.

Innbytter King hadde sjansen til å sikre Per-Mathias Høgmo en etterlengtet seier da han kom alene med Russlands keeper Igor Akinfejev ti minutter før slutt, men bommet.

– Jeg prøvde å kippe keeperen. Det var en perfekt pasning, men det var for tørt utpå der til at jeg fikk foten under ballen, sier King.

Han var glad for at Norge slo tilbake fra det stygge 0-4-tapet mot Frankrike, selv om 1-1 mot Russland heller ikke var all verden.

– Vi skjerpet oss. Frankrike var et tøffere lag, men det var flere forbedringer. Kanskje burde vi vunnet mot slutten, sier King til NTB.

Fotball

Oppsummert

  • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.