– Noe av det verste jeg har vært med på

Vålerenga-keeper Gudmund Kongshavns selvmål like før slutt sørget for at Strømsgodset vant lørdagens eliteseriekamp 2-1.

Gudmund Taksdal Kongshavn

En uheldig Gudmund Kongshavn laget selvmål i kampen mot Strømsgodset.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Kjetil Rekdal

VIF-trener Kjetil Rekdal var ikke fornøyd med hvordan Vålerenga tapte for Strømsgodset.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix
Ola Kamara (t.h.) og Vålerenga-kaptein Christian Grindheim

Ola Kamara (t.h.) og Vålerenga-kaptein Christian Grindheim.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Også det første målet til Godset kom etter en gedigen keepertabbe av Kongshavn.

– Dette er noe av det verste jeg har vært med på. Jeg har det veldig vondt inne i meg nå. Det er bare å legge seg langflat, sier keeperen til C More.

Etter seieren topper Strømsgodset eliteserietabellen igjen - ett poeng foran Rosenborg som spiller sin kamp (mot Hønefoss) søndag.

Vålerenga gikk på sitt tredje strake nederlag og nærmer seg nedrykk.

– Denne seieren betyr alt. Nå er vi med og kjemper igjen, sier Adam Larsen Kwarasey til C More.

– Det var synd for Kongshavn, men han hadde også noen bra redninger. Det var sterkt av oss å komme tilbake og score etter at Vålerenga hadde utlignet, forteller Godset-trener Ronny Deila til NTB.

Fikk ballen mellom beina

1. omgang endte målløst til tross for at Strømsgodset dominerte de 45 første minuttene av kampen.

Kampen ble 61 minutter gammel før Strømsgodset gikk opp i ledelsen, og målet kom etter en tabbe av den ulykkelige Vålerenga-keeperen.

VIF-keeperen greide ikke å kontrollere skuddet til Stefan Johansen, som klemte til fra 25 meters hold.

Skuddet var hardt, men gikk rett på Kongshavn og burde være keepermat. I stedet gikk ballen rett gjennom beina på keeper og i mål.

– Skuddet gikk rett på meg, og jeg skal være så god at jeg tar den. Kjetil (Rekdal) hadde en fin plan i dag. Det er synd at vi ikke lyktes. Det var min feil at vi tapte, sa en skuffet Kongshavn etter kampen.

– Veldig leit for Gudmund

Det så lenge ut til at hjemmelaget kunne gå i dusjen som serieledere, men fem minutter før slutt var Bojan Zajic der han skulle være og hamret ballen i det lengste hjørnet for Vålerenga.

Dermed så det ut til at Rekdal skulle redde ett viktig poeng i dette oppgjøret. Men tre minutter senere måtte Kongshavn nok en gang la ballen gå i mål.

Denne gangen satte han ballen i eget mål idet han skulle bokse ballen utover. Selvmålet kom etter et hjørnespark av Øyvind Storflor.

– Det er veldig leit for Gudmund. Men han får ikke kjeft av oss, sier VIF-trener Kjetil Rekdal.

– Jeg er veldig fornøyd med innsatsen til spillerne. Det var surt å miste poeng på slutten. Mange av spillerne er lei seg nå.

Fotballnyheter